angina rosie

04-04-2008
Toosha
Nu este medic/terapeut
Toosha
Boala a debutat cu febra mare 38, 7 si dureri de cap. Dupa 2-3 zile in acest ritm, zile in care am luat, alternant, paracetamol si advil, una din amigdale care era deja umflata a inceput sa devina dureroasa. Am luat 2 zile claritromicina la 12 ore, dar situatia nu doar ca nu s-a ameliorat ci s-a inrautatit. Mi s-au umflat foarte mult gingiile din zona maselelor si au devenit dureroase. Cea de-a 2-a amigdala s-a inflamat si ea iar in toata gura mi-au aparut mici afte ( inclusiv pe limba) sau puncte reliefate albicioase. Durerile in gat au devenit mult prea greu de suportat. M-am dus la urgente la g. Alexandrescu unde mi s-a spus ca am angina pultacee si probabil necesit injectii la 6 ore. M-a trimis la sp de boli infectioase matei bals, unde mi s-a spus sa iau doar augmentin si m-a trimis la babes daca vreau sa ma internez. La babes mi s-a spus ca ce am eu nu e de intternat si mi-au dat ciprinol. Dna doctor a spus ca nu prea e indicat pt ce am eu dar in general asa trece. M-a lasat masca. In concluzie am ajuns acasa si nu puteam sa inghit nimic dar nu dadeam afara. Efectiv era prea dureros. Dupa inca o noapte nedormita am mers iar la colentina unde mi s-a dat penicilina ospen 1500, cate 2 pastile la 6 ore zicandu-mi ca am angina rosie si ca sunt putine pcte de puroi. Reusesc acum sa inghit cat de cat, desi amigsalele nu s-au micsorat dar in schimb gingiile, cerul gurii si limba sunt inflamate, ma dor si ma ustura ingrozitor. Acum am observat inca un ganglion micut langa amigdala mare care este dureros la atingere. Am ajuns la disperare. Va rog dati-mi un sfat. Va multumesc.
13 comentarii
0
04-04-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
BUna ziua !
Din cele descrise este posibil sa aveti si o candidoza bucala.
Tratamentul cu ospen trebue continuat 7 sau chear 10 zile...numai ca trebueste adaugat Stamicina cate 1.000.000 la 6 ore.
Multa gargara...cu ser fiziologic, ceai de musetel sau apa cu bicarbonat de sodiu.
Badijonaj al gingiilor cu..Glicerina boraxata!
Regim alimentar..fara rece, acidulat, condimentat si acru !
P.S.
Ospenul..dupa cateva zile fara febra poti sa micsorezi doza..la 1 pastila la 6 ore!
0
04-04-2008, ora 00:00
Toosha
Nu este medic/terapeut
Toosha
Va multumesc foarte mult pentru raspuns.
0
19-08-2008, ora 00:00
Riya
Nu este medic/terapeut
Riya
Buna ziua...am si eu o problema de care se pare ca nu mai scap de vreo cateva zile...mi s-au umflat giingiile FOARTE rau...mi-au aparut niste pete albe pe limba care ma ustura ingrozitor...cred ca mi s-au umflat si amigdalitele si ma si dor putin.am o durere in gat insuportabila...de vreo 2 zile nu am mai mancat nimic pentru ca nu pot inghiti absolut nimic...abia pot vorbi...din cauza limbii care ma ustura rau de tot! am si febra dar nu foarte mare...si nu mereu...frisoane...dureri de cap uneori...nu stiu ce am...dar nu mai suport sa stau nemancata si sa nu pot manca nimic pentru ca nu pot inghiti de durerea pe care o am in toata gura. Va rog mult daca puteti sa ma ajutati...
0
19-08-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Riya. Nu este bine sa faci tratament de una singura.
Sunt mai multe cauze care duc la asa simptome.
1. imunitatea foarte scazuta din cauza oboselii.
2. nultiple carii dentare netratate si extinderea infectiei la ginigii si cavitatea bucala.
3. o problema gastrica( ulcer)
4.Folosirea nerationala a antibioticelor care a dus la o canidoza bucala.
exista OSSIDENTA, o apa de gura. faci gargara de mai multe ori pe zi.
Badijonaj bucal.. o solutie cu care ungi gingiile si limba.
Mergi sa te vada la ORL.. pentru a vedea daca este cazul de antibiotic+ antimicotic. sau este suficient tratamentul local.
0
20-08-2008, ora 00:00
Riya
Nu este medic/terapeut
Riya
Va multumesc mult...pana acum mi-am uns gingiile si limba cu glicerina boraxata, m-am curatat in toata cura cu apa cu bicarbonat de sodiu, si am facut gargara cu ceai de musetel. iar acum urmez un tratament...parintii mei considera ca nu este necesar sa ma duc la doctor...
0
03-01-2009, ora 00:53
buhu
Nu este medic/terapeut
buhu
buna ziua...am si eu o problema asemanatoare.in urma cu cateva zile am inceput prin inflamarea unui ganglion.mi s-a inflamat in cele din urma si o masea si am si racit.am avut simptome gen frisoane si febra.am tratat prin fervex si bai fierbinti la picioare.maseaua care isi face de cap nu prea da semne ca ar ceda insa am inflamata partea din spatele dintilor de sus.si limba care ma ustura.initial am crezut ca limba ma ustura datorita unor muscaturi.nici eu nu stiu ce sa mai cred.au fost prea multe odata.raceala infectia la masea.am fost muscat de limba(de prietena mea).acum iau cefaclor de 500 mg o pastila la 12 ore.recomandat de medic pt infectia de la masea.dar pt usturimea care o am la limba nusht ce sa iau.deci ma ustura doar limba f rar si partea din spatele dintilor de sus.ce recomandati?
0
04-01-2009, ora 12:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Usturimea limbii poate sa se datoreze muscaturii. si o sa se rezolve in timp... cam 5-7 zile. Cumperi OSIDENTA.. apa de gura cu efect dezinfectant.
Mai grav este cu infectia dentara si Complicatiile care pot aparea(adenopatie).
Maine trebue sa mergi urgent la stomatolog.
0
26-01-2009, ora 09:48
ramona1006
Nu este medic/terapeut
ramona1006
buna ziua...am si eu aproximativ aceeasi problema cu angina rosie(cred)...am inceput sa ma simt rau acum cateva zile, am facut febra, cu frisoane, tot tacamul.am facut o rana pe buza de jos si nu-mi trece indifierent de cata crema aplic...mi s-a umflat si un ganglion, sub maxilar in stanga, a inceput sa ma doara si o gingie...credeam k imi rasare maseaua de minte.am fost la medicul de familie, mi-a prescris augmentin 1g si nurofen forte.am inceput tratamentul, abia dupa vreo 2 zile a inceput sa dea rezultate, in sensul ca nu am mai facut febra si n-am mai avut frisoane.in schimb mi s-a inflamat gingia, ma ustura toata gura, nu prea pot sa mananc mai nimic, limba ma ustura.nu stiu ce sa mai fac, e posibil ca de la antibioticul puternic sa fi facut candida sau mai stiu eu ce stomatita.ulcer aftos...?am observat si aparitia unor punctulete mici, albe, unul sub limba, inca vreo 2 3pe buza.ce imi recomandati?
0
26-01-2009, ora 19:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este foarte important sa te vada la Stomatologie..
problema cu gingia.. nu e foarte clara.
0
26-01-2009, ora 23:17
ramona1006
Nu este medic/terapeut
ramona1006
gingia a inceput sa ma usture in momentul in care am inceput sa iau pastile, de altfel probleme cu dintii nu am, carii nu mai am k le-am rezolvat in vara, detartraj mi-am facut, si nu aveam gingivita sau o alta afectiune de genul acela..de aceea spun k e foarte curios faptul ca a inceput sa ma doara odata cu inceputul starilor gripale.cand am inceput sa fac febra deja aveam un ganglion umflat si dureros, iar la doua zile dupa mi s-a umflat gingia in dreptul ultimului molar, de aceea am crezut ca erupe maseaua de minte...
0
27-01-2009, ora 22:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
in acest caz.. este posibil sa fie o reactie la antibiotic.
mergi sa te vada medicul care a indicat tratamentul.
0
27-08-2011, ora 10:52
ctzeank
Nu este medic/terapeut
ctzeank
In martie 2009 am fost diagnosticata cu angina flegmonoasa pultacee.Dupa o saptamana de repaos la domiciliu si Ampicilina injectabila, mi-am revenit.De o saptamana am reinceput sa am dureri in gat.Am fost la doctor si mi-a spus ca angina a revenit.De data aceeasta insa, am si alte simptome pe care la primul episod nu le-am avut, cum ar fi cefalee, greata, arsura a laringelui ce porneste din cavitatea bucala si ajunge in stomac, ameteli, durere la deglutitie.Precizez ca e foarte greu sa mananc si de 3 zile beau apa plata sau ceai de galbenele.Am primit de data aceasta, penicilina injectabil, citrolin pt gargara, paracetamol pentru cefalee si decasept pt...ca sa fie acolo. De a doua zi cum am inceput gargara cu citrolin, mi-au aparut 3 afte in cerul gurii.Faptul ca am baut cafea influenteaza in vreun fel?
Marea mea curiozitate este motivul pentru care boala a recidivat dupa atatia ani.Daca m-ati putea ajuta in vreun fel, macar cu un remediu sa scap de afte as fi profund recunoscatoare.Multumesc anticipat
0
27-08-2011, ora 20:28
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1, da, cafeaua este stimulent a secretieli gastrice si ai provocat o gastrica cu reflux gastric
2 acesta este si motivul de ce a revenit boala ( ai reflux gastric care prin acidul gastric irita si artde mucoasa faringelui si aamigdalele... scade imunitatea locala si faci tot felul de boli in gat.. care sunt tratate incorect.. daca nu se face consult la gastro.. nu se tine regim alimentar.. nu ai cum sa trateazi bolile de gat !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea de cap
  • S-a descoperit locul de formare al febrei în organism
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Anxietatea față de starea de sănătate crește riscul de boli cardiovasculare
  • S-a descoperit mecanismul prin care febra la începutul sarcinii poate produce defecte cardiace și fizionomice la copil
  • Ce înseamnă febră mare și cum o gestionăm
  • Ce faci când febra nu cedează la tratamentul antitermic?
  •