are ascita secundara... burta lui este f mare

12-09-2009
fag
Nu este medic/terapeut
fag
buna ziua.sotul meu are ascita secundara.burta lui este f mare.durerile sunt groaznice.a facut tratament cu furosemid, espumisan, spirinolactona dar tot nu a eliminat lichidul.specific ca are cancer colo rectal si anus contra naturii.stiu ca ascita a facut-o pe baza bolii.va rog din inima, daca vrea un medic sa-mi raspunda si mie, un alt tratament sau alt tratament in care sa elimine din lichid.am inteles ca daca se extrage lichidul manual es reface si mai mult si f repede.e adevarat?va multumesc f mult, sper ca cineva sa ma asculte si sa-mi raspunda.
8 comentarii
0
12-09-2009, ora 20:12
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu este alta alternativa, lichidul de ascita trebuie scos prin punctie.Nu-l poti lasa asa, cu abdomenul destins la maxim, fara reactie la diuretice.Oricum lichidul se va reface, fie ca este eliminat prin punctie fie prin medicamente.Si nu e adevarat ca se va reface foarte repede.Tu trebuie sa faci orice acum pentru ai reduce durerile si a se simti cat de cat bine ; dupa evacuare se va linisti si odihni mult mai bine.Deci saptamana viitoare [ sau poti chema si salvarea daca ii este atat de rau ] mergi pentru a i se extrage lichidul de ascita.
0
14-09-2009, ora 16:51
alina2681
Nu este medic/terapeut
alina2681
Pentru "fag" imi pare rau sa aud ca treci prin asa ceva.Aceeasi problema o am si eu cu tatal meu, insa el are metastaza peritoneala, initial a avut cancer la stomac dar si la ficat si banuiesc ca ascita provine de aici.Tatal meu face citostatice in fiecare luna si lichidul apare lunar...luna aceasta este a 4 oara cand i se face punctie.Indraznesc sa o intreb pe doamna doctor de cate ori poate fi scos acest lichid..ma gandesc ca poate organismul nu o sa mai reziste la atatea punctii...scuze poate ma exprim gresit..insa toata lumea din jurul meu imi spune ca daca se depasesc 3 extractii de lichid(punctii) persoana respectiva poate deceda.oare exista posibilitatea ca acest lichid sa nu se mai refaca?
0
15-09-2009, ora 15:24
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Decesul va surveni datorita stadiului avansat al neoplasmului, si nu datorita punctiilor evacuatorii.Acestea se vor face ori de cate ori va fi nevoie, cand diureticele nu vor putea contribui prea mult la evacuare.Riscul de deces este mult mai mare daca bolnavul este lasat cu abdomenul destins la maxim, si asteptam ca diureticele sau alte medicamente sa-si faca treaba.In aceste situatii limita trebuie in primul rand, sa scutim bolnavul de suferinta, chiar daca se reuseste doar pentru scurt timp.
0
16-09-2009, ora 12:04
alina2681
Nu este medic/terapeut
alina2681
Va multumesc pentru raspunsul acordat, .In cazul tatalui meu diureticele nu isi fac efectul, de fapt nu si-au facut deloc, lichidul a fost eliminat numai prin punctie.Dupa punctie se simte foarte bine, ba chiar poate sa manance pentru ca acel lichid ii apasa pe stomac si nu mai poate manca.E o boala crunta, oncologul mi-a spus ca nu mai sunt sanse de refacere ci doar sa ii prelungeasca viata.multumesc inca odata doamna doctor si va urez sanatate si de asemenea tututor care se lupta cu aceste dureroase boli.
0
21-09-2009, ora 15:36
Radu Laura
Nu este medic/terapeut
Radu Laura
Buna ziua
Sotia fratelui meu este insarcinata in luna a treia si datorita faptului ca simtea ca i s-a umflat burta anormal de mult si-a facut unele investigatii si i s-a spus ca are lichid ascitic. Inca nu am primit rezultatele analizelor, dar va rog, cine imi poate da cateva detalii despre acest diagnostic, raman recunoscatoare. E ceva grav? Nu am intalnit o mamica care sa-mi dea mai multe detalii, asa ca apelez la bunavointa dvs. de a lumina putin asupra acestui diagnostic. E posibil sa apara asa ceva, chiar daca persoana in cauza nu a mai suferit de mult timpde vreo boala(in afara virozelor, de care suferim cu totii)??:-((
Astept cu nerabdare raspunsurile cunoscatorilor
0
15-03-2014, ora 17:28
Cristi2122
Nu este medic/terapeut
Cristi2122
Ma numesc Aurora din Targu Mures am 45 de ani am carcinomatoza peritoneala, ascita masiva gelatinoasa cu punct de plecare digestiv. Va rog sa-mi spuneti unde se poate face operatia in strainatate sau ce tratament se poate urma.
Va multumesc anticipat
0
26-03-2014, ora 11:57
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Dragii mei, modul nostru de intelegere a bolii ne face sa abordam boala din diferite directii. Cea mai eficienta cale este sa aflam cauza care o produce pentru a o combate si a restabili sanatatea. In general, ascita este provocata de disfunctii ale ficatului. Deci, tratand ficatul, combatem ascita si asta poate dura cam doua luni de zile. Cand spun asta, ma bazez pe o larga experienta.
0
01-03-2019, ora 16:38
LucianTig
Nu este medic/terapeut
LucianTig
Soția mea suferă de cancer, prima dată ă fost descoperit la stomac, unde ă suferit si o intervenție chirurgicală, i-a fost extirpat cca 80% din stomac.Dupa circa 2 ani a apărut la ruter dar si metastaza osoasa. În prezent are si ascita, s-a umflat abdomenul mult, dar doamna doctor ne-a programat tocmai peste câteva zile.Mentionez că ă fost internată la două spitale dar la nici unul nu au vrut sa-i scoată lichidul.Va rog ajutati-ma cu un sfat, poate un spital sau o clinică unde să ne adresăm, locuiesc în Bucuresti
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: