anemie provocata de boli digestive? | Forumul Medical ROmedic

anemie provocata de boli digestive?

14-08-2015
lorelei8
Nu este medic/terapeut
lorelei8
buna ziua!
mi-am facut analizele de sange si am iesit anemica. am aceasta problema de mai multi ani (acum am 26 de ani), isna am luat tratament de cateva poric cu tardyferon si dupa ce am repetat analizele, au iesit bine. insa dupa 6-8 luni dupa ce termin tratamentul, iar imi apare anemia. mi-am facut analize pentru boala celiaca, helicobacter si ginecologie si au iesit bine. am facut si analize pentru ficat si rinichi si de asemenea au iesit bine. ecografia de abdomen superior si inferior, de asemenea bine. insa nu stiu de ce am mereu anemie. nu ma simt obosita (acum vara, intr-adevar ma simt uneori fara energie, dar poate e si de la caldura), nu am dureri de cap, mai am insa uneori palpitatii. mi se intampla uneori sa am un tranzit mai greu, sa simt stomacul plin, flatulenta, dar nu am ameteli sau stare de voma..din acasta cauza mi.am facut analizele de mai sus, la recomandarea unui medic gastroenterolog. recunosc ca sunt foarte stresata si mananc repede..
citind despre anemie, am vazit ca poate fi un simptom al unor boli grave de stomac, gastrita, ulcer sau chiar cancer de stomac. mentionez ca am avut un bunic care a avut cancer de colon si imi este frica sa nu fie ereditar. ma poate lamuri cineva, va rog, legat de posibilitatea sa am o boala grava avand in vedere ca sunt anemica?
multumesc mult, sunt foarte speriata..
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize pentru anemie
  • Când suspectezi că ai anemie? Cum se manifestă anemia?
  • Riscul de anemie este mai crescut la persoanele vârstnice care folosesc aspirină
  • Abordări nutriÈ›ionale în tratarea anemiei falciforme (anemia cu celule seceră, drepanocitoza sau siclemia)
  •