amigdale imflamate mereu

04-11-2013
katicatia
Nu este medic/terapeut
katicatia
Buna ziua.
Micuta mea, de 3, 7 luni, de cand a inceput cresa, acum e la gradi, au inceput si problemele. Am inteles asta.
Acum mai bine de o luna, pe langa faptul ca mereu a fost racita, a facut bronsita asmatiforma si vesnica problema, amigdalitele imflamate.
Mereu am facut tratamentul recomandat de medicul de familie si pediatri, dar fara nici un rezultat in privinta amigdalelor si stiu ca trebuie facut tratament ca sa nu duca la reumatism articular.
- pentru imunitate ii dam in fiecare dimineata miere, propolis si polen, baraka si picaturi de muguri de coacaz negru care vad ca isi fac efectul,
- facem aerosoli cu salbutamol, dexamed si ser fiziologic, la nevoie,
- trebuie sa luam montelukast trei luni, numai ca nu sunt deacord, am teama de el, dar ii dam,
-am facut exudate si ASLO care au iesit bine,
- creste foarte bine, are pofta de mancare, este energica, a slabit de cand a facut bronsita asmatica, dar cred ca din cauza ca i-am scos din alimentatie laptele,
- ii dam ceai de tei cu musetel, menta,
- ii punem comprese pe gat cu cartof ras si cateva picaturi de spirt, si o lasam aprox. o ora si de cateva zile ii dam si decasept, avea limba alba dar acu e curata,
- problema noastra e ca dimineata ii miroase gurita si in timpul noptii nu poate respira numai pe nas (are momente cand respira perfect), sforaie si are momente cand nu respira cateva secunde, 3-4, orl-istul a spus ca daca ii scoatem polipii e posibil ca pana la 5 ani sa faca din nou,
- vineri am fost la medic, la fel amigdalele sunt mari, fara infectie, pulmonar nu are nimic, cordul e bun, dar de vineri seara a inceput cu o tuse zgariata si ragusita, cu mucusori, fara febra, azi dimineata a tusit cu expectoratie si de cateva zile e incercanata iar. am facut si o cura de doua saptamani cu usturoi pisat si miere, dar a inceput sa-i fie neplacut sa-l i-a si am luat o mica pauza, nu vreau sa-i fie scarba de el.
- un singur medic, din cati au vazut-o nea sfatuit sa nu-i scoatem amigdalele orice ar fi, sa ii facem tratamente dar sa avem rabdrare ca acesta perioada va trece.
Acesta este istoricul ei, noi inca avem radrare, dar vreau sa stiu parerea dv. si ce ne sfatuiti sa mai facem ca pe timpul noptii sa aiba respiratie pe nas, si cred ca daca va respira numai pe nas, poate amigdalele se vor retrage.
Multumesc anticipat.
3 comentarii
0
04-11-2013, ora 18:09
Dr. Burza Bianca
Pediatrie, Cluj-Napoca
Dr. Burza Bianca
Buna seara!
Din pacate existenta vegetatiilor adenoide (a nu se confunda cu polipii, care sunt cu totul alta mancare de peste, desi aceasta confuzie se face ingrijorator de des) creeaza un cerc vicios. Respiratia orala pregateste un teren pentru diversele infectii care nu intarzie sa apara, iar faptul ca este in colectivitate nu face decat sa inrauteasca lucrurile.
Exista oricand posibilitatea efectuarii unor teste imunologice, pentru a exclude anumite deficite, insa din experienta mea am observat ca foarte multi pacienti imunocompetenti (adica fara nici un fel de deficite) dezvolta infectii respiratorii superioare in copilarie, ca mai apoi lucrurile sa se rezolve de la sine.
Din punctul meu de vedere, ii administrati prea multe medicamente, fie ele alopate sau naturiste si poate ajunge la un moment dat sa ajunga sa refuze absolut orice. Antibioticele ar trebui rezervate special pt cazurile care le necesita (angine pultacee, de ex). Nu va aruncati sa le dati, mai ales ca de cele mai multe ori infectiile respiratorii la copii se dovedesc a fi virale, iar administrarea antibioticelor nu face decat sa creeze rezistenta cand nu ar trebui.
De asemenea, aveti oricand posibilitatea sa consultati un medic specializat pe homeopatie; multi pacienti care au apelat la aceasta ramura a medicinei, recunoscuta oficial de Ministerul Sanatatii, au avut parte de rezultate exceptionale. (ATENTIE insa, la cine apelati! A nu se confunda medicina naturista cu homeopatia, sunt 2 lucruri foarte diferite!)
O seara placuta!
0
04-11-2013, ora 18:52
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna seara.
Fetita D-voastra are si amigdalita hipertrofica (amigdale mari) si se pare ca si adenoidita hipertrofica ('polipi'), ceea ce produce obstructie la nivelul cailor respiratorii superioare, adica nu poate respira corespunzator. Infectiile respiratorii recurente sunt favorizate tot de aceasta problema, deasemenea si sforaitul nocturn si oprirea respiratiei cateva secunde. Cred ca fetita are sindrom de apnee in somn in somn de tip obstructiv, datorat adeno-amigdalitei hipertrofice. Acest diagnostic poate fi precizat prin investigatii de specialitate, deci consultati-va cu un pediatru avizat si cu un ORL-ist pediatru. Este posibil sa fie nevoie de indepartarea chirurgicala a vegetatiilor adenoide +/- amidgalelor. Multa sanatate!
0
05-11-2013, ora 10:11
katicatia
Nu este medic/terapeut
katicatia
Multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Saptamana viitoare o sa mergem la un medic pediatru homeopat si sper sa primim numai vesti bune.
Este adevarat ca de cand e in colectivitate avem probleme, dar cu rabdare le vom rezolva.
Imi este frica ca am ajuns aici si din cauza ca noi nu am mers si la alti medici pediatri, am mizat si pe imunitatea ei, dar am dat gres, cred. Oricum nu vreau sa caut vinovati, singurii vinovati suntem noi, trebuia sa mergem mai demult la medici si la Tm, dar am vrut sa acord incredere si la medicii nostri.
Va doresc multa sanatate si multumesc de raspunsuri inca o data.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: