arsuri la stomac, dureri si voma

05-09-2013
vivianalacatusu
Nu este medic/terapeut
vivianalacatusu
buna dimineata, am din ce in ce mai des arsuri la stomac, noaptea ma trezesc din somn, ziua ma apuca si daca mananc si daca nu mananc nimic. orice as manca, arsurile apar imediat, uneori si durere de stomac si voma, dar mai rar nu in fiecare zi ca arsurile. am facut un control si o radiografie si mi s-a spus ca este gastrita. ma cam sp[erie foarte tare arsurile care ma trezesc din somn. trebuie sa-mi fac griji? multumesc frumos.
2 comentarii
0
06-09-2013, ora 14:15
Ale6
Nu este medic/terapeut
Ale6
Draga viviana.Arsurile la stomac apar din mai multe cauze: gastrita, ulcer gastric sau boala de reflux gastro esofagiab.In boala se reflux aceste arsuri iriadiaza in piept si spre baza gatului, sunt insotite de intoarcerea mancarii pana in cavitatea bucala(regurgitatii acide), insa nu produce dureri la nivelul stomacului.Din moment ce la radiografie mucoasa gastrica a iesit modificata este vorba despre o gastrita.Daca scaunul si voma nu sunt insotite de sange este in regula.Spune-mi ce tratament ai primit.Cu siguranta este virba despre o gastrita hiperacida.In orice caz, niciun tratament nu are vreun efect fara regim strict, mai ales in cazurile de hiperaciditate.Deci 3 mese pe zi obligatoriu.Fara citrice, rosi, ciocolata, salata de vinete, salata de ceapa si usturoi, apa minerala, cascaval, branza topita, lapte batut sau sana, smantana, otet, fara prajeli in primul eand, evita carnea de porc si fara condimente.Toate aceste alimente produc arsuri.Nu este nimic grav.Sunt cazuri mult mai grave de gastrita, cu vma in fiecare zi si dureri permanente.
0
13-09-2018, ora 20:31
AuraNicole
Nu este medic/terapeut
AuraNicole
Si eu am avut timp de doi ani dureri de stomac arsuri pe esofag mult acid etc. Arsurile ma trezeau noaptea bineinteles vomitam foarte mult acid, imi simteam stomacul ca o buba coapta. Si eu am crezut ca daca tin regim imi va fi bine. Regimul este minunat daca ai probleme gastrice dar nu da roade imediat si trebuie sa il tii cu sfintenie. 2 ani petrecuti in chin, doctori peste doctori cele main bune medicamente si nimic. Ador fructele si legumele la fel si branza si laptele, cafeaua chipsurile de orice fel si tot ce contine grasime dar nu este bun, din pacate tocmai pe astea nu ai voie sa le mananci sau sa bei. Si bineinteles nu ai voie sa te atingi de alcool, acru sau prea picant sa nu iti asupresti stomacul si nu mancat dupa ora 18/19!OMEZ este ffffff bun si il folosesc numai in caz de nevoie nu ca si tratament de lunga durata.Dupa cateva zile de omez si saptamani de regim drastic te vei simtii extraordinar. Dupa regim vei putea sa mananci tot ceea ce iti doresti bineinteles fara excese si pastrat ora18 ultima masa.Multa sanatate iti doresc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Voma si diaree - primul ajutor
  •