anxietate generalizata | Forumul Medical ROmedic

anxietate generalizata

28-04-2014
petrepetre
Nu este medic/terapeut
petrepetre
as vrea sa intreb pe cititori daca este cineva cu anxietate generalizata si cum se manifesta.
eu am urmat tratament contra depresiei si atacurilor de panica dar in ultimele luni am permanent o senzatie de presiune in cap, sint tulbure, tot ce fac...munca, condus, plimbare.parca ruleaza in fundal, in timp ce mintea mea e fixata pe starile care le am, o frica permanenta ca se intimpla ceva, o frica ca imi pierd controlul,
stau de vorba cu cineva si brusc simt ca imi e rau, transpir, nod in git
la serviciu dupa doua trei ore simt ca nu mai rezist, trebuie sa plec, sa ies afara...
mie imi par manifestari ale unei anxietati generalizate, ceva care ma obsedeaza si ma macina
fac tratament cu anafranil si anxiar la nevoie
cind iau un anxiar parca mai scap de senzatia de tulbureala dar nu scap de gindurile haotice
nu reusesc sa ma bucur, sa rid, sa fiu mai relaxat
am stat mult sa ma gindesc si cred ca am permanent in mine o frica pe care nu tot timpul o pot cataloga, o frica fara motiv
si nu pot sa imi abat atentia de la ea
deci, daca cineva are anxietate generalizata as fi curios sa citesc niste pareri
multumesc anticipat
42 comentarii 12 ÃŽnainte ›
0
03-05-2014, ora 18:55
Daniela Gherghina
Identitate neconfirmată
Daniela Gherghina
Din ceea ce povestiti reiese ca va confruntati cu atacuri de panica ("stau de vorba cu cineva si brusc simt ca imi e rau, transpir, nod in git"). "Frica permanenta" care "ruleaza in fundal", ca si gindurile care va macina, par mai degraba legate de aceste exacerbari, ca o asteptare si pregatire a lor. De aici si scaderea capacitatii de concentrare a atentiei, senzatia de "presiune in cap" si de a fi "tulbure". In anxietatea generalizata nelinistea si tensiunea psihica si musculara sint, este adevarat, trairi de fond, dar nu sint legate de aparitia unor paroxisme de tipul atacurilor de panica. De asemenea, nu se ia in consideratie un astfel de diagnostic daca teama apare exclusiv in timpul unei tulburari depresive.
Antidepresivul ar trebui sa controleze starile pe care le descrieti. Discutati cu medicul dumneavoastra psihiatru despre tratamentul pe care il urmati si luati in calcul varianta unei psihoterapii concomitente.

Toate bune,
Mihaela-Daniela Gherghina, medic specialist psihiatru
0
03-05-2014, ora 19:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ petrepetre

Anafranilul iti trateaza doar depresia.
Mergi la medicul tau psihiatru sa iti inlocuiasca anafranilul cu un medicament care sa mearga si pe depresie si pe anxietate in acelasi timp.
0
05-05-2014, ora 17:14
petrepetre
Nu este medic/terapeut
petrepetre
Daniela Gherghina
va multumesc pt raspuns
inteleg ca parerea dumneavoastra este ca ma lovesc din nou de atac de panica si nu ma indrept catre anxietate generalizata sau tulburare obsesiv compulsiva chiar daca sint prea atent la senzatiile mele.
si asta pe fondul depresiei.
iau anafranil de mai bine de un an si doza este de 25mg pe zi.
anxiar la nevoie, in medie cred ca am luat unul la 4 zile.
as vrea sa va cer parerea : nu este prea mica doza de anafranil, desi am citi ca in doze asa mici functioneaza ca anxiolitic ?
consider ca nu am scapat de depresie dar reusesc mult mai bine sa ma motivez, pardon, sa ma urnesc din loc fata de acum un an, iar lucrul asta mi-a luat cam sase luni.
in concluzie am depresie in continuare si atacurile de panica ma urmaresc chiar daca am crezut ca am scapat?
cum credeti ca ar trebui sa dozez medicamentele ?
multumesc.
0
05-05-2014, ora 18:49
Daniela Gherghina
Identitate neconfirmată
Daniela Gherghina
Doza de Anafranil este, intr-adevar, prea mica. Se poate creste treptat pina la doza eficienta, care poate fi de 4-6 ori mai mare (100-150mg). Este foarte bine ca nu ati facut abuz de Anxiar, care poate da dependenta luat zilnic pe perioade mai mari de o luna. Este nevoie insa sa ajustati antidepresivul. Daca Anafranilul v-a ajutat in urma cu 1 an, adica ati iesit atunci complet din depresie si ati scapat de atacurile de panica, il puteti lua in continuare, dar intr-o doza potrivita. Nu ati precizat in ce cantitate l-ati luat anul trecut. Cel mai bine este sa va sfatuiti cu psihiatrul in privinta cresterii dozei sau a eventualei inlocuiri a Anafranilului cu un alt antidepresiv, daca in toata aceasta perioada, la doze mai mari, ati avut manifestari remanente de depresie sau atacuri de panica.

Mihaela-Daniela Gherghina, medic specialist psihiatru
0
05-05-2014, ora 19:23
petrepetre
Nu este medic/terapeut
petrepetre
Daniela Gherghina
cred ca nu m-am facut inteles
iau anafranilul de 14 luni in aceeasi concentratie, 25 mg pe zi.
este o imbunatatire sesizabila dar se pare ca nu am scapat nici de depresie iar atacul de panica si gindul la el imi creaza inca probleme.
as dori tare mult sa stau de vorba cu dr. meu psihiatru dar este mereu grabit si laconic.., , sa mai asteptam putin, ,..., , ne vedem peste o luna, ,..., , gindeste pozitiv, ,...etc.
asa ca daca mai schimb vreo doua trei mesaje cu dvs. voi avea o conversatie cam la fel de lunga ca si cu. medicul meu.
as merge la altcineva care evident ca imi va recomanda alt tratament si imi este teama de efectele adverse
( la anafranil aproape doua luni am suportat reactii adverse, si am inceput sa vad rezultate dupa sase luni...s i. banuiesc ca din cauza dozajului prea mic al antidepresivului si neasocierea lui cu anxiolitic pe perioada de inceput a tratamentului)
din nou, multumesc.
0
05-05-2014, ora 22:33
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Poate sa iti mai adauge altceva la tratament, putin neuroleptic sau un stabilizator de dispozitie pt a mari efectul Ad-ului !

Anafranilul este un medicament foarte eficient, doze peste 75 de mg nu se dau decat sub supraveghere stricta, in regim de spitalizare, cred ca scrie si in prospect !
Cu stima doamna doctor !
0
06-05-2014, ora 11:21
Daniela Gherghina
Identitate neconfirmată
Daniela Gherghina
In aceasta situatie ("iau anafranilul de 14 luni in aceeasi concentratie, 25 mg pe zi", "dar se pare ca nu am scapat nici de depresie iar atacul de panica si gindul la el imi creaza inca probleme"), dumneavoastra nu ati atins remisia (disparitia) simptomelor, ci va bucurati doar de atenuarea lor. Variantele teoretice in acest stadiu sint:
1. cresterea treptata a antidepresivului pina la doza eficienta, sub supraveghere medicala (nu neaparat spitalizare), mai ales ca mentionati efectele adverse (nu spuneti care). Evident, efectele adverse severe sau de netolerat pentru dumneavoastra trebuie sa fie urmate de oprirea medicamentului.
2. inlocuirea cu un alt antidepresiv recomandat de medicul specialist(nu ati precizat daca de la inceput vi s-a recomandat Anafranil sau ati mai avut incercari cu alte antidepresive care nu au mers sau pe care nu le-ati suportat). Efectele adverse de care va temeti pot sa nu apara la dumneavoastra, pot fi suportabile si temporare (dispar dupa ce va obisnuiti cu substanta) sau pot sa va faca, evident, sa opriti administrarea, daca sint prea intense. Efectele adverse manifestate la un anumit medicament nu apar in mod obligatoriu la altul, chiar din aceeasi categorie.
3. inceperea in paralel a unei cure de psihoterapie.
Nu este nevoie de intarirea efectului Anafranilului cu orice fel de medicamente potentatoare, atit timp cit nu ati ajuns cu el la doza terapeutica.
0
06-05-2014, ora 16:21
petrepetre
Nu este medic/terapeut
petrepetre
Doamna doctor,
am inceput cu valdoxan si xanax si m-am simtit bine.
dupa 6 luni s-a renuntat la el si la citeva luni am facut din nou atac de panica, am cazut din nou in depresie...
am incercat din nou cu valdoxan- nu a mai dat rezultate
am incercat triticco, seroquel si am avut niste stari crunte.
dupa care am ajuns la anafranil si am zis sa suport cit mai mult partea de acomodare, parte care a durat aproape doua luni(cresterea tensiunii, uscarea gurii, ameteala, frica intensa, greata)
am avut si doua incercari de psihoterapie, citeva sedinte cu doua persoane total diferite in abordarea problemei, dar se pare ca diferite si de mine...nu ma simteam deloc relaxat si increzator in felul de abordare a situatiei si chiar nu am simtit ca sint inteles.
m-i s-a tot spus sa ma odihnesc, sa ma relaxez, sa gindesc pozitiv.
am ajuns sa dorm mai bine si mai mult mai ales de cind fac exercitii de respiratie si relaxare, am lasat serviciul pina la un program de doua ore pe zi dar de cele mai multe ori nici pe astea nu le mai pot face, iar gindirea pozitiva este ceva imposibil pt mine.
si trebuie sa recunosc ca dintotdeauna am gindit la modul, , catastrofic, , si nu ma pot schimba.
la acest capitol sint slab si nu vad pe nimeni in jurul meu capabil sa ma inteleaga si sa ma indrume.
evident, increderea in mine si stima de sine sint la pamint.
iar cei la care am apelat...pt ei sint doar un client care sta o ora la usa cabinetului si 3 minute inauntru.
poate de aceea, parca ma simt mai bine aici, unde parerile si ajutorul sint dezinteresate.
si asta ma face sa ma simt normal macar cit scriu aceste rinduri.
si pentru asta, va multumesc.
0
06-05-2014, ora 22:12
Daniela Gherghina
Identitate neconfirmată
Daniela Gherghina
Inteleg ca sinteti descurajat de incercarile deja facute - atit in privinta tratamentului medicamentos, cit si a psihoterapiei. Ar fi bine sa vorbiti totusi cu medicul dumneavoastra si sa-i cereti parerea in legatura cu cresterea Anafranilului, atit cit puteti tolera - nu stiu daca aveti alte probleme de sanatate care ar necesita precautii speciale in cazul acestei substante. Banuiesc ca a doua oara ati luat Valdoxan o perioada suficienta cit sa apreciati corect ca nu va mai ajuta. Daca ati luat mai putin de o luna, ar fi inca de luat in calcul. Nu abandonati ideea psihoterapiei.
0
07-05-2014, ora 18:17
petrepetre
Nu este medic/terapeut
petrepetre
Doamna doctor
indraznesc sa va mai adresez doua intrebari
1.starea de nauceala, de ameteala ca dupa o betie cu care ma trezesc zilnic si care imi da din prima o senzatie de neliniste, de anxietate usoara dar peste care nu prea reusesc ca trec, este posibil sa fie de la antidepresive?
2.m-am programat la dr meu psihiatru si ma gindesc sa ii propun sa incerc spitomin
intrebarea este daca spitominul este intradevar un anxiolitic care nu da dependenta chiar in eventualitatea ca as lua o perioada mai lunga.
desi, poate ar trebui sa va intreb daca ar fi bine ca sa cer introducerea unui anxiolitic in tratament.
multumesc.
0
08-05-2014, ora 10:47
Daniela Gherghina
Identitate neconfirmată
Daniela Gherghina
1. poate fi. Incercati sa va amintiti daca aveati aceste senzatii si inainte de inceperea tratamentului
2.Spitomin are potential de dependenta, dar nu in aceeasi masura ca anxioliticele din familia diazepamului. Este bine ca anxioliticele sa fie luate cu regularitate la instituirea antidepresivului, o data ce acesta isi face efectul, anxioliticele sa ramina doar la nevoie.
0
08-05-2014, ora 17:57
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Petrica poti incerca timp de doua zile sa iei doza injumatatita si atunci vezi daca te simti mai bine, sau in caz contrar, poti mari doza cu jumatate cel mult ! Spitominul il poti lua oricand fara probleme !
0
08-05-2014, ora 18:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ petrepetre

Repet: exista medicamente ca Seroxatul, Venlafaxina, Cipralexul etc, care functioneaza si pe depresie si pe anxietate.

Oricum degeaba mergem cu propuneri la doctori. Doctorii tot ce vor ei prescriu.
0
08-05-2014, ora 18:33
petrepetre
Nu este medic/terapeut
petrepetre
salut
tulburat sint decind iau tratament psihiatric
poate au fost si momente cind am fost mai limpede dar nu stiu exact in ce situatii, dar probabil atunci cind am reusit sa fiu prea preocupat de ceva si pt o vreme nu am bagat de seama senzatiile
azi am facut un mic experiment: nu am luat deloc antidepresivul si pentru ca trebuia sa plec putin cu masina si ma simteam.anxios, am luat un anxiar.
spre multumirea mea m-am simtit limpede la minte, atent, chiar degajat
as spune ca azi m-am simtit normal, dar dupa 3 ani nu mai imi aduc aminte starea de normalitate

legat de spitomin, sint curios.
poate dupa o folosinta mai indelungata va da si el dependenta, dar poate nu va fi asa crunta ca la xanax si poate dupa o perioada cu el reusesc si eu sa revin in lume.
ma rog, ginduri de om.
saptamina viitoare sint programat la medic si pina atunci poate mai vin idei.
va multumesc tuturor.
0
08-05-2014, ora 21:51
Daniela Gherghina
Identitate neconfirmată
Daniela Gherghina
Nu va sfatuiesc sa luati doar Spitomin. Riscati sa va revina manifestarile depresiei. El este bun ca adjuvant in anxietate si depresie, potentind efectul antidepresivului si se recomanda sa fie luat o perioada limitata. Medicamentele din clasa antidepresivelor (printre ele sint si cele enumerate de clara_p) sint eficiente pe ambele tipuri de tulburari. Totul este sa gasiti impreuna cu medicul dumneavoastra antidepresivul potrivit(sa rezolve simptomele si sa aiba efecte adverse minime). Abia dupa mai multe incercari corect conduse se poate lua in consideratie rezistenta la antidepresive si se poate recurge la alte tipuri de asocieri de medicamente.
0
20-05-2014, ora 21:22
petrepetre
Nu este medic/terapeut
petrepetre
va salut

am fost la dr. si am povestit rapid de starile care le am, am intrebat de doza de anafranil care o iau daca nu este prea mica, de frica atacurilor care stau la pinda.etc.
mi-a recomandat sa continui cu anafranilul si eventual sa incerc sa iau o doza de 50 mg. anafranil in doua reprize si a zis ca daca iau un xanax de 0 5 pe zi nu este nici o problema, ca nu inseamna dependenta.

de spitomin a zis ca el nu recomanda deoarece nu a avut rezultate notabile.

dar si el a apreciat ca ramasitele de atac de panica imi creaza starea, ca asta ar fi considerat si cind am inceput sa iau anafranil si de aceea a recomandat si atunci si acum o doza mica, considerind ca la 25mg sau 50mg anafranilul functioneaza ca anxiolitic.

am luat de 4 zile cite 50mg dar nu a fost nici o schimbare.

stevens
tu propui sa micsorez doza da anafranil ( de la 25mg cit luam in mod regulat la 12, 5mg) ?
sincer, cite o data nu luam pastila si parca eram mai limpede, alte ori imi era mai rau si ziceam ca poate din cauza ca nu am luat
oricum, banuiesc ca toate antidepresivele si anxioliticele dau tulbureala la cap si poate ca eu sint bleg si nu reusesc sa nu bag asta in seama si in nemernicia mea imi analizez permanent starile si atunci creez permanent conditiile unui atac de panica.

clara, se pare ca si tu ai dreptate, degeaba merg la dr cu propuneri, el recomanda la majoritatea pacientilor medicamentul cu care el a avut rezultate.
acum, prima data a inceput cu valdoxan care era nou si scump.
pe urma a continuat medicamentele care le recomanda de ani de zile
imi cer scuze fata de doamna dr Gherghina, daca citeste, dar am senzatia ca dr meu recomanda medicamentele din topul personal si nu cauta sa recomande ceva potrivit mie.
dar sint constient si de faptul ca psihiatria nu este o stiinta exacta si totul merge pe incercari.
0
20-05-2014, ora 23:09
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Petre asa cum am spus si mai sus parerea mea este sa mergi cu jumatate de pastila pe zi, asta pana cand vei gasi un alt medic mai comunicativ si inspirat in alegeri !
0
21-05-2014, ora 14:31
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ petrepetre

Incearca asa cu cat a zis doctora ta, minim 3-4 saptamani. Incearca sa lasi medicamentul sa actioneze.
Tie ti s-a dat initial o doza foarte mica. 25 mg. E si normal ca doctorita a vrut sa vada daca iti este suficient atat.
Doza de Anafranil se poate creste pina la 150 de mg in cazul fobiilor si atacurilor de panica.
Deci doza de 50 de mg nu este mare.
Stiu mai multe persoane care au luat 3 pastilute de 25 mg pe zi dar la un moment dat, ori nu au inregistrat efecte f bune cu acest medicament, ori nu mai reactionau daca il luau. S-au suprasaturat receptorii.

Exista medicamente mai bune care se dau cand pacientul are si anxietate si depresie. Mie anxietatea mi-a trecut dupa un an si jumatate dupa ce am luat pe rand Efectin si apoi Seroxat. Amandoua merg clar si pe anxietate si pe depresie.

Baietilor am auzit ca le merge bine cu Cipralex.

Citeste si tu pe net prospectele acestor medicamente si informeaza-te.
Parca ti se potrivesc mai bine decat anafranilul si scapi si de xanax.
0
21-05-2014, ora 17:47
petrepetre
Nu este medic/terapeut
petrepetre
buna ziua
azi am refacut un experiment
nu am luat deloc anafranil, in schimb am luat dimineata un anxiar
si cred ca daca acum as mai lua un anxiar ar rezulta o zi bunicica.
am fost asaltat de ginduri haotice, dar uneori am reusit sa nu le bag in seama, chiar daca pt scurt timp.
acum, spre seara, se adauga si o senzatie de teama nedefinita care imi amplifica gindurile
sau poate o fi invers...de aceea zic ca poate ar mai merge un anxiar.
partea interesanta este ca totul se petrece pe fondul unei limpezeli placute a capului
inca ceva, gindurile si teama cred ca se concentreaza asupra ideii ca imi pierd mintile
cred ca asta simt ca ma sperie.

oare ar fi bine sa merg o saptamina sau doua cu cite 2 anxiare pe zi ?
0
21-05-2014, ora 19:06
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu puteti face experimente de acest gen deoarece va faceti rau.
Anxiarul e o benzodiazepina.
Benzodiazepinele dau dependenta si dv. aveti experienta cu asta.
Mergeti la doctor sa va schimbe tratamentul daca nu aveti rabdare sa isi faca efectul.
Anafranil nu e un medicament care sa se dea in special pentru anxietate.
Din cate vad, dv. va plangeti mai mult de anxietate.
Mergeti la doctor.
0
14-06-2014, ora 16:51
eu.theo@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
eu.theo@yahoo.com
Buna ziua, a facut cineva tratament cu fobiless? dupa patru ani cu seroxat doctorita mea, m-a trecut pe fobiless, motivand ca dupa un tratament mai indelungat cu seroxat, acesta are o perioada in care nu-si mai face efectul asa bine, cei drept am inceput sa nu ma mai simt asa bine dupa el, ca la inceput.Dupa aproape o luna de fobiless(doua pastile una dim.si una seara)parca am zile destul de rele cu anxietate destul de crescuta.Oare inca nu si-a facut efectul fobiless, sau mie nu mi-e bun?astept raspuns din partea voastra dar daca se poate si din parte d-nei doctor Daniela.Multa sanatate la toata lumea!
0
16-06-2014, ora 11:05
Daniela Gherghina
Identitate neconfirmată
Daniela Gherghina
Venlafaxina (Fobiless) are un mecanism de actiune diferit de cel al paroxetinei (Seroxat). Daca peste inca doua saptamini treceti in continuare prin stari de anxietate (4-6 saptamini este intervalul necesar pentru instalarea efectului terapeutic), se poate creste doza treptat la 2x150mg (inteleg ca in acest moment luati doua de 75mg), evident, daca nu sint reactii adverse. Abia peste inca 4-6 saptamini cu aceasta doza se poate spune daca raspundeti bine la Fobiless.

Toate bune,
Daniela Gherghina, medic specialist psihiatru
0
16-06-2014, ora 18:24
eu.theo@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
eu.theo@yahoo.com
Multumesc foarte frumos, d-na doctor, deci sa mai astept inca vreo 4-6 saptamani.
0
16-06-2014, ora 20:30
eu.theo@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
eu.theo@yahoo.com
Daca mai maresc doza.Inca nu m-am lovit de nici o reactie adversa.Seroxatul mi-a dat ceva batai de cap la inceputul tratamentului, ca mai apoi, sa ma simt foarte bine dupa el.Pacat ca nu a durat asa de mult, sau poate, patru ani a fost destul.D-na dr., dar oare care este diferenta (sau mecanismul diferit)dintre cele doua, sau care este mai bun?Dupa experienta mea de patru ani, am ajuns la concluzia ca, oricum depresia si anxietatea nu se vindeca niciodata, dar decat sa mai traiesc starile infernale pe care le-am trait, sant dispusa sa iau toata viata tratament.Cu multumiri, Teo
0
17-06-2014, ora 10:13
Daniela Gherghina
Identitate neconfirmată
Daniela Gherghina
Paroxetina actioneaza pe serotonina, venlafaxina pe serotonina si, la doze din ce in ce mai mari, si pe noradrenalina si apoi si pe dopamina. In depresie si anxietate pot fi implicate, in raporturi variabile de la om la om, toate aceste substante. Dozarile lor nu se practica in mod curent, ci numai in cercetare. Amindoua antidepresivele sint bune, teoretic si statistic vorbind. Eficienta si felul in care sint tolerate sint diferite insa de la o persoana la alta. De aceea nu exista medicamente bune la toate si pentru toti si, tot de aceea, lipsa de raspuns sau raspunsul partial la un antidepresiv nu implica lipsa de raspuns la toate antidepresivele.
0
17-06-2014, ora 19:52
eu.theo@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
eu.theo@yahoo.com
Multumesc mult.Oricum, am o luna cu fobiless si deja, (sa nu zic " intr-un ceas rau")am inceput sa ma simt mult mai bine.Sa aveti o noapte frumoasa si linistita, si multa, multa sanatae.
0
26-06-2014, ora 07:07
eu.theo@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
eu.theo@yahoo.com
Pt.d-na dr.Daniela Gherghina,
D-na dr.as dori, daca se poate binenteles, sa-mi spuneti, in timp ce sant sub tratament cu fobiless, pot sa urmez si un tratament cu vessel due? am varice si o munca statica, si au inceput sa-mi amorteasca picioarele si sa ma doara foarte tare.Am folosit unguent Lioton gel, dar din pacate, are efect doar local si de scurta durata.Va multumesc anticipat, si cu respect, astept raspunsul dumneavoastra.
0
26-06-2014, ora 14:41
Daniela Gherghina
Identitate neconfirmată
Daniela Gherghina
Nu exista o contraindicatie in acest sens, dar se recomanda prudenta in asociere, pentru ca ar creste riscul de singerare. Va puteti sfatui si cu medicul cardiolog sau cu medicul dumneavoastra de familie asupra oportunitatii asocierii, din punctul lor de vedere, si asupra dozei de Vessel due (daca nu ar fi mai bine sa fie mai mica). Sa fiti oricum atenta, daca luati amindoua medicamentele, la eventualele mici singerari (din gingii, vinatai aparute spontan sau dupa mici lovituri).

Toate bune,
Daniela Gherghina, medic psihiatru
0
26-06-2014, ora 18:10
eu.theo@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
eu.theo@yahoo.com
D-na doctor, imi scuzati indrazneala, (dar asa-i omul isi aminteste cate ceva tot pe rand)voiam sa va mai intreb despre medicamentele de dureri, si am mai citit pe prospect ca venlafaxina mareste colesterolul.Oare ar trebui sa-mi fac griji in privinta asta, avand in vedere ca am o varsta?(52 de ani).Eu imi fac analizele periodic, si pana acum doua luni, era destul de bine.(208)Asa patesc si cand merg la control, la doctorul meu curant psihiatru, imi propun sa intreb o gramada de lucruri legate de tratamentul meu, iar cand ajung acasa realizez ca nu am intrebat nici jumatate din cate am vrut.
Inca o data mii de multumiri pt.bunavointa dv.si pt.timpul acordat.
0
26-06-2014, ora 20:58
Daniela Gherghina
Identitate neconfirmată
Daniela Gherghina
Puteti sa repetati colesterolul la 3 luni de la inceperea tratamentului sa vedeti daca s-a modificat, timp in care, evident, mentineti regimul alimentar sarac in grasimi.
Adaugă un comentariu / răspuns
42 comentarii 12 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •