articulatiile ma dor foarte tare

08-08-2008
crys_s01
Nu este medic/terapeut
crys_s01
buna ziua,
am avut probleme cu dintii de foarte mult timp.II avem strambi si de aceea mi-am pus aparat dentar fix pe care l-am purtat aproape 3 ani si intr-adevar acum am dintii foarte frumosi.Inainte de a-mi pune aparatul m-am operat de toate cele 4 masele de minte pentru ca doctora spunea ca nu au loc si ca imi ies in articulatii.Pot sa spun ca au fost cele mai dureroase operatii au fost groaznice, dar le-am facut.Cand am facut radiografiile necesare mi-au spus ca am probleme foarte mari cu articulatiile.Pe mine ceea ce ma deranjeaza foarte este ca ma dor foarte tare articulatiile, cand casc, mananc(orice ce este tare sau uneori si moale) imi trosnesc parca se rup.Doctorii m-au avertizat ca pot ramane cu gura blocata.Intrebarea mea este ce pot sa fac sau daca exista o operatie.
Si cat de grav este ceea ce am eu?
1 comentarii
0
16-09-2008, ora 00:00
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Cred ca intr-adevar aveti o problema. Durerile in articulatie este posibil sa fi aparul in urma modificarii pozitiei dintilor, dar se poate sa fi contribuit si molarii de minte. Articulatia este in legatura f stransa cu dintii, mai exact cu pozitia lor care determina modul in care dintii de sus se ating de cei de jos (noi numim acest lucru ocluzie). De aceea medicii recomanda protezarea oricarui spatiu gol cat mai repede pentru ca pozitia dintilor sa nu se modifice afectand astfel articulatia. Din cate am inteles aveti si o predispozitie spre luxatie mandibulara (din ce vi s-a spus pe radiografie). Pe acest fond, aparatul fix care v-a modificat pozitia dintilor intr-un mod putin cam brutal si cam repede ar explica durerile. Daca acestea nu vor ceda in decurs de...sa zicem 1an, va recomand sa mergeti la un consult in Bucuresti la Fac. de Stomatologie la Prof. Bucur sau la orice alta fac. de stomatologie la catedra de chirurgie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul