analize medicale

26-12-2007
mm32
Nu este medic/terapeut
mm32
Buna seara.
Fratele meu de 23 de ani a facut analize de sange acum 4 zile iar rezultatul tin sa spun ca pe mine m-a ingrijorat pentru ca numarul leucocitelor era crescut fata de valorile normale. Doresc pe aceasta cale sa va intreb daca prin intermediul acestor analize de sange, poate indica o creste a valorilor normale infectarea cu virusul hiv. Mentionez acest lucru din simplu fapt ca este un tanar cam dinamic din punct de vedere sexual.
Pot indica aceste analize de sange prezenta unui virus ca virusul hiv? Sau ca sa ma exprim mai bine, in cazul in care virusul hiv este prezent in organism, poate acesta modifica analizele intr-un fel?
Va multumesc anticipat.
Mady
2 comentarii
0
26-12-2007, ora 00:00
Dr. Adina Mester
Identitate neconfirmată
Dr. Adina Mester
Infectaarea cu virusul hiv da multe modificari ale analizelor in functie de stadiul bolii, dar in nici un caz o simpla crestere a leucocitelor nu ne poate duce cu gindul la aceasta boala.In primul rind este o boala virala cu scaderea imunitatii deci lucocitele vor scadea(cu exceptia suprainfectarii bacteriene)Nu ai specificat cu cit sint crescute leucocitele, dar de obicei aceasta arata o infectie.Nu inteleg insa de ce te-ai gindit la asa ceva?
0
26-12-2007, ora 00:00
mm32
Nu este medic/terapeut
mm32
In cazul in care leucocitele sunt scazute, care este pragul care ar putea trage un semnal de alarma?
Poate si teama mea este nejustificata, dar dupa cum v-am mentionat, este un tanar cu o viata destul de dimanica din punct de vedere sexual si din pacate m-am gandit si la acest lucru.
Leucocitele sunt singurele care pot fi modificate in cazul infectarii cu hiv sau acest virsu poate modifica si alte analize?
Multumesca anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost dezvoltat un sistem cu micro-ace pentru a analiza concentrația medicamentelor din organism
  • Analize uzuale (și interpretarea lor pe scurt)
  • Un nou test de sânge are o predictibilitate mai mare a riscului de boli
  •