anevrism de foramen ovale

05-08-2012
grizzly
Nu este medic/terapeut
grizzly
la morfologia de trimestrul III, copilul meu a fost diagnosticat cu 'anevrism de foramen ovale'. as dori sa stiu cat mai multe lucruri despre acest diagnostic, raspunsurile medicului m-au lasat oarecum nelamurit. am inteles ce este foramen ovale, dar nu gasesc nicaieri ce inseamna un anevrism al foramen ovale si ce riscuri comporta. ma adresez dumneavoastra in speranta ca aici voi gasi mai multe raspunsuri, multumesc anticipat.
2 comentarii
0
08-08-2012, ora 20:30
Dr. Dimitrios Harsisis
Obstetrica-ginecologie, Cipru
Dr. Dimitrios Harsisis
Salut,

Din cate am gasit, anevrismul de foramen ovale se poate intalnii la 1% din fetusi supusi unui examen ecocardiografic. Aceasta varianta tinde sa se asocieze mai frecvent cu un anumit tip de aritmie (tulburare de ritm al inimii) care se numeste : Complexe Atriale Premature. Aceasta aritmie nu reprezinta un pericol pt viata copilului si tinde sa se rezolve de una singura la cateva zile dupa nastere. (odata cu rezolvarea automata si a "anevrismului de foramen ovale")

Concluzia: Daca ecografia nu arata alte anomalii ale inimii copilului, diagnosticul de anevrism de foramen ovale nu reprezinta ceva inspaimantator. El se poate asocia cu anumite tulburari de conducere a impulsului electric prin inima copilului, dar atat anevrismul cat si aritmia dispar curand dupa nastere..

Bibliografie : http://www.obgyn.net/us/cotm/0004/RSPF.htm

Toate cele bune,

Dimitrios Harisis MD
Specialist Obstetrica Ginecologie
Famagusta General Hospital
Cyprus
0
11-08-2012, ora 23:14
grizzly
Nu este medic/terapeut
grizzly
va multumesc pentru raspuns. si medicul, care a dat primul diagnostic la morfologie, a zis ca ar trebui ca problema sa se rezolve pana la nastere, sau imediat dupa si ca o aritmie ar fi singurul lucru de care ar trebui sa ne ingrijoram. inima copilului functioneaza normal, nu a inregistrat nici o altfel de problema. eu am cerut alte opinii, nu din desconsiderare pentru medic, ci pentru o oarecare liniste a mea, ca viitor parinte. multumesc inca o data pentru raspuns si pentru timpul pe ati avut bunavointa sa il pierdeti cautand un raspuns la problema mea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul