amigdalectomie cu laser

17-06-2008
tnt2005
Nu este medic/terapeut
tnt2005
Dupa destule tratamente cu antibiotice, cel din urma (pe care il fac acum) cu antibiotic injectabil, mi s-a recomandat de catre mai multi medici amigdalectomia. Eu nu sunt din Bucuresti, dar doresc sa fac operatia asta cu laser, cea clasica fiind inacceptabila pentru mine. Va rog mult sa-mi spuneti cum este aceasta operatie, poate exista cineva care a facut-o sau cineva care ma poate lamuri asupra ei.
Va multumesc mult!
17 comentarii
0
17-06-2008, ora 00:00
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Buna seara!
Personal nu va pot raspunde la intrebare, dar vroiam sa stiu de ce considerati interventia clasica ca fiind inacceptabila.
Va multumesc!
0
18-06-2008, ora 00:00
tnt2005
Nu este medic/terapeut
tnt2005
Pentru ca in perioada aceasta nu prea imi pot permite un concediu de recuperare dupa operatie.In fine, poate ma ajutati cu cateva sfaturi si lamuriri despre interventia clasica (durata spitalizarii, complicatii etc).
Multumesc mult!
0
18-06-2008, ora 00:00
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Multumesc pentru raspuns.
Ar trebui sa consultati unul dintre colaboratorii specialisti ORL care sa va explice ce si cum cu amidalectomia. Personal nu cred ca interventia laser permite o recuperare cu mult mai rapida, dar eu nu am facut asemenea operatii asa incat poate ma insel.
Multa sanatate!
0
24-06-2008, ora 00:00
tnt2005
Nu este medic/terapeut
tnt2005
M-am hotarat sa fac operatia clasica. Azi am facut analizele si saptamana viitoare ma internez pentru interventie. Doctorul a spus ca nu vor fi probleme, puroiul in gat nu mai este. Ma sperie insa faptul ca pe amigdala dreapta am un polip, credeti ca as putea avea ceva probleme de la el?
Va multumesc si astept raspuns!
0
24-06-2008, ora 00:00
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Va felicit pentru alegerea facuta ( 90% din interventile laser sunt doar un truc comercial, rezultatele si procedura chirurgicala fiind similare celor clasice). ORL nu este specialitatea mea, dar polipi la acel nivel nu pun nicio problema.
Sunt convins ca totul va merge bine! Succes!
0
24-06-2008, ora 00:00
tnt2005
Nu este medic/terapeut
tnt2005
Va multumesc pentru raspuns, m-ati mai linistit putin. Daca puteti si nu va suparati, as dori sa va mai intreb cateva detalii despre operatie.-
Multumesc inca o data!
0
27-06-2008, ora 00:00
tnt2005
Nu este medic/terapeut
tnt2005
Mi-au iesit rezultatele analizelor. Majoritatea sunt bune, in afara de ASLO bineinteles, care este 400, si de glicemia foarte mica de 0, 56.
Miercuri ma internez pentru operatie, tineti-mi pumnii...
0
15-07-2008, ora 00:00
radu24
Nu este medic/terapeut
radu24
salut tnt 2005, poate ne spui si noua cum a fost operatia, cateva detalii
0
16-07-2008, ora 00:00
tnt2005
Nu este medic/terapeut
tnt2005
Operatia a fost floare la ureche in cazul meu, desi imi facusem 1000 de griji si ganduri. Am fos internata cu 2 zile inainte de efectuarea operatiei, deoarece infectia incepea iar sa-si faca de cap, cu toate ca facusem 10 Fortum cu o saptamana inainte. Am facut cate 2 perfuzii pe zi cu Penicilina si hemostatic, si in preziua operatiei doctorul a zis ca sunt ok. Dupa cum spuneam, nu am simtit absolut nimic in timpul operatiei, ba chiar ma lua somnul de la anestezic iar doctorul ma striga tot timpul sa deschid ochii si imi vorbea. La sfarsit am vazut amigdalele pe masa de langa mine, si desi se invartea camera cu mine, am reusit sa vad puroiul din cripta uneia dintre ele. Apoi am fost dusa in salon, intinsa pe o parte si cu tavita langa mine. Nu a fost nevoie de ea, eu nu am sangerat deloc si nici nu am vomitat. Efectul anesteziei a tinut cam toata ziua, am baut mult ceai si chiar am iesit sa ma plimb prin curtea spitalului. Toata lumea se uita la mine ca la un extraterestru, dar eu nu sunt omul care sa zaca in pat plangandu-si de mila. Zilele urmatoare au fost din ce in ce mai grele din punct de vedere al durerii, dar m-am straduit sa beau cat de multe lichide si supe cu paiul. Imi mai bagau cate un algocamin in perfuzie, iar dupa ce am ajuns acasa beam cate o fiola-doua pe zi. Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar am avut dureri groaznice. Inca ma mai doare si azi, in a 12-a zi. Crusta din dreapta a picat de joia trecuta si in partea aia ma doare suportabil. In partea stanga insa se desprinde cam greu si ma ustura, inca nu pot manca normal, desi doctorul m-a certat ca inca mananc numai mancare moale, dar ce sa fac daca ma doare?? Of, sper sa mai treaca durerea, doar sunt aproape doua saptamani de la operatie. Oricum, dimineata si seara (culmea!) este cel mai rau, ca se usuca gatul peste noapte. Am slabit mult.si asa greutatea nu a fost niciodata o problema pentru mine. Poate stie cineva cam cat vor mai dura durerile astea.
0
01-08-2008, ora 00:00
anisoara c.
Nu este medic/terapeut
anisoara c.
Buna ziua, d-le doctor, in prima saptamina dupa operatia de corectie a nasului+sept, sunt necesare administrarea unor preparate madicamentoase?Si daca da, care ar fi acestea?Va multumesc mult!
0
01-08-2008, ora 00:00
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Nu, singurele medicamente indicate sunt analgeticele uzuale, doar daca aveti dureri. Infectiile sunt foarte rare si nu justifica administrare de rutina dupa rinoplastie, iar anti inflamatoare se administreaza intraoperator si imediat postoperator. (aceasta este conduita mea in cea ce priveste rinoplastia. Daca aveti dubii este bine sa intrebati medicul care v-a operat.)
Numai bine!
0
20-08-2009, ora 22:11
filip88
Nu este medic/terapeut
filip88
domnu doctor, citesc aici articole peste articole privind infectia amigdalelor.eu am 21 de ani si de cand eram mic am avut constant porbleme cu amigdalele.traiesc in canada iar medicii de aici mi-au zis ca nu se face anestezie locala pt a mi le inlatura numai generala.sunt fffffffffffffffffffffffff speriat de cea generala si nu ii vad rostul pt niste amarate de amigdale.ce credeti dvs?este f ironic pt ca vad ca in ro majoritatea jor anesezie generala.va multumesc anticipat, filip
0
06-03-2010, ora 10:01
alina.const_pfa
Nu este medic/terapeut
alina.const_pfa
Buna ziua Dl Doctor Daniel

Sunt noua pe forum si am citit multe din mesajle dvs.Am si eu o problema.Am avut un vas de sange pe nas, a incercat un doctor sa mi-l cauterizeze, nu a si reusit f bine, inca mai este putin vizibil dar datorita faptului ca mi l-a cauterizat (nu cu laser), mai este un semn in plus, un fel de cicatrice dupa cauterizare, care nu se vede f frumos.As dori sa stiu daca se poate face ceva si daca ma puteti ajuta.

As mai dori apoi sa stiu unde puteti fi gasit dvs deoarece daca ma puteti ajuta cu aceasta problema, as dori si un peeling sau daca ma vedeti poate imi recomandati ceva mai bun.

Multumesc si astept mesajul dvs.
0
25-03-2010, ora 10:48
alina.const_pfa
Nu este medic/terapeut
alina.const_pfa
Buna ziua, are cineva un raspuns si ptr problema mea?Va rog mult
0
15-10-2010, ora 09:34
matylda
Nu este medic/terapeut
matylda
Buna ziua, astazi am descoperit forum-ul dumneavoastra si l-am gasit foarte interesant. Am si eu o problema. Mama mea are 54 ani si are amigdalele cronicizate. Nu conteaza daca este vara sau iarna, din doua in doua saptamani i se inflameaza amigdalele, are febra mare si o doare tot corpul si, desi face tratament puternic durerea cedeaza cand vrea ea. A fost internata de foarte multe ori dar nimeni nu i-a prescris un tratament care sa o ajute. Din cauza varstei nimeni nu i-a recomandat o operatie. Intrebarea mea este...daca este recomandata o operatie la 54 ani.
0
04-06-2011, ora 00:31
vintzy
Nu este medic/terapeut
vintzy
Buna, ma numesc Rares sunt din Cluj si de curand am avut parte de amigdalectomie. Sunt in perioada de recuperare.Totul a pornit de la o tuse prosteasca care a aparut intr-o vara acum 2 ani cand eu si mai multi prieteni am inceput sa tushim. Vazand ca nu trece tusea am fost bineinteles la pneumofiziologie unde mi s-a facut radiografie, probe respiratorii, si am facut tratament cu aerosoli. Mi-am revenit o vreme si acum in anul acesta in iarna am inceput iar sa tusesc, o tuse asa mai mult din gat decat din plamani, si am observat ca mai ales dupa ce mananc trebuie sa imi eliberez gatul de secretii. Am fost iar la pneumofiziologie, iar radiografii, probe de suflat, probe alergologice si de aici am fost trimis la ORL (tin sa mentionez ca anul acesta am facut 5 episoade de amigdalita cu dureri si febra). Domnul Doctor m-a sfatuit sa fac analiza aslo pt ca mi-a spus ca am amigdalita cronica, a iesit negativa analiza.Am fost sfatuit sa continui cu Hexoral si Aerius timp de 10 zile. Inainte sa incep tratamentul am facut amigdalita iar, am luat antibiotic,. mi-a trecut dar dupa 2 saptamani iar am facut amigdalita.Am facut tratament cu Penicilina si Oxacilia 3 zile din 8 in 8 ore, si 2 zile cu Axetin(daca bine tin minte). Doctorul a spus ca trebuie sa imi scoata amigdalele zis si facut.Ma simt binisor acum inafara de faptul ca ma doare gatul la inghitire dar o sa imi revin. Intrebarea mea : TUSEA este posibil sa fi fost de la amigdale ? Acum de cand m-am operat nu am tusit deloc si inainte dimineata cam 2-3 minute tuseam intruna, iar apoi in timpul zile mai rar:D
0
09-07-2012, ora 11:49
gipsy097
Nu este medic/terapeut
gipsy097
doresc sa stiu daca in BV exista un centru de extirpare sau micsorare a amigdalelor prin laser?
stie cineva?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: