aslo marit + cazeum

06-12-2007
ana c
Nu este medic/terapeut
ana c
buna,
tocmai am aflat ca amigdalele mele sunt pline de cazeum si nu stiu exact ce trebuie sa fac. nu ma asteptam la asa o veste, dar sa va povestesc de la inceput:
facand analizele anuale am constatat ca aveam aslo marit destul de mult (715) in septembrie. Medicul meu de familie mi-a zis ca este un streptococ beta si mi-a dat un tratament cu cexyl - 10 zile. Perioada in care am facut analizele se suprapunea cu aceea in care luam antibiotic pt un alt streptoco -sau poate acelasi- care mi-a fost depistat la analiza secretiei vaginale. I-am spus medicului ca poate acesta este motivul pt care am aslo marit, el mi-a rapsuns ca e alt tip de strepto (desi nu a investigat mai departe de analizele de sange) si mi-a prescris antibioticul, pe care l-am luat in noiembrie. In urma cu cateva zile, am repetat analizele de sange cu ocazia angajarii si am vazut ca aslo-ul meu era chiar mai mare (809), motiv pt care am cerut consultatie la orl-ist. L a o prima vedere, era in regula, amigdalele sunt micci, numai ca atunci cand a apasat pe ele a iesit cazeum - nu stiam ca exista asa ceva oribil. Eu am destul de des probleme cu gatul (sau cu amigdalele, nus tiu sigur) si nu stiu daca e din cauza imunitatii (nu prea are de ce sa fie scazuta) sau a unei sensibilitati la nivelul amigdalelor. nu stiu nici de cand am streptococul, dar acum 2 ani nu era sigur. Specialistul a propus extirparea sau moldamin, insa acesta nu rezolva problema cazeumului, de care vreau neaparat sa scap.
Intrebarile mele sunt:
1. se poate ca primul aslo crescut sa fi avut legatura cu infectia vaginala deci sa nu fie o infectie cu streptococ beta? de unde se poate afla exact natura streptococului ca sa se stie clar ce se trateaza?
2. se poate sa nu fie o legatura intre cazeum, care, din caet am inteles, poate exista si fara infectie, si streptococ?
3. pot scapa de cazeum in mod natural, cu tratament hoemopat, fara extirpare?
4. o data cu extirparea, scap si de problema streptococului?
am foarte multe nelamuriri deoarece am vazut ca si in medicina, anumite ipoteze clare primesc cateodata raspunsuri diferite si neclare de la medici.
mi-au placut raspunsurile pe care le-ati dat si as vrea sa aflu ce parere aveti de cazul meu :)

va multumesc.
2 comentarii
0
13-01-2008, ora 00:00
marinaalina
Identitate neconfirmată
marinaalina
ASLO se traduce anticorp antistreptolisina O o proteina ce intra in structura streptococilor hemolitici.cel mai frecvent e crescut in cazul strebtococului beta hemolitic de grup A ce colonizeaza faringele si amigdalele.Infectia vaginala e de regula cu streptococ emolitic de grup B ruda cu primul si e frecventa la femeile active sexual si cauza a 80% din cistitele recidivante si din cadrul sarcinii.Cresterile ASLO pot fi si false in cazul altor infectii de focar cu streptococul din infectia vaginala, cu stafilococ aureus sau false cresteri in inflamatiile din artritele reumatoide(bolile de colagen)Tratamentul cu cexyl nu a fost suficient de regula trebuie urmat de retarpen sau moldamin 1200000 UI la sapte zile intramuscular trei luni apoi control al ASLO si daca nu a scazut se repeta iar retarpenul 3 luni si tot asa.O varianta homeopata ar fi daca vreti detalii scrieti-mi -*.Si da, cazeumul e de regula prezent in criptele amigdaleor si poate fi decit inflamator cu si infectios.



(*modificat de administrator)
0
23-12-2010, ora 15:56
Deeeea
Nu este medic/terapeut
Deeeea
Buna.. ma numesc Andreea si am 15 ani ! am aslo marit. acum o luna l-am avut 380, am facut moldamin o luna acum am repetat analizele si am un rezultat prost, ASLO a crezscut acum la 500 ! Sunt ingrijorata... am intepaturi si dureri in zona inimii, uneori simt ca un curent in inima, ma simt obosita... as vrea mult sa stiu daca aceste simptome au legatura cu ASLO. M-ar linistii foarte mult sa stiu acedst lucru pentru ca ma sperii cand am intepaturile in zona inimii. Mi-e frica ca nu cumva sa fac un infart sau ceva.. am numai 15 ani si sunt ingrijorata. vreau un sfat sau orice. Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.