amputare picior-dupa operatie

23-08-2009
emmaian
Nu este medic/terapeut
emmaian
Sotului meu i s-a amputat piciorul stg deasupra genunchiului.
Cum trebuie sa procedeze dupa operatie.
Are 3 saptamini de cind a fost operat si se ridica din pat cam de tri ori pe zi, atit cit ia masa.Asta inseamna ca face cam 2 metri ajutinduse de cadru.
La cit timp trebuie sa foloseasca cirjele si la cit timp ar trebui sa coboare-urce scari.
Noi locuim la et 1 si pt ca crede ca nu are voie sa coboare scarile refuza sa iasa afara.
2 comentarii
0
24-08-2009, ora 23:54
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimata Doamna
Evident ca este importanta si cauza pentru care s-a efectuat amputatia. La 3 saptamani de la operatie, foarte probabil ca firele de sutura sunt deja scoase si exista o asa numita "protezare precoce" prin aplicarea unei atele gipsate de bont. Deplasarea la acest timp de la operatie, daca nu exista alte probleme sau contrindicatii, este perfect posibila cu carjele axilare (cele care ofera sprijin la subtiori). Cotierele "canadiene" - carjele scurte - desi ar putea parea mai elegante, nu ofera un sprijin suficient, cel putin la inceput. In conditiile amintite, sotul Dvs. ar putea ajunge sa parcurga in 1-2 saptamani, cu antrenament progresiv, chiar si cateva sute de metri, cu pauzele de rigoare. Din fericire, acest mod de deplasare este temporar, deoarece la 4-6 saptamani este indicat sa procedati la aplicarea unei proteze de membru inferior. Aveti inca timpul necesar sa va adresati CJAS locale pentru intocmirea documentatiei necesare. Incurajarea imobilizarii nu este benefica.
Dupa aplicarea protezei, deplasarea se va putea face cu un simplu baston sau chiar fara.
Cu stima,
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
02-06-2011, ora 21:54
CristiV
Nu este medic/terapeut
CristiV
Buna seara,

mama mea are 60 de ani, are diabet, tratat cu insulina si din cauza unei rani netratate la timp, la degetul mic, piciorul stang, plaga s-a agravat iar degetul lezat trebuie amputat. Desi circulatia arteriala a piciorului este buna, medicul care a consultat-o azi a insistat ca trebuie amputat tot piciorul de deasupra genunchiului.

A spus ca va incerca sa aputeze doar degetul lezat dar daca el considera, atunci va trece direct la amputarea intregului picior.

Daca exista cineva amabil, as dori sa cer si eu parerea cuiva, de preferinta de specialitate, cineva care stie care este procedura si daca exista posibilitarea semnarii unui document care sa "garanteze" ca acest chirurg nu va trece la "ciopartirea" piciorului mamei mele, fara motiv concret (scuzati-mi expresia dar felul in care s-a manifestat acest medic azi ma impinge sa fiu vehement, comportamentul acestuia fiind execrabil!)

Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul