Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

analize cu semnul intrebarii..PDW, MPV si pH urina..

18-01-2008, ora 11:37
Autor: elenal19
Buna ziua si la multi ani pe anul asta! Am luat si eu rezultatele de la analizele facute prin programul national.. si sigur o sa ma duc la medicul de familie pentru interpretare..si o sa-mi zica..asa cum zice de cele mai multe ori.. k nu am nimica.. ca sunt sanatoasa..etc si k nu trebuie sa-mi fac griji..
Va rog mult.. daca poate cineva sa se uite putin peste..si sa-mi zica o parere daca am motive de ingrijorare..sau sa le repet..
Am facut urmatoarele analize.. :Hemoleucograma- aici am 2 valori care nu sunt in limitele normale :Distributia de marime a trombocitelor PDW - 17.0 ( val normale 12.0-16.5 fL), si volum plachetar mediu MPV - 12.0 (valori normale 7.4-11.0 fL).. in rest WBC,RBC,HGB,HCT,MCV,MCH,MCHC,PLT,LYM%,MXD%,NEUT%,LYM#,MXD#,NEUT#,RDW-SD,RDW-CV si P-LCR sunt in valori normale, cea din urma P-LCR apropiinduse de valoare maxima normala, eu avand 42 (valori normale - 13.0-43.0).
Calciu ionic seric - 2.00 (valori normale 1.8-2.8 mEq/l)
Glicemie -84
Sideremie- 88
Sumar urina - pH 5- (val normale 5.5-6.5)
restul rezultatelor la sumar urina se incadreaza in limitele normale
Va multumesc anticipat!
12 comentarii
20-01-2008, ora 00:00
Autor: dr i.f. | Dr. Frumuzache Iris - Medicina de laborator, Galati
Protest Diagnostic Galati - Laborator Analize Medicale
Nu sunt modificari notabile. Indicii precizati se refera la variatia in dimensiune a trombocitelor si, in general, daca apare o modificare a unuia se va altera echilibrul si vor avea si ceilalti mici modificari. Ceea ce arata acesti indici este faptul ca aveti trombocite putin mai mari, insa atat timp cat numarul lor este normal si functia este pastrata, nu sunt motive de ingrijorare.
pH-ul urinar nu este anormal, urina poate fi mai acida din cauza alimentatiei mai bogate in proteine.
In rest, totul e in regula.
Numai bine!
20-01-2008, ora 00:00
Autor: elenal19
multumesc mult pt raspuns ;)
12-12-2008, ora 16:17
Autor: nu
buna seara, as dori sa ma ajutati si pe mine cu un aspuns: la analizele de sange mi.a iesit la PDW(distributie trmbocitara) valoarea de 11.6 fl iar valorile normale erau cuprinse intre 8.8 - 11.2
Este ceva grav? vreun motiv de ingrijorare? va multumesc
12-12-2008, ora 18:36
Autor: dr i.f. | Dr. Frumuzache Iris - Medicina de laborator, Galati
Protest Diagnostic Galati - Laborator Analize Medicale
Nu e nici o problema, dupa cum am spus si mai sus... Indicele PDW usor crescut indica prezenta unor trombocite cu dimensiuni variate, lucru ce nu pune probleme atat timp cat numarul lor este normal si isi indeplinesc functia (nu prezentati sangerari sau tromboze).
Numai bine!
12-12-2008, ora 19:15
Autor: nu
MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNS.
dar am citit pe un site ca un nr mare de trombocite poate duce la trombocitimie(sau ceva de genu) si apoi poate duce la un tip de leucemie , este adevarat sau asta nu are nici o legatura cu rezultatele analizelor mele?
Si as mai avea o intrebare de la ce anume imi apar niste blande in special pe burta, maini si picioare? poate fi de la un anumit aliment? e posibil sa fiu alergica la anumite alimente? si care ar fi principalele?
Mentionez ca aceste analize au fost facute din cauza acestor bube , dar rezultatele au fost toate f bune, inafara de PDW care e un pic mai ridicat.
Daca ma puteti ajuta cu aceste raspunsuri , va multumesc , multa sanatate
12-12-2008, ora 19:28
Autor: dr i.f. | Dr. Frumuzache Iris - Medicina de laborator, Galati
Protest Diagnostic Galati - Laborator Analize Medicale
Asa este, trombocitemia inseamna cresterea numarului de trombocite, insa la dumneavoastra numarul trombocitelor este in limita normala pentru ca nu ati facut nici o precizare referitoare la numarul trombocitelor.
In legatura cu leziunile de pe piele cel mai bine este sa va vada un dermatolog care dupa aspect si mai multe date legate de aparitie, intindere, mancarime... isi poate forma o idee, daca sunt de natura alergica sau acestea au alta cauza.
Multa sanatate si dumneavoastra!
16-12-2008, ora 08:56
Buna ziua ,i-am facut analizele baietelului meu de 6 ani si jumatate si nu stiu ce inseamna,pt ca medicul nostru de familie este plecat din tara.
RBC 4.88
HGB 13.8
HCT 39.9
MCV 81.8
MCH 28.3
MCHC 34.6
PLT 412
RDW 13.3
PDW 9.8
PCT 0.37
MPV 9.0
WBC 3.82
NE 1.44
EO 0.17
BA 0.01
LY 1.66
NE% 37.6
MO 0.54
EO % 4.5
BA % 0.3
LY% 43.5
MO% 14.1
02-05-2009, ora 19:32
mi-am facut analizele la sange si pdw -u l mi-a iesit 49.9 % . mi-a iesit infectie urinara cu proteus 40.000 ufc/mle normala marirea pdw-ului? se datoreaza infectiei urinare?
21-08-2009, ora 18:26
buna ziua
va rog sa -mi spuneti dac am probleme mari de sanatate in urma analizelor care au urmatoarele valori:
neutrofile-46,4
monocite 8,60
MCH-Hb Erit medie 27,1
MCHC -CHEM-31,8
RDW-CV-14,9
PDW-Dist tromb-15,2
LCR-%tromb.mari 42,0
HDL,colest 45
GOT-38
GPT-69

Eritrocite -10
mentionez ca in luna februarie am fost operat de fibrom uterin si chist ovarian
05-04-2010, ora 16:43
Autor: bla-bla
buna ,as dori sa stiu ce inseamna analiza mpv, care e 11.1 ce problema da aceasta analiza ,astept raspuns,ms
05-07-2010, ora 15:50
Buna ziua. Am 43 ani., mi-am facut analizele la sange si la urina, si nu stiu daca am probleme de sanatate cu urmatoarele rezultate, care sunt cu semnul !
monocite = 10.20
calciu seric total = 7.50
Densitate urina = 1.005
PH = 7.5
04-02-2011, ora 11:37
Autor: shaq
Buna ziua. Va rog sa interpretati urmatoarele analize ale baietelului meu de 3 ani:
RBC 4.95 3.9 - 5.3 *10^6/mm3
HGB 12.1 10.7 - 14.1 g/dL
HCT 37.2 30 - 43 %
MCV 75.2 72 - 88 fL
MCH 24.4 23 - 31 pg
MCHC 32.5 32 - 36 g/dL
RDWCV 14.2 11.5 - 14.5 %
PLT 362 150 - 450 *10^3/mm3
PDW 8.4 12 - 16.5 %
PCT 0.29 0.16-0.48%
MPV 8.1 7.4 - 10.4 fL
WBC 9.82 4 - 12 *10^3/mm3
GR
NE 3.28 0.72 - 5.28 *10^3/mm3
EO 0.13 0.08 - 0.96 *10^3/mm3
BA 0.01 0.0 - 0.2 *10^3/mm3
LY 5.67 1.84 - 9.12 *10^3/mm3
MO 0.73 0.08 - 0.96 *10^3/mm3
GR
NE 33.5 18 - 44 %
EO 1.3 2 - 4 %
BA 0.1 0 - 2 %
LY 57.7 46 - 76 %
MO 7.4
Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns