ar putea sa scape de acesta boala

05-02-2009
marybel30
Nu este medic/terapeut
marybel30
o cunostinta de a mea sufera de psihopatie distimica pe fond de intelect liminar stiu de la mama acesteia. Are o fetita de 1 an si 6 luni pe care o ingrijeste mama ei> Fetita e sanatoasa nu a avut probleme de sanatate doar niste simple raceli. Mai stiu de la bunica ca merge de la 10 luni nu vorbeste ea prea multe nu sa intelegi ce spune dar danseaza cand aude muzica e vesela sociabila iubitoare dar ce o ingrijoreaza pe bunica e ca atunci cand nu-i convine ceva se da cu capul de perete sau de pat. Ii este frica sa meargala un medic specialist de groaza sa nu afle ca si nepotica poate suferi de aceeasi boala ca si fiica ei. Mai multe detalii nu va pot da dar sper ca voi putea sa-i dau un raspuns dupa ce voi primi eu unul de la un specialist. Nici nu stiu exact ce inseamna aceasta boala si cum se manifesta nu am intrebat pe mama celei in cauza si nici nu o vad prea des pe cea in cauza
1 comentarii
0
06-04-2009, ora 09:07
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Este prematur sa fie adusa in discutie o eventuala predispozitie spre manifestari psihopatologice. La aceasta varsta, comportamentul copilului este o oglindire perfecta a starii de spirit a celui care il ingrijejste, a atentiei, rabdarii si afectiunii pe care le primeste de la cei care ii asigura nevoile fundamentale.
Mai periculoasa decat o eventuala mostenire genetica, poate fi in acest moment ingrijorarea continua a celei care il ingrijeste, tendinta acesteia de a interpreta orice comportament pe care nu si-l poate explica drept simptom al bolii de care sufera si fiica ei.
Sa se adreseze unui specialist (un psiholog specializat in psihologia copilului sau psihiatru) este cea mai buna solutie pentru a-si risipi ingrijorarea si pentru a afla ce este concret de facut pentru a reduce la minimum influentele negative.

Sanatate!
Psih. clinician,
Simina Munteanu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul