amigdalita pultacee

17-10-2010
alex cristina
Nu este medic/terapeut
alex cristina
am o fetita de 4 ani care a avut o sinuzita maxilara la 3 ani datorata unui pneumococ nazal iar acum are o amigdalita pultacee si adenopatie subangulamandibulara.In exudatul faringian are un streptococ beta hemolitic de grup B iar in exudatul nazal un stafilococ auriu.am facut tratament cu ampiplus, ampicilina plus gentamicina si toate antibioticele orale augumentin, zinat, keflex... siacum are tratament cu isoprinosine, xizal.ce ma sfatuiti sa scoatem amigdalite?sau sa repetam periodic exudatele si sa facem tratament cu antibiotice comform antibiogramelor?se va vindeca vrodata de bacteriile astea?
1 comentarii
0
04-01-2011, ora 11:51
Cristina_eu
Nu este medic/terapeut
Cristina_eu
Buna, Cristina
Vad ca n-ai primit niciun raspuns, asa ca ma incumet eu. Si baietelul meu a trecut printr-un episod de amigdalita pultacee, care s-a rezolvat doar cu gentamicina si inca un antibiotic (nu-i mai retin numele, dar era din clasa cefalosporinelor), administrate intravenos, cu internare in spital. Bacteria (care n-a fost depsitata la exudat, intrucat incepuse de acasa tratament cu Augmentin oral) - deosebit de agresiva, a generat o stare generala foarte alterata, cu febra 40, greturi... I-au venit de hac insa antibioticele de care ti-am spus. In continuare, iti spun ce mi-a zis si mie medicul, legat de aceasta amigdalita: intrucat toate analizele au aratat prezenta unei bacterii (desi nu s-a stiut tipul ei), exudatul a trebuit repetat dupa 30 de zile. Ameliorarile/vindecarile apar mereu dupa tratamentul cu antibiotice, dar trebuie sa ne asiguram ca bacteria a fost sterilizata. Mai mult de patru amigdalite bacteriene pe an inseamna indicatie pentru scoaterea amigdalelor.
Dupa parerea mea, ar trebui sa-i repeti periodic exudatul si, daca nu mai iese nimic, sa te linistesti. In cazul in care infectiile reapar, mergi cu fetita la ORL si vezi ce-i de facut mai departe. Numai medicul poate decide daca trebuie sau nu operatie. Sanatate multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul