astigmatism hipermetropic simplu (+1dpt)

09-01-2009
jackie
Nu este medic/terapeut
jackie
Revin cu subiectul astigmatism hipermetropic simplu si va rog sa-mi spuneti daca odata cu cresterea ochiului astigmatismul are tendinta sa scada (?) deoarece baietelul meu (4 ani si 10 luni) are +1dpt la ochisorul drept.
Am citit mult despre acest diagnostic in ultimul timp si am gasit ca astigmatismul fiziologic are valori de 0, 75 dpt pe unele sit-uri iar pe altele 1dpt. De fapt care este valoarea limita a astigmatismului fiziologic ?? In cazul micutului meu trebuie corectat daca nu are nici un simptom (dureri de cap, ameteli, clipit des.) si vazul este bun?

In speranta ca-mi veti raspunde Va multumesc!

LA Multi Ani si noul an sa va aduca multe bucurii si realizari atat in plan personal cat si in plan profesional!
2 comentarii
0
10-01-2009, ora 12:19
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata. O sa-ti citez din "Tratatul de Oftalmologie "aparut sub redactia Paul Cernea:" La marea majoritate a indivizilor, corneea nu este perfect sferica, raza de curbura fiind de 7, 8 in meridianul orizontal si 7, 7 in meridianul vertical;Exista deci un astigmatism corneean fiziologic ce nu depaseste o dioptrie si care de altfel este compensat de un astigmatism cristalinian invers si nu necesita corectie"; Daca la examenul oftalmologic, s-a constat prezenta unei heteroforii( strabism latent) se prescrie corectie optica maxima, deci si cilindrul pe care altfel, nu l-am fi prescris;numai bine
0
12-01-2009, ora 13:20
jackie
Nu este medic/terapeut
jackie
Va multumesc pentru raspuns. Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.