analize papanicolau

25-03-2008
funkydeea
Nu este medic/terapeut
funkydeea
am fost saptamana trecuta la medicul ginecolog pentru prima data. mi s-a spus ca am o infectie urinara (pentru care mi s-a dat si tratament) si plus de asta o inflamatie pe colul uterin. Din acest motiv mi-am facut si testul papanicolau, iar astazi am primit rezultatele. Diagnosticul citologic spune urmatoarele: FROTIU INFLAMATOR NESPECIFIC CU MODIFICARI CELULARE REACTIVE. Toate restul analizelor au iesit ok. Am vorbit si cu medicul meu ginecolog, care mi-a sugerat faptul ca ar putea fi vorba despre virusul ce provoaca cancerul de col uterin, insa nu a putut sa imi spuna sigur, motiv pentru care mi-a sugerat sa imi fac si un examen coloposcopic. Mi-a explicat ce ar fi de facut in cazul in care am, dar mi-a spus ca e la fel de posibil sa nu am mare lucru. Nu stiu ce sa cred.
Impresia pe care mi-a lasat-o discutia ar fi ca eu mai mult ca sigur am acel virus, ceea ce m-a speriat foarte rau. Urmeaza sa imi fac si acel examen pe care mi l-a sugerat doamna doctor, insa nu stiu daca ar trebui sa ma ingrijorez chiar atat de tare. as dori daca mi-ar putea da cineva vreo alta interpretare a rezultatelor, in cazul in care este posibil. as vrea sa stiu daca e chiar atat de sigur ca am acel virus, pe cat am inteles eu ca e.
Va multumesc
2 comentarii
0
25-03-2008, ora 00:00
arten
Nu este medic/terapeut
arten
Nu e nici un motiv de ingrijorare.Daca e virusul acela cancerigen, oricum faza in care l-ati surprins este precoce si un tratament adecvat da o vindecare garantata.Sunt sanse mari, totusi, sa nu fie.Mult succes!
0
26-05-2011, ora 11:34
dinita ionela
Nu este medic/terapeut
dinita ionela
Buna ziua.Am 31 de ani si in urma examenului citologic bebes- papanicolaou au fost semnalate urmatoarele:
citologie modificata(interpretata ASC-US) urmata de doua rezultate negative, cel mai recent in 2010, test genotipare HPV pozitiv pentru HPV33 cu risc in anul 2009, (asta in urma rezultatului anterior)
Frotiul este in mare masura ecranat de inflamatie si comporta prezenta unor celule epiteliale malpighiene superficiale si intermediare cu discrete anomalii nucleare si frecvente hematii.Sunt prezente de asemenea celule cilindrice endocervicale.Celulele scumoase atipice de semnificatie nedeterminata(ASC-US)
Doctorul mi-a recomandat sa fac LLETZ (aceasta interventie ) si as dori sa stiu in cazul acesta daca este in regula sa o fac si care sunt riscurile(daca exista) pentru viitor?

Astept un raspuns cat se poate de urgent deoarece in maxim 2 saptamani ar trebui sa fac aceasta interventie.
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul Papanicolau
  • Am făcut testul Papanicolau. Ce înseamnă rezultatul?
  • Testul Babeș Papanicolau ar putea ajuta la depistarea mai multor tipuri de cancere ginecologice
  • Cum se depistează cancerul de col uterin?
  • Rezultat Papanicolau anormal - ce urmează?
  • Ce înseamnă celule endocervicale prezente (explicații)
  •