ascus la papanicolau

13-03-2012
sabauoana
Nu este medic/terapeut
sabauoana
buna, as avea nevoie de un sfat din partea unei persoane care se pricepe...am mers la un consult la gine, mi-am facut ecografii si totul era normal...pe langa asta miam facut si testul babes papanicolau(am 20 de ani..si acum lam facut pentru prima data) si la rezultat mi.a iesit ca am ascus...celule atipice... mi sa prescris 3 luni tratament cu ovule...si apoi sa merg la un control...doamna doctor mi'a spus ca nu e grav..dar sa ma tin de tratament...voi ce stiti despre acest ascus...ar trebuii sa repet papanicolau la alt laborator sa fac testul hpv sau sa astept sa treaca cele trei luni de tratament? sunt destul de speriata.
3 comentarii
0
14-03-2012, ora 11:58
floare albastra
Nu este medic/terapeut
floare albastra
Urmeaza tratamentul, acel ascus poate fi dat si de la o infectie de la nivelul colului, de la o inflamatie, dupa tratament repeta papanicolaul, daca tot asa iese, faci testul hpv..
0
14-03-2012, ora 12:28
raisuca
Nu este medic/terapeut
raisuca
buna ziua,
eu sincer nu cred ca vei ajunge la atest test hpv daca te vei tine de tratamentul cu ovule. Eu dupa nastere am facut prima data acest test papanicolau mi-au gasit si mie aceste celule atipice mi-au dat tratament cu ovule si eu am refacut testul si nu mi-au mai iesit in schimb mi-a spus ca trebuie sa refac testul dupa sase luni ca sa stau linistita. Ai avut in familie cazuri de cancer de col uterin de esti asa de speriata? multa sanatate si ai grija de tine ca esti tanara si ai tot viitorul inainte
0
14-03-2012, ora 15:43
sabauoana
Nu este medic/terapeut
sabauoana
raisuca...da am avut inafara de mama toate bunicile au avut.astept 3 luni in care o sa ma tin de tratament si refac apoi papanicolau...sper sa fie ok...o sa respect tratamentul !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •