artrita juvenila idiopatica | Forumul Medical ROmedic

artrita juvenila idiopatica

09-12-2007
petre.t
Nu este medic/terapeut
petre.t
am un baietel de 1 an si 7 luni care a fostdiagnosticat cu artrita juvenila idiopatica boala a aparut la 10 luni cu inflamatia unui deget de la picior, a fost diagnosticat gresit de medicul de familie (cu panaritiu) si tratat cu betadina. a doua articulatie la care a aparut a fost genunchiul drept la varta de 1 an s-a manifestat cu dureri si nu mai vroia sa-si foloseasca piciorul. din nou a fost dagnosticat gresit de data asta de medicul pediatru ortoped cu entorsa si a fost imobilizat in aparat gipsat in mai multe randuri. mi-am dat seama ca eo problema mai mare si am inceput investigatiile mai amanuntite. dupa mai multe randuri de analize complete, punctie articulara, IRM echipa medicala nu au putut stabiliun diagnostic clar. am ajund in cele din urma la Spitalul Universitar din Graz Austria unde s-a pus diagnosticul, dupa un set complet de analize si dupa concluziile echipei medicale. tratamentul a constat in injectarea intraarticulara de seroizi(cortizon) si 4 saptamani cu sirop PROXEN. toate acestea s-au intamplat in urma cu 3 luni, baietelul e bine, boala nu a recidivat inca. doresc sa aflu mai multe din experienta altor cazuri, cum evolueaza boala in timp. si daca cineva cunoaste un forum unde se vorbeste mai mult de aceasta boala. va multumesc
3 comentarii
0
21-03-2009, ora 22:37
lilia.luchita
Nu este medic/terapeut
lilia.luchita
Fetita mea are 3 ani si tot nu demult ia fost pusa aceasta diagnoza, acum facem tratament, am stat in spital, iar acum prelungim tratamentul acasa, nici nustiu la ce sa ma mai ghindesc ce va fi mai departe, daca se tratreaza asa boala ori nu, daca stiti ceva scrieti va rog, ka am sama distrug...va rog daca aflati ceva scrieti!!!!!!!!
0
12-02-2013, ora 10:57
lyon30
Nu este medic/terapeut
lyon30
buna ziua sant taticul unei fetite de 4 ani si 8 luni si a fost diagnosticata cu poliatrita juvenila, printro cunostinta am ajuns la cluj la o clinica de pediatrie si am facut analizele acolo si intradevar aceasta este boala...i sa administrat tratament cu reuxen si pot sa zic ca dupa primele 3 zile de tratament fetita mea sia revenit complect.bineinteles ca urmam acest tratament de 6 luni si mergem regulat la control la cluj din 3 in 3 luni si mergem spre bine...sper cfa v-am fost de folos si va doresc sanatate maxima la cei mici..
0
07-09-2019, ora 16:22
Xdiana
Nu este medic/terapeut
Xdiana
Artrita juvenila idiopatica
Este cineva pe acest site al cărui copil a fost diagnosticat cu artrita idiopatica juvenila? Ma interesează orice poate fi de folos in a gestiona aceasta boala, medici recomandați, tratament, analize, evoluție, viața de zi cu zi in aceasta boala.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • Secretul pentru ameliorarea durerilor artritice s-ar putea afla în micul dejun
  • Hidrogelul care ar putea elibera controlat medicament pentru episoadele artritice
  • Obezitatea, atât cauza, cât È™i consecinÈ›a artritei reumatoide
  • Artrita
  • Cultură medicală - artrită vs artroză (explicaÈ›ii termeni)
  • Clasificarea artritelor (caracteristici pe scurt la fiecare)
  •