amigdale scoase anul trecut-acum ganglioni mariti durere si febra

11-10-2012
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
buna ziua, numele meu e raluca. am si eu o problema si nu stiu ce sa fca. anul trecut mi am scos amigdalele nu am mai racit de un an, astazi insa m am trezit cu o durere groaznica de gat, ganglionii din jurul gatului si ceafa sunt inflamati, de asemenea in spatele urecilor. fac febra, am frisoane si simt ca ma injunghie in ureche. de asemenea nu pot inghiti mai nimik. amigdalele nu mai cresc:D. ce ar putea insa sa fie? mentionez ca ieri prima data am avut senzatia ca am praf in gat si nas, ma durea capul groaznic.

vs rog sa ma ajutati cu un sfat

cu respect,

raluca o.
5 comentarii
0
11-10-2012, ora 17:22
VN4EVER
Nu este medic/terapeut
VN4EVER
Pai cauta si tu simptomele pe internet si vezi cam de la ce ar putea fi, cel mai indicat ar fi sa vizitezi un doctor specialist el stie mai bine despre ce este vorba. Te indrum si spre un test hiv sau un test simplu de sange. Sanatate
0
11-10-2012, ora 18:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da. un consult ORL..si poate un medic la contagioase.. ar putea sa te ajute
0
12-10-2012, ora 12:04
raluca88
Nu este medic/terapeut
raluca88
ok, ms de raspunsuri, ce treaba are un test hiv, nu inteleg...de cand aveam 1 anisor au inceput problemele cu ganglionii, insa medicii au spus ca dupa ce voi scoate amigdalele nu va mai fi nici o problema. pe acestea le am scos deoarece in ultimii 3 ani am stat in spital de vreo 3 4 ori in fiec an, faceam puroi pe amigdale si cu fiecare tratament ce se facea nu mai raspundeam la antibiotic. s a hotarat inlaturarea lor chiar daca intotdeauna valoarea vsh ului a fost mai mare de vreo 3 ori. cat despre hiv, am un sg partener de acum 8 ani de zile deci, nu exista acesta problema. oricum ma gandesc, eu lucrez intr un mediu cu f multi oameni ajung sa vb pe zi si cu 100 150 de persoane sa le fac demonstratii despre produse, foarte multi sunt persoane din afara, ma gandesc sa nu fi louat un virus ceva. acum a scaut febra cu algocalmin nu mai am frisoane decat o data pe zi doua, am luat ketonal si au inceput sa se desumfle ganglionii, in gat insa tot ma mai doare, am un gust amar si limba f incarcata, alba, azi chiar am si varsat. am inceput sa si tusesc. sa fie asta o viroza ceva? am observat ca f multe persone sunt bolnave???? ce parere aveti? sa trec la un antibiotic? sau nu e cazul? medicul meu de fam e liber pana luni:(

va multumesc!
0
12-10-2012, ora 15:57
Dr. Nicoleta Nechita
Medicina generala, Cluj-Napoca
Dr. Nicoleta Nechita
Va recomand pentru durerea de gat comprimate Plantusin, cate 4-6 pe zi, 7 zile si capsule Imunitate cu 7 ciuperci, cate o capsula de 3 ori pe zi, timp de o luna. Ar fi bine si cate o cana de ceai Hapciu-antiinflamator, antiinfectios, de 3 ori pe zi, cu miere si lamaie.
Ganglionii limfatici si circulatia buna a lichidului limfatic formeaza baza sistemului imunitar. In cazul unei infectii, viroze, ganglionii limfatici, prezenti in numar de 400-700 in organism, se maresc pentru a putea produce mai multe celule de aparare, astfel ca inflamarea lor este un semn ca isi indeplinesc in mod corespunzator functiile. De aceea va este necesar un tratamet pentru cresterea imunitatii.

Va doresc multa sanatate
0
11-02-2017, ora 19:37
cosminika
Nu este medic/terapeut
cosminika
Am fost operată de amigdalite si am Ganglioni Măriți ce pot sa fac
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: