astm bronsic mixt si alergii multiple la copii

27-02-2009
andreea b.
Nu este medic/terapeut
andreea b.
buna tuturor...am o fetita de 5ani jumate. in noiembrie 2008 a fost diagnosticata cu astm bronsic mixt si alergii foarte mari la praf si mucegaiuri. i sa prescris de catre medicul pneumolog urmatorul tratament..singulair, xyzal, aerius..inainte de a fii diagnosticata se simtea foarte rau, se racea des, avea o tuse ce nu trecea cu nimic si se auzea mereu un suierat din piept si plamani. pe langa asta i se rosea fata si ochii si lacrima sa mereu..am mers cu ea si la oftalmolog crezand ca nu vedea bine. acum e a 4a luna de tratament si multumesc lui dumnezeu...nu mai are nici unul din simtomele ce le avea inainte de tratamentul acesta...stiu ca tratamentul va fii de lunga durata poate chiar ani de zile..precizez ca mai are si ventolin spray in caz de criza sau cand tuseste foarte tare..as dorii sa stiu oare vom scapa curand de aceste medicamente si daca astmul si alergiile se vor vindeca sau va trebui sa avem rabdare si sa speram ca fetita noastra va trece cu bine peste aceasta boala invizibila dar in acelasi timp chinuitoare. va doresc tuturor multa sanatate!
7 comentarii
0
01-04-2009, ora 22:16
teodoraiuruc
Nu este medic/terapeut
teodoraiuruc
am si eu un baietel de 4 ani tuseste de 2 luni fara a face febra medicul de familie i-a dat ampicilina si gentamicina 10 injectii intravenoase. boala s-a ameliorat pentru putin timp. tusea uscata nu s-a oprit. am consultat alt medic pediatru din spital si mi-a dat zyrtec, prednison, aerius, rhinathiol, ventolin. 5 zile. dupa asta s-a mai ameliorat tusea. dupa cateva zile a aparut iar. am consultat alt medic pediatru care m-a dat trimitere pentru radiografie la plamani, un control orl, la radiografie rezultatul a fost bronsita cronica mucozitati pe plamanul drept.a urmat un tratament cu ventolin, singulair, rhinathiol. iar cateva zile bune dupa care a facut febra 39, cred ca a racit pentru ca am fost pe faleza sa facem aerosol, i-am dat antitermice, dupa alt control la medicul de familie am primit diagnosticul pneumonie acuta obstructiva cu tratamentul urmator: singulair, ventolin, aerius, erdomed, axycef, si antitermicein continuare trei zile. nu stiu ce sa mai fac vreau sa merg la un medic specialist la TBC. va rog mult sa-mi spuneti ce sa mai fac sunt ingrozita
0
02-04-2009, ora 08:46
andreea b.
Nu este medic/terapeut
andreea b.
buna teodora..draga mea, si eu am trecut prin astea cu fetita mea.am fost pe la mai multi medici, si nu prea stiau ce diagnostic sa ii puna.eram deja disperata cand o verisoara mi'a zis ca a gasit un medic f. bun, si am hotarat sa merg imediat acolo pt. un consult..din noiembrie de cand a fost diagnosticata cu astm bronsic face tratament si pot sa zic ca ii merge f.bine, problemele cu care ne confruntam pana atunci nu mai sunt si toate simtomele au disparut..eu cred ca dumnezeu ma indrumat in directia buna, vazand cat sufar impreuna cu fetita mea..sfatul meu ar fii ca trebuie sa gasesti un medic pneumolog de copii si sa mergi cat mai repede pt. un consult, daca e vorba de astm cu un tratament adegvat veti scapa de aceste probleme..nu cred ca se pune problema de tbc, cu siguranta e astm, dar trebuie diagnosticat si tratat cat mai repede..nu stiu din ce zona esti, ca as putea sa ma informez pt.tine de un medic specialist pneumolog..va doresc sanatate, sa va ajute dumnezeu sa gasiti o rezolvare cat mai repede.
0
02-04-2009, ora 18:09
teodoraiuruc
Nu este medic/terapeut
teodoraiuruc
buna andreea, multumesc pentru sfaturi, eu sunt din constanta. m-am interesat deja de medicii de specialitate din constanta si am auzit un medic Dantes si Pall acum asteptam sa scapam de raceala si febra pentru ca a ineput sa expectoreze si azi nu a facut febra deci suntem pe calea cea buna sper, apoi vom merge la un pneumolog. sa vedem ce zice. am inteles ca ar trebui sa faca si un test de antibiograma parca asa senumeste, pentru depistarea microbului instalat. sa vedem la ce antibiotic e rezistent.apoi vom merge si la un alergolog. un medic din spital mi-a zis ca ar fi un teren alergic.va doresc sanatate multa.
0
02-04-2009, ora 21:59
andreea b.
Nu este medic/terapeut
andreea b.
salut, din nou teo...sigur sunteti pe calea cea buna.e bine de facut antibiograma, asa vei sti ce antibiotic ii face bine, iar testul alergologic e foarte important pt. ca vei sti daca e alergic la ceva si cu un tratament bun alergiile de orice fel sunt tinute sub control.eu sunt de parere ca ar fi alergic baietelul tau, cel putin la praf..iar la pneumolog sa mergeti negresit...dupa ce mergeti sa faceti investigatii, te rog sa imi spui ce a'ti rezolvat..pana atunci va doresc f.f.multa sanatate, sa va indrume dumnezeu pasii spre rezolvarea problemelor..nimic nu e mai greu pt.o mama decat sa i'si vada copilul suferind..trebuie sa fim mereu tari si sa punem binele copiilor nostrii mai presus de orice..astept cu nerabdare sa i'mi dai de stire ce a'ti rezolvat.
0
03-04-2009, ora 16:07
daniela vizireanu
Nu este medic/terapeut
daniela vizireanu
Buna, pentru bolile respiratorii va recomand utilizarea curenta a Purificatorului de aer "SALIN" intr-un spatiu de locuit, asigura, prin efectele sale, un grad sporit de igienizare a atmosferei, favorabila oricarei persoane sanatoase sau cu probleme respiratorii care isi desfasoara activitatea in spatiul respectiv.
-Aparatul se bazeaza pe actiunea microcristalelor obtinute din saruri de sodiu, calciu si magneziu in mediul ambiant (aer, vapori de apa). Prin trecerea aerului printr-un bloc filtrant impregnat cu sare, se realizeaza un microclimat salin, cu actiune imediata, ca antiinflamator bronsic si bronhodilatator.
- Efectul este de tonifiere a aparatului respirator si desensibilizare la alergii. In urma cercetarilor intreprinse la Institutul de Balneologie din Bucuresti, s-a constatat ca apar modificari de ionizare a aerului, ca si reducerea bioxidului de carbon, a fumului, disparitia mirosurilor neplacute dintr-o incapere, reducerea bacteriilor si virusurilor etc. Aerul inspirat este proaspat si pur - imediat sesizat de persoanele cu afectiuni respiratorii.
Se recomanda ca schimbarea blocului filtrant sa se faca dupa patru-sase luni de utilizare a cate 8-10 ore pe zi.
0
03-04-2009, ora 20:06
teodoraiuruc
Nu este medic/terapeut
teodoraiuruc
buna andreea, am fost azi la spitalul TBC DIN palazu mare constanta si medicul mi-a spus ca nu e nicio problema e doar o raceala netratata adunata in timp. dar eu ma intreb cum sa fie netratata cand eu merg la medicul meu chiar de la primele semne de raceala. azi am fost iar la medicul meu pediatru care e si medicul de familie, l-a consultata si i-a dat diagnosticul bronsita astmatiforma. acum doua zile era pneumonie acuta obstructiva. oricum tin sa te anunt ca am putut face rost de seu de oaie care am auzit ca e foarte bun pentru asa ceva. i-am pus comprese inmuiate in seu de oaie si tinuta pe piept pana se raceste. cred ca este bun pentru ca azi dimineata a vomat foarta multa secretie, acum nu stiu daca e vorba de efectul erdomedului sau seul de oaie. oricum o sa continuam cu seul acesta cateva zile sa vedem daca e benefic, rau nu face.o sa te tin la curent cu starea lui si daca o sa fie mai bine inseamna ca tratamentul e f. bun.o sa mergem si la un alergolog si la un alt pneumolog sa vedem ce zice ca e bine sa mergi la mai multi doctori.Doamne ajuta. sanatate
0
16-01-2011, ora 18:19
madalina.1980
Nu este medic/terapeut
madalina.1980
buna, am o fetita de 2 ani si 6 luni care a fost diagnosticata in urma cu un an cu rinita acuta si alergie la ou si lapte.cand fetita avea 6 luni a avut o bronsolita acuta si probabil netratata.sunt 2 ani de cand ii curge nasul in continuu(vara.iarna).in ciuda tuturor tratamentelor administrate(antibiotice, antihistaminice...), fetita si in ziua de azi are aceleasi simptome.daca vreo alta mamica s-a mai intalnit cu aceasta situatie, va rog sa imi spuneti si mie care ar putea fi caile de vindecare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.