are legatura intarzierea cu protectia ?

15-12-2012
alialiali
Nu este medic/terapeut
alialiali
Buna tuturor. Am si eu o mareee nelamurire, iar daca m-ati putea ajuta as fi foarte recunoscatoare :). Sa incep. Pe data de 23 noiembrie am fost la un control si mi s-au descoperit ovare polichistice. Ca tratament am primit anticonceptionale Karissa. Eu asteptam mentruatia pe data de 24 noiembrie, dar a venit tocmai pe 11 decembrie. Pe 11 decembrie am inceput sa iau si anticonceptionalele (prima zi de sangerare). Avand in vedere intarzierea de 18 zile sunt protejata din prima zi ?.. sau nu are legatura intarzierea (enorma) cu protectia oferita de anticonceptionale ? (Pe 15 decembrie am avut doua contacte sexuale fara ejaculare inauntru. Adica dupa ce am luat 4 pastilute. Pentru ca eu am inteles ca daca iei din prima zi de sangerare de atunci esti protejata).Eu deobiecei am un ciclu foarte neregulat... vine cand isi aduce aminte :)) cu intarzieri de 1 saptamana 2 saptamani sau altadata chiar o zi sau nici una... Daca mi-ati putea raspunde la intrebarea asta cat mai rapid ar fi super :D Multumesc !!
7 comentarii
0
15-12-2012, ora 20:00
danacatalina
Nu este medic/terapeut
danacatalina
Nu prea inteleg intrebarea ta...Poti fi putin mai clara?
0
15-12-2012, ora 20:02
alialiali
Nu este medic/terapeut
alialiali
Eu am vrut sa dau cat mai multe detalii. Scuza-ma :D Sa fiu putin mai clara : Pe mine ma intereseaza daca sunt protejata din prima zi de cand am luat pastiluta contraceptiva.. chiar daca am avut marea intarziere :D sper sa fie putin mai clar :D
0
15-12-2012, ora 20:06
danacatalina
Nu este medic/terapeut
danacatalina
Aha! Am vazut ca ai editat... Prin urmare, ai facut dragoste cu partenerul tau in cea de a 4-a zi a ciclului menstrual. Prin urmare, nu aveai cum sa fii in perioada fertila...

Nu ai cum sa ramai insarcinata chiar daca anticonceptionalele nu au acoperit si acea perioada.
0
15-12-2012, ora 20:08
alialiali
Nu este medic/terapeut
alialiali
Aha... dar daca am inceput sa iau pastilele din prima zi de sangerare sunt protejata din acel moment nu ? chiar daca menstruatia imi intarziase..?
0
15-12-2012, ora 20:09
alialiali
Nu este medic/terapeut
alialiali
Scuza-ma nu prea stiu cum sa ma exprim.. este prima oara cand iau AC :D si vreau sa fiu cat mai sigura :D
0
15-12-2012, ora 20:18
danacatalina
Nu este medic/terapeut
danacatalina
Nu ai fost protejata de anticonceptionale. N-au anticonceptionalele treaba cu intarzierea ta. Ele-si fac treaba abia dupa ziua a 7-a de administrare.

Ai fost protejata de organismul tau. Erai in ziua a 4-a a ciclului menstrual...ovulatia se produce muuuuuult mai tarziu (mai ales la tine care ai un ciclu menstrual neregulat). Si daca nu era ovul, de unde sarcina? Venea partenerul cu el in buzunar? Daca mai spui ca nici nu a avut loc ejacularea inauntru.este posibil ca nici macar spermatozoidul sa nu fi fost pe acolo! Sau daca a fost, la ce folos?
0
15-12-2012, ora 20:20
alialiali
Nu este medic/terapeut
alialiali
AAAAA am inteles. Multumesc mult !!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul