analize in sarcina

30-05-2006
bita
Nu este medic/terapeut
bita
sunt insarcinata in saptamana 16.am fost la medicul da fam si mi-a dat sa fac analiza la sange pt tromboplasmoza...este absolut necesar sa o fac pt ca este foarte scumpa si a zis ca nu se facew gratuit...cu ce ma poate ajuta analiza asta daca eu nu am mai avut probleme pana acum? imi poate spoune daca bebeul e bine sanatos?
va multumesc celor care imi veti raspunde
2 comentarii
0
31-05-2006, ora 00:00
Dr.Evelyn
Nu este medic/terapeut
Dr.Evelyn
Este vorba despre toxoplasmoza(nu tromboplasmoza).Foloseste ca sa stiti daca aveti sau nu o infectie cu toxoplasma gondii, care se transmite la fat, prin placenta.În cazul în care mama se infectează în cursul sarcinii, infecţia ajunge la nivelul placentei, difuzând în sângele fetal. În cursul primului trimestru al sarcinii, infecţia fetală este rară, dar gravă, producând frecvent avortul; în cel de-al treilea trimestru este frecventă, dar benignă.
Asadar nu va poate spune daca bebelusul este sanatos, daca nu vreti sa o faceti, puteti sa nu o faceti dar eu cred ca ar fi bine de stiut.
0
25-03-2007, ora 00:00
IRINA S
Nu este medic/terapeut
IRINA S
In general toxoplasmoza o au cei ce au animale in casa, in special pisici, sau au copilarit in preajma lor
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize și investigații în timpul sarcinii
  •