Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

anestezie dentara in sarcina?

10-10-2010, ora 14:32
Autor: anca_luk
Va multumesc pentru raspunsul rapid,dar as vrea sa stiu daca pt decimentarea restului de lucrare este nevoie de anestezie?este foarte dureroasa fara?Pt ca practic nu mai trebuie decat sa dea jos lucrarea si sa mi se ia amprenta pt punte.Extractia maselei cu probleme mi s-a facut acum 6 saptamani,cand mi s-a taiat puntea pt a face extractia,urmand acum sa mi se decimenteze alti trei dinti.Sunt in prima luna de sarcina,pot evita anestezia in acest caz?Cum se numeste anestezicul folosit la gravide?Multumesc mult.
1 comentarii
10-10-2010, ora 14:32
Autor: nico_g | Dr. Nicoleta Grosu - Stomatologie, cluj
Depinde daca maseaua (sau dintii) de pe care trebuie taiata lucrarea are nervul scos sau nu. Daca nu are nervul scos, atunci poate sa doara la taiere daca se face fara anestezie. Daca dintr-un motiv sau altul nervul va trebui scos, aceasta este iarasi o procedura care necesita anestezie. Cam multe necunoscute in ecuatie atunci cind se indeparteaza o lucrare mai veche, de aceea am recomandat sa asteptati pina intrati in luna 4 de sarcina.

Anestezicul cel mai indicat de folosit la femeile insarcinate este cel pe baza de articaina (preparat comercial: ubistezin, de ex... dar mai sint si altele care sint tot pe baza de articaina).
Adaugă un comentariu / răspuns


30-09-2014, ora 12:00
Zambetul dumneavoastra are de suferit si aveti nevoie de un implant dentar?
Poate va intrebati care sunt cele mai bune solutii si ce tip de implant vi se potriveste.
In ce va consta interventia? Va fi dureros? Cum trebuie sa te pregatesti inainte?
La Dental One veti interactiona cu un specialist in implantologie, care va avea grija sa va explice fiecare detaliu, cu rabdare si interes.
Nu amanati: problemele dentare tind sa se inrautateasca, odata cu trecerea timpului si va pot afecta calitatea vietii.
ROmedic a implinit 10 ani ROmedic a implinit 10 ani