Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

anestezie dentara in sarcina?

10-10-2010, ora 14:32
Autor: anca_luk
Va multumesc pentru raspunsul rapid,dar as vrea sa stiu daca pt decimentarea restului de lucrare este nevoie de anestezie?este foarte dureroasa fara?Pt ca practic nu mai trebuie decat sa dea jos lucrarea si sa mi se ia amprenta pt punte.Extractia maselei cu probleme mi s-a facut acum 6 saptamani,cand mi s-a taiat puntea pt a face extractia,urmand acum sa mi se decimenteze alti trei dinti.Sunt in prima luna de sarcina,pot evita anestezia in acest caz?Cum se numeste anestezicul folosit la gravide?Multumesc mult.
1 comentarii
10-10-2010, ora 14:32
Autor: nico_g | Dr. Nicoleta Grosu - Stomatologie, cluj
Depinde daca maseaua (sau dintii) de pe care trebuie taiata lucrarea are nervul scos sau nu. Daca nu are nervul scos, atunci poate sa doara la taiere daca se face fara anestezie. Daca dintr-un motiv sau altul nervul va trebui scos, aceasta este iarasi o procedura care necesita anestezie. Cam multe necunoscute in ecuatie atunci cind se indeparteaza o lucrare mai veche, de aceea am recomandat sa asteptati pina intrati in luna 4 de sarcina.

Anestezicul cel mai indicat de folosit la femeile insarcinate este cel pe baza de articaina (preparat comercial: ubistezin, de ex... dar mai sint si altele care sint tot pe baza de articaina).
Adaugă un comentariu / răspuns


15-07-2013, ora 12:00
Recomanda un stomatolog sau cauta unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care va prezinta peste 7000 de cabinete si clinici de stomatologie din Romania. Avantajul acestui site este ca pune mare pret pe recomandarile pacientilor. Gasiti prezentari detaliate ale serviciilor stomatologice, cititi recomandari, va puteti programa online.
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK