artroza femuro patelara stg, si sindrom femuro patelar drept

01-03-2012
ERMUS
Nu este medic/terapeut
ERMUS
Buna ziua domnul doctor!
Sunt foarte disperata am inca 40 de ani, am fost la medic ortoped, am facut radiologie si diagnosticul este 'sindrom femuro patelar drept si artroza femuro patelara stg'.A recomandat tratament :Orteza de genunchi pt.genunchi drept;Dona 1 plic/zi(3 luni);si injectie,..viscoelastica'.Am mai multe de intrebat:!). nu este altceva in locul injectiei care face aceeasi efect?, 2). Ce se intampla daca numai Dona o sa iau si injectie nu?
3)daca totus hotaresc sa iau ijectiea, vreau sa stiu daca dureroasa
4)se poate vindeca sau nu?Cat timp se poate tine in starea asta si daca fac tratament cu injectia respectiva(am inteles ca trebuie anual repetat ) sa scap de operatie?
Am ceva sanse sa scap de operatie?
Astep raspunsul si parerea dumneavoastra!
Va doresc multa sanatate!Multumesc pt. raspuns.Cu mult respect ERMUS
3 comentarii
0
05-03-2012, ora 10:49
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Orteza are un rol minor in cazul artrozei deja constituite, fiind mai utila in cazul displaziilor femuro-patelare, manifestate prin luxatiile repetate laterale ale rotulei.
Nici infiltratia mentionata si nici suplimentele nutritive mentionate nu influenteaza distrugerea articulatiei (artroza), care este o problema mecanica, determinata de conformatia membrului pelvin, dar mai ales de solicitarea acestuia (greutate, efort fizic).
Nu ne-ati precizat elementele cu adevarat importante: greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate, antecedente traumatice, inflamatorii-reumatologice, etc etc.
Asteptam detalii relevante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
05-03-2012, ora 13:03
ERMUS
Nu este medic/terapeut
ERMUS
Buna ziua Domnul doctor!
Ma bucur pt. raspuns rapid!Chiar am uitat sa trec niste informatii importante :Greutatea mea este de 85kg; inaltimea 178; ocupatia topograf asistent+menajera (ca numai asa am program intreg 8 ore/zi;)La tinerete am jucat handbal 6 ani de zile.Aduc aminte ca in sala de spot am cazut odata asa mai ciudat pe ambele genunchi, acum 11 ani din nou am cazut si copilul era in brate la coborarea de pe scar, am alunecat si am cazut din nou pe genunci de pe a treia treapta pe trotoar.M-am ridicat, am vazut ca nu s-a rupt si m-am bucurat.Acum trei ani am simtit dupa pe drum catre acasa parca picioarele avea o tona, am zis ca is obosita am odihnit un pic cam atat sa intamplat!Multumesc pentru ajutor si pt. raspuns!Va rog sa-mi spuneti ce am de facut in continuare !Va doresc sanatate si numai bine!Cu respect F.Erika
0
05-03-2012, ora 13:08
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Din pacate, articulatia este deja compromisa datorita practicarii unui sport agresiv pentru genunchi, datorita greutatii exagerate si datorita suprasolicitarii fizice-profesionale.
Se impune normalizarea greutatii, reducerea drastica a eforturilor fizice si un consult la ortopedul specializat in patologia genunchiului, existand posibilitati chirurgicale de ameliorare a situatiei mecanice actuale (osteotomii de re-axare).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul