analize scaun - copil, urgent | Forumul Medical ROmedic

analize scaun - copil, urgent

01-04-2008
dana G
Nu este medic/terapeut
dana G
i-am facut t copilului tratament cu ciprofloxacin pentru Klebsielle. la doua zile de la terminarea tratamentului, i-am refacut analizele. L- a coprocitograma au iesit : " celelel epiteliale, rare leucocite, flora microbiana polimorfa ( coci, rari bacili capsulati).
La coprocultura nu a iesit nimic.Ce inseamna asta ?? Este posibil sa nu fi raspuns la tratament. va rog sa ma ajutati.Multumesc
4 comentarii
0
02-04-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Daca in coprocitograma sunt rare leucocite, fara mucus sau puroi, e foarte probabil ca gastro-enterita sa se fi rezolvat, mai ales daca a scazut numarul de scaune. Puteti repeta coprocultura din alta proba, iar pentru ameliorarea diareei se poate administra Hidrasec pliculete.
0
02-04-2008, ora 00:00
dana G
Nu este medic/terapeut
dana G
multumesc pntru raspuns. Copilul nu are diaree, are un scaun la 2 zile chiar usor constipat. Ma intrebam daca prezenta acelor bacili capsulati din flora este normala.
multumesc anticipat.
0
02-04-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Exista cocobacili prezenti inscaun si la nivel de mucoase, important este sa fie negativa coprocultura pentru Salmonella si Shigella si la coprocitograma sa fie absente sau in cantitate mica leucocitele.
0
16-01-2012, ora 20:00
emilia_07
Nu este medic/terapeut
emilia_07
Buna ziua, doamna doctor! dupa ce am fost internati in spital (eu si copilul de 3 ani) cu rotavirus si e-coli, au revenit scaunele cu mucus. Coproculturile(ca au fost mai multe la nr) si ex coproparazitologic au fost negative, insa el avea in continuare mult mucus in scaun, uneori avea doar mucus, fara scaun, desi tineam regim. Asa ca medicul a cerut o coprocitograma-in care scria leucocite-relativ frecvente si la comentarii-prezente levuri, unele inmugurite. Dr ne-a spus ca are candida si atat, insa, medicul care a facut analiza de la laborator ne-a spus ca prezenta leucocitelor inseamna ca inca e ceva de natura infectioasa acolo, ori pediatrul ne-a spus ca nu, caci din analizele la sange ea vede ca nu ar avea nici o infectie. Ce sa fac? ne-a dat nizoral si epitrim, insa si acum, daca ii dau mar copt, face scaun moale si cu mar nedigerat. Va rog frumos sa-mi dati un sfat, ce pot face. Va multumesc frumos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize uzuale (È™i interpretarea lor pe scurt)
  • Cum È™i-ar evalua un medic sănătatea?
  • Analize medicale foarte importante
  •