amigdalita cronica...sunt foarte speriata

15-05-2008
eueueueu
Nu este medic/terapeut
eueueueu
buna ziua.am nevoie de un sfat.am gasit p amigdala dreapta un depozit tare, format din mai multe granule galbene, urat mirositor, de marimea un bob de piper.dupa ce l-am dat jos a ramas o rana alba, care nu sangereaza, care ma jeneaza.m-am speriat foarte tare.eu am avut amigdalite, dar nu grav, febra mica si cu jena la inghitire, dar niciodata asa ceva.nu stiu c poate fii.cu aproape 6 ani in urma am facut si un tratament de 3luni cu retarpen, tot de la amigdalite repetate.limba la radacina are un depozit galben care persista de ceva timp, si nu trece nici dupa ce ma spal pe dinti.tusesc sec dar am dimineatza o expectoratie groasa, usor galben-verzuie.si de foarte mult timp am o jena in gat, ca si cum as avea un fir de par in gat.dak este amigdalita, nu e grav.dar asa ceva nu am avut niciodata si imi este frica sa nu fie de la sexul oral.alte rani in cavitatea bucala nu am.si antibiotice nu as vrea sa iau, mai ales dupa ureche pt ca abia am scapat de candida.va rog ajutati ma
8 comentarii
0
15-05-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Un sfat bun este sa mergi sa te vada la ORL.. s faci hemoleucograma, VSH si ASLO.
Si daca analizele nu ese bine..trebue sa scoti amigdalele.
Afirmatia TA ca o amigdalita nu e grav...este gresita.
O amigdalita cronica poate sa.ti faca o problema renala, sau cardiaca sau reumatizm..sau sa nu poti avea o sarcina normala.
si o sa te chinuii toata veata din cauza ca ai neglijat amigdalele !
Prin sexul oral nu ai cum sa te infectezi decat cu sifilis. In rest cavitatea bucala este mult mai infectata cu microbi decat organele genitale !
0
30-10-2008, ora 12:40
alinasilaescu
Nu este medic/terapeut
alinasilaescu
Buna ziua, pot sa spun ca si eu am descoperit pe amigdala dreapta gen bob de grau de culoare galben, cu jenari la inghitire iar in urma controlului la ORL am fost diagnosticata cu amigdalita cronica ceea ce m-a speriat foarte tare, insa dr. mi-a dat doua optiuni : moldamin 3 luni sau indepartarea amigdalelor! Nu stiu ce am sa aleg pt ca vreau sa raman si graviduta insa cert e ca amigdalita cronica este f periculoasa netratata!Sanatate multa!
0
20-12-2009, ora 20:54
rooroo
Identitate neconfirmată
rooroo
bună seara.Mă confrunt cu următoarea problemă:de ani de zile am probleme cu amigdalitele şi de ceva vreme am nişte, , craterepe suprafaţa lor în care îmi intră mâncare şi le apăs cu degetul ca să iasă mâncarea, deoarece dacă stă mai multe zile acolo are un miros oribil.Numai că mi-am făcut răni şi cum le ating sângerează.Medicul spune să nu le scot.Dumneavoastră ce părere aveţi?
1
21-12-2009, ora 09:02
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
SA mergi cat mai repede la ORL.. si ce spune el.. aceia sa faci!
0
21-12-2009, ora 20:04
rooroo
Identitate neconfirmată
rooroo
mulţunesc mult pentru răspuns
0
28-12-2009, ora 15:52
c.ionel
Nu este medic/terapeut
c.ionel
buna seara !am si eu o problema, am fost diagnosticat cu faringita de un dr.orl si mi-a dat coxtral timp de 5 zile, inhalatii dar nu a trecut.medicul de familie mi-a recomandat sa fac polidin 2 pe saptamana pentru cresterea imunitatii si pt. ca la exudatul nazofaringian mi-a iesit stafilococ auriu in nas. simptomele sunt :durere permanenta de gat, nas infundat dar nu curge, stare generala proasta. ce parere aveti ?sa fac polidinul recomandat de medicul de familie sau nu.multumesc anticipat!
0
28-12-2009, ora 16:03
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
polidinul este bun ca si vaccin anti strepto-stafilococ.. si ami contine cateva bacterii
poate sa va ajute sa scapati de stafilococul din nas.
dar n.o sa va scoata durerea din gat.
pentru gat.. trebue sa tineti regim alimentar fara rece, acru, acidulat.si fara fructe citrice !
gargara.., voseptol tab de supt..
si daca sunt probleme la stomac.. Redigest 3 pe zi./
0
28-12-2009, ora 16:08
c.ionel
Nu este medic/terapeut
c.ionel
multumesc pentru raspuns !nu beau rece, acidulat, acru de cand am aceasta problema, iar la stomac nu prea am probleme decat d upa mese imi vine sa "ragai" dar nu imi vine mancarea pe gat inapoi, sa fie asta cauza ?mutumesc inca odata!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amigdalele umane absorb nanoplasticele, sugerează cercetătorii
  •