articulatii care trosnesc

28-01-2014
yuP
Nu este medic/terapeut
yuP
Buna seara. Am observat ca articulatiile mele au inceput sa trosneasca foarte rau de la un timp.[glezne, genunchi, umeri, coate, incheieturi, gat] Ce trebuie sa fac, unde trebuie sa merg si care ar fi problema?
Am doar 18 ani si sunt putin panicat.
Analize calcemie:
REZULTATE
Calciu ionic (PS-01-03-P) (OlympusAU600)
Rezultat: 4.5
Interval. 3.5 - 5.5 / mg/dl

Calciu seric total (PS-01-03-P) (OlympusAU600)
Rezultat: 10.4
Interval: 8.1 - 10.4 / mg/dl
11 comentarii
0
28-01-2014, ora 13:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Analizele mentionate nu au nici un fel de legatura cu problema D-voastra.
NU am inteles ce greutate/inaltime aveti si ce sporturi practicati.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
28-01-2014, ora 14:30
yuP
Nu este medic/terapeut
yuP
greutate: 65 kg
inaltime: 1, 82
Fotbal/Sala de forta.
0
29-01-2014, ora 11:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Aveti dreptate: sunt exact sporturile care distrug articulatiile.
Puteti lua o pauza sportiva de 6-12 luni si, daca simptomele persista, trebuie sa treceti la etapa urmatoare, o examinare la ortoped.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
03-02-2014, ora 12:56
yuP
Nu este medic/terapeut
yuP
Am mers la Reumatologie si am primit tratament : Voltaren si fenibutazona, Celadrin forte 2-3 luni.
La diagnostic : PSH Bi-lateral si periartrita genunchi...
0
04-02-2014, ora 19:18
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Asa dupa cum va precizam, adevaratul tratament consta in evitarea sporturilor distructive.
Medicamentele au doar un rol paleativ, de a reduce durerea.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
16-02-2014, ora 12:32
darian27
Nu este medic/terapeut
darian27
am un baietel de 3 ani care a fost operat la piciorul stg{picior stramb din nastere}.si la un interval de un an de zile am observat ca copilul nu are un mers corect.Se aude o trosnitura la sold{in fundulet} cand il iau un brate...i-am facut radiografie la sold si medicul care la operat si la piciorul stg ne-a spus ca are o boala maladia clave perthes la piciorul drp...ne-a dat orteza si repaus de la 6 luni... 1 an sau mai mult sa nu puna piciorul jos.poate sa faca inot...pe bicicleta..in fund sa stea.nu suntem convinsi de asta.asteptam un rasp de la dumneavoastra.copilul este nascut prematur la 6 luni.
0
16-02-2014, ora 12:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cum am putea sa contrazicem diagnosticul unui specialist care a consultat pacientul, il cunoaste indeaproape si dispune de toate datele necesare?? Noi nu avem absolut nici un element clinic sau radiologic pentru a elabora un diagnostic...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
25-02-2014, ora 11:22
marinel39
Nu este medic/terapeut
marinel39
Buna ziua
am fost diagnosticat cu artroza, in faza incipienta. am 39 de ani, 1, 70 cm si 87 kg. stiu, trebuie sa dau jos vreo 30 kg.
am citit recent despre un nou tratament, in care se injecteaza in articulatie sange recoltat cu ceva timp in urma, e vorba de tehnica orthokine.ce parere aveti? e cam scump, o mie de euro ptr fiecare articulatie.si mie imi trosnesc toate, genunchi, coate, glezne, chiar si degetele de la picioare uneori. dureri am doar la genunchi si mai rar la glezne, in schimb gleznele sunt intepenite cand ma dau jos din pat. am inceput sa ma indoiesc de diagnostic. prea imi trosnesc toate. ar putea fi altceva?medicul care mi-a pus diagnosticul mi-a facut o radiografie la genunchi, si analize la sange.
0
25-02-2014, ora 11:28
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Tratamentele mentionate de catre D-voastra se pot discuta numai DUPA scaderea ponderala mentionata. In caz contrar, nu au nici un efect...
De cele mai multe ori insa, dupa reducerea ponderala drastica, suferinta scade semnificativ, incat nu se mai pune problema vreunui tratament...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
03-08-2017, ora 12:42
Ionmmmm
Nu este medic/terapeut
Ionmmmm
Buna ziua am si eu o problema de aproximativ 4-5ani imi pocnesc incheeturile. Totu a iceput de la genunchi acum insa pocnesc si coatele si umerii si palmele si degetele. in special genunchii si coatele. Am facum ceva investigatii si am primit raspuns ca e din cauza cresterii dar deja am 19 ani si tot pocnesc. am mai primit un raspuns ca e din cauza glandelor ca ele sunt atrofiate deci am eliminat cu jumate de an in urma glandele dar pina in prezent nici o schimbare. dar mentionez ca dupa eliminarea glandelor am inceput a face sport nu mergeam la sala dar ma antrenam acasa. acum nici asta nu mai fac fac doar gimnastica curativa. am mai primit un raspuns ca ar putea fi din cauza unei infectii pe care o am pe limba un fel de albeata acum tratez si asta impreuna cu un ORL-ist. Mentionez am 19 ani SEx masculin inaltimea 1.81 si 65kg
0
18-03-2019, ora 00:57
Pahomi Maria
Nu este medic/terapeut
Pahomi Maria
Buna ziua!

Am 27 de ani, am spondilita anchilozanta de vreo 4-5 ani, descoperita acum un an si jumatate(a debutat prin inflamatia articulatiilor sacroiliace si nu a avansat in alte zone..doar s a mutat de la soldul stang la cel drept..la cel stang incetand durerile). In vara lui 2017, cand am descoperit, rmn ul nu arata modificari la nivelul oaselor, ci doar prezenta inflamatiei..Dupa acea perioada, durerea s-a mutat..in partea dreapta..si nu este constanta, am saptamani cand nu ma doare deloc. Tratament am luat doar vreo 2-3 luni la inceput, nu am mai luat dupa decat daca durerea ajungea la un punct culminant ca in acea vara cand am mers la urgente si am descoperit.

Urmeaza sa mi fac si analize pt a vedea daca am tiroidita hashimoto, pentru ca am 90% din simpotme, iar la ultimele analize valorile specifice erau crescute, insa atunci nu urmaream descoperirea acestei boli si nu am realizat si nici continuat analizele in acest sens..Am specificat acest lucru in ideea realizarii unei conexiuni.

Problema care ma macina acum, tinand cont de cele doua (S.A. si posibila tiroidita) este faptul ca a inceput sa mi trosneasca umarul drept..de la orice miscare, si este deja a treia saptamana si nu se schimba nimic. Nu am efectuat miscari bruste sau sa mi folosesc bratul la treburi ce presupun efort semnificativ. In aceasta seara a inceput sa mi trosneasca si articulatia soldului drept...care ma doare iar de o luna neintrerupt, cand faceam niste genuflexiuni..Ce ar putea fi? Artroza? are legatura cu S.A.? Poate doar probleme cu calciul?Analize nu reusesc sa mi fac foarte devreme, sunt plecata din tara si intentionez sa le fac cand ma intorc, insa ma ingrijoreaza acest trosnit. In ultima vreme stau foarte foarte prost si cu programul de somn..de vreo 2 luni si jumatate..nu i dau corpului absolut deloc odihna necesara..cat reusesc sa dorm, dorm ziua, dar orele din noapte, necesare, au disparut.. Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • De ce mă dor articulaţiile (mă lasă una şi mă ia alta)
  • Cum îți menții articulațiile sănătoase
  • Oasele/articulatiile trosnesc/pocnesc - cauze posibile
  •