Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Faci mișcare sau ai vrea? Folosește aplicația Activ (by ROmedic)!
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

analiza AFP urgent

18-04-2010, ora 15:28
Autor: soledad
buna ziua am o intrebare si sper sa mi se raspunda knt mai repede dak se poate........doctorul mi a dat de 3 ori sa mi fac analiza afp si nu mi a iesit bine....cik a iesit crescuta......mi a recomandat acum 3 zile sa mi fac amniocenteza dar zice k e riscul sa puerd copilul ? cine ma poate ajuata cu un sfat
sa o fac sau nu? e daunator pt bebe? dak analiza e crescuta insemna k bebele meu nu e bine?
2 comentarii
21-04-2010, ora 16:38
Autor: lara_marik
Valorile normale ale alfa feto proteinei (AFP) sunt mai mici de 10 ng/ml. Cresteri fiziologice ale AFP survin la copii sub 1 an si la femei insarcinate, incepand din saptamana a 10-a, cu un maximum de 400 - 500 ng/ml in saptamanile 32 - 36, urmat de o scadere usoara pana la nastere (250 ng/ml) si dupa nastere, cu un timp de injumatatire de 4 zile.Determinarea alfa feto proteinei in cursul sarcinii ajuta la diagnosticul unor malformatii fetale : defecte ale tubului neural, anomalii renale, omfalocel, moarte intrauterina, situatii ce duc la valori ale AFP peste valorile normale pentru varsta respectiva a sarcinii. Valori scazute ale AFP in serul matern pot fi prezente in mola hidatiforma, sindrom Down, avort spontan.
Valori crescute ale alfa feto proteinei in lichidul amniotic sunt inregistrate in spina bifida, anencefalie, nefrita congenitala, teratom sarco-coccigeal, atrezie duodenala, moarte intrauterina, atrezie esofagiana, tetralogie Fallot, hidrocefalie, izoimunizare severa in sistemul Rh.
Daca doctorul tau ti-a recomandat sa faci amnio eu zic sa o faci pt ca afp modificat inseamna ca bebe s-ar putea sa aiba ceva. Dar nu te speria, fa amnio si dupa aceea o sa stii cu siguranta dc bebe are ceva sau nu. Multa sanatate.
24-04-2010, ora 15:28
Autor: soledad
ms mult pt raspuns.....acum astept rezultatul sa vedem .....
Adaugă un comentariu / răspuns


Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK