astept raspuns de la un doctor

19-01-2012
Bogdan.37.
Nu este medic/terapeut
Bogdan.37.
Buna! Sunt Bogdan, am 37 de ani si am probleme digestive. Problemele de sanatate au inceput acum 4 ani cand am descoperit o fistula dupa care am fost operat de hemoroizi si de fistula. Mentionez ca am fumat o perioada de 10 ani, dupa care m-am lasat. In fiecare zi ies dimineata cu scaunul, in general moale. (Uneori diaree dar niciodata tare). Am esofagita de reflux GR2 (parca), am facut mai multe controale gastro...printre care si endoscopie. Dupa mai multe tratamente date ca urmare a acestor controale ( ineficiente pentru mine...medicamente cum ar fi: Nexium, Omeran, cu toata schema lor pentru esofagita )am ramas sa iau in momentul de fata Controloc de 40 in fiecare dimineata. La un moment dat am avut valorile crescute TGP si TGO (ceva de genul) si am facut analiza la ficat, inclusiv virusii hepatici. Analizele au iesit ca am steatoza hepatica si mai iau uneori Lagosa si Esentiale. Am facut inclusiv fibroscanul pentru ficat unde am avut valoarea in jur de 7. De asemenea am facut nenumatate ecografii abdominale, fara un dignostic concret. In urma cu 2 ani am fost operat de hernie inghinala dreapa tocmai pentru a elimina orice problema de sanatate si influenta asupra intestinelor. In momentul de fata ies zilnic cu scaunul, dimineata, foarte moale si uneori cu o senzatie de iritatie a intestinului, ajungand si de 4-5 ori sa ies. Probabil ca mi-am reactivat si hemoroizii de la starea diareica. In unele situatii cand ies cu scaunul imi amorteste piciorul drept..mai mult de la genunchi in jos. Alteori simt o amorteala in calcai la piciorul drept pe o portiune de 2-3 cm si asta numai cand simt colonul destul de plin si am nevoie sa ies la toaleta. Sunt des balonat, am gaze...Am incercat multe medicamente pentru diaree care nu si-au facut efectul decat foarte rar pe moment. Printre ele: ercefuryl, smecta, bioent, linex, bio-sun, carbune medicinal, ceai menta, ibutin.. Am nevoie de un sfat, de un tratament ceva..dar in nici un caz de a face o colonoscopie(ca urmare a operatiei de hemoroizi, restocopie nu vreau sa aud de colonoscopie). Astept raspuns.

Multumesc!
1 comentarii
0
19-01-2012, ora 19:32
Dr-D-T
Identitate neconfirmată
Dr-D-T
Investigatiile si suferinta arata ca diareea cronica este digestiva si nu extradigestiva. Este insuficienta hepatica si cauza intestinala organica.Nu ati pomenit daca vi s-a facut o coprocultura si eu cred ca aveti un germen patogen. Obligatoriu trebue sa va prezentati la medicul de familie care va va examina, dupa care va decide ce mai tfrdbuie s-a completeze.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici