amortire partiala a degetelor de la mana stanga

30-01-2008
funny
Nu este medic/terapeut
funny
Buna seara!
Dupa o perioada de cca 2 sapt de dureri violente de cap m-am trezit cu ultimele doua degete de la mana stanga amortite si cu furnicaturi si nu stiu de la ce ar putea fi. Poate imi spune si mie cineva ce ar trebui sa fac in afara de vizita la medicul de familie. Dar daca altfel nu se poate... am sa merg si acolo. Orice sfat va fi bine primit. Multumesc mult.
6 comentarii
0
30-01-2008, ora 00:00
marinaalina
Identitate neconfirmată
marinaalina
Ar fi bien de stiut si virsta dar e posibil sa fie o spondiloza crevicotoracala(o modificare a corpurilor coloanei vertebrale)sau o discopatie cevicotoracla(o modificare a discului dintre vertebrele gituliu si toracelui superior.Asta ar explica durerea de cap si amorteala degetelor, dar e posibil functie de virsta si alte afecituni sa fie incriminate cum ar fi o hipertensiune sau o sinuzita ce ar justifica durerea de cap si o angina pectorala sau o hipocalcemie ce ar justifica amortelile degetelor, deci ar fi bine sa incepi cu vizita la medicul de famili pentru o tensiune arteriala si un consult general si apoi treptat daca se ajunge la concluzia ca e coloana vinovata poti face o radiografie sauRMN al coloanei.mediculde famili
0
30-01-2008, ora 00:00
funny
Nu este medic/terapeut
funny
Multumesc foarte mult pentru operativitatea cu care mi-ati raspuns. Am spus varsta cand m-am inregistrat si nu am crezut ca mai este necesar. 52 ani, hipotensiva (10 - 11, 5), de regula. Am uitat sa mai spun si de scolioza lombara pe care o am, dar oricum m-ati convins: cauzele sunt prea multe si ca atare nu voi pregeta sa merg la medicul de familie. Am sa va mai scriu dupa ce voi vedea ce fac acolo. Inca o data, mii de multumiri.
0
19-07-2009, ora 13:24
sidonika
Nu este medic/terapeut
sidonika
buna ziua! la varsta de 33 de ani am suferit o operatie de carcinom de col uterin , totul este bn dar acum 2 luni am simtit cum imi furnica ultimele 2 degete de la mana stanga, am mers la medicul de familie si mi s a spus ca am hernie de disc, dupa tratamentul ce mi a fost prescris nu am simtit nici o ameliorare, am omis sa va spun ca deja mana incepe sa nu ma maiajute, adik nu mai am putere in degete avand tendinta de a mi scapa lucruri din ea. va rog din suflet daca poate cineva sa ma ajute cu sfaturi sunt bine primite. VA MULTUMESC!
0
24-11-2009, ora 09:34
adyb
Nu este medic/terapeut
adyb
nu şi la picioare ? ( vine şi acolo) Urgent la un medic neurolg pt investigaţii, nu aruncăm piatra, dar s-ar putea să fie afectati NERVII, de care, mă rog, chirurgul nu e prea interesat, doar de vene/artere (caz urgent, salvăm viaţa, etc.. halal viaţă). Poanta aia proastă cu operaţia care a reuşit, dar bolnavul. Într-o mică sau mare măsură se pot recupera traseele nervoase, nimeni nu garantează că total, dar...e de bine.
Sunt după ştiinţa mea două centre în ţră, unul prin Mangalia şi unul în jud. Covasna, com. Vâlcele.
Nu văsperiaţi de comună, că acolo se fac inclusiv determinări genetice ( adică ADN) ale unor boli transmise genetic, ce se mai fac în Germania. (şi aici, cu asigurarea...e...moca)
nici medicul de fam. nu poate să fie geniu. nu e specialist.Cât mai repede la neulog, cereţi RMN de coloană ( lombară sau totală - sunt clinici particulare şi nu vă sfătuiesc să aşteptaţi, aşa că vă costă asta)nu costă pe asigurare da programarea e.prea târziu, traiectele nervoase nu se mai regenerează din păcate
0
04-12-2009, ora 17:00
oanamadalina
Nu este medic/terapeut
oanamadalina
buna ziua, am 22 de ani si de la varsta de 15 ani ma confrunt cu atacurile de panica.!!!totul a inceput la un soc emotional si de atunci aveam mereu nod in gat, senzatia de frica, de moarte, tremoretc.am mers la neropsihiatru si mia recomandat magne b6, distonocalm si xanax!!!mentionez k pe atunci eram anemica...40 kg!!!dupa tratament in maxim o luna de zile am luat cam 10 15 kg in greutate.pina in prezent am ajuns sa fiu obeza.am 80 kg!!!mam confruntat in toti acesti ani cu aceste atacuri de panica, medicii imi spuneau k am spasmofilie!!!problema care ma ingrijoreaza este urmatoarea.de ceva timp simt in tot corpul furnicaturi, maini picioare, spate..mai ales pe pielea capului simt furnicaturi puternice carfenu le pot explica.apar ca niste amorteli, ca niste frisoane cateodata.mentionez k nu ma doare capul dar ma supara foarte tare aceste furnicaturi pe pielea capului.mai ales daca ma emotionez putin imediat simt cum ma ia ca un frison pe pielea capului, sau daca ascult o melodie care ma emotioneaza sau trecere brusca la frig.parca este ceva pe fond de sensibilitate!!!mentionez k am si dereglari de menstruatie, sunt luni in care nu am menstruatie(ma gandesc sa fie si asta o cauza nu stiu)...In fine si cum sunt panicoasa imediat ce simt furnicaturile ma gandesc la tot felul de boli, imi factot felul de ganduri rele si incep atacurile de panica cu care mam obisnuit, nu mai reprezentau o asa mare problema pina cand au inceput furnicaturile astea in cap daca le pot numi asa(chiar si frison in cap il pot numi).o mare prostie a mea a fost k am luat o saptamana capsula de slabit si de atunci aceste senzatii in cap sau accentaut, parca le simt incontinuu.
VA IMPLOR SA IMI DATI UN SFAT K NU MAI STIU CE SA FAC!!!VA MULTUMESC DIN SUFLET SI ASTEPT RASPUNS
0
02-02-2010, ora 14:34
emily4
Nu este medic/terapeut
emily4
Buna va rog sa ma ajutati imi amortesc trei degete de la mana stanga ce sa fac de o saptamana.va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amorțeli și furnicături în tot corpul - cauze și tratament
  •