ameteli, stari de greata, epuizare

24-04-2014
sc
Nu este medic/terapeut
sc
Am avut cateva episoade de ameteli si stari de greata. Primul episod si cel mai acut, a fost acum 2 ani, inainte de Craciun. M-am trezit in timpul noptii si toata camera se invartea ametitor, nu puteam sta in picioare, apoi am vomat de cateva ori. Am ajuns la spital unde mi-au spus ca sunt epuizata pentru ca nu dormisem mult si o alaptam pe fetita mea de 8 luni. M-au pus pe perfurzii, mi-au dat vitamine, metroclopramid fara niciun rezultat. Am stat ore bune, asa ca seara am preferat sa merg acasa, chiar daca nu exista nicio imbunatatire. Acasa am mai vomitat de vreo 4 ori, a mai venit si doctorul de familie care a zis acelasi lucru, ca sunt epuizata si ca trebuie sa opresc alaptatul. Fetita mea a refuzat cu indarjire biberon sau orice alt inlocuitor al sanaului, asa ca in noaptea aceea a baut laptic din jumatate jn jumatate de ora. Cu toate acestea, dimineata am inceput sa ma simt putin mai bine. Am reusit sa mananc o felie de paine si usor usor sa incep sa vorbesc pentru ca pana atunci nu putusem din cauza raului persistent pe care-l simteam. Urmatoarele zile am stat numai in pat si mi-am revenit usor usor continuad si sa alaptez. De atunci am mai avut vreo 4 episoade, nu atat de acute, dar cu greu reusesc sa merg si sa stau la orizontala pentru ca am ameteli si stari de voma. Stiu ca trebuie sa merg sa fac analize, din pacate lipsa timpului e cea care m-a impiedicat, intre timp am emigrat in Germania si e mai complicat... As vrea oricum sa aflu si parerea altui medic, pana reusesc sa ajung la un cabinet aici...este cu adevarat doar epuizare? Toate simptomele dispar dupa cateva zile de odihna la pat. Sau poate fi ceva neurologic? Ce pot face sa previn aceste episoade? Va multumesc!
3 comentarii
0
25-04-2014, ora 19:44
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Poti lua un flacon de vitamine, si fii atenta la ce mananci; e posibil sa faci o indigestie, o intoleranta digestiva, biliara, la ceva; nu fuma si nu bea cafea, sucuri acidulate.e nevoie de analize la sange si de o ecografie abdominala;Vitaminele sa aiba si fier.Si copilul de 8 luni ar trebui sa manance si mancarica, nu e bine sa-i dai noaptea din jumatate in jumatate de ora lapte.Nu se poate sa intrerupi brusc alaptatul, dar mai rar se poate; si doar cu lapte, fara mancare, nu se mai satura suficient, mereu ii e foame.
0
04-05-2014, ora 07:21
Psiholog Ursu-Balaci Mariana
Psihologie, Focsani
Psiholog Ursu-Balaci Mariana
Fii atenta si la emotii. Observa ce se intampla inainte de a aparea aceasta stare. Poate fi o cauza medicala sau una de natura psihologica.
0
07-05-2014, ora 18:25
sc
Nu este medic/terapeut
sc
Multumesc pentru raspunsuri! Am fost aici, la Germania la 2 medici si am facut analize si EKG si au iesit foarte bune. Singurul care este putin mai mare este zaharul din sange, dar nu peste limita. Mi-au spus ca alaptatule nu are cum sa fie problema. M-au sfatuit sa merg la ORL sa vedem daca e ceva la urechea interna. Intre timp mi-am revenit. Mereu cad si daca stau in pat, in cateva zile imk revin, dar tot intamplandu-se la 2 luni imk da oeste cap toata viata, nu pot avea grija de copil iar sotul meu se invoieste de la munca...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Primul test de screening pentru depistarea oboselii cronice
  • Sportul și psihoterapia ameliorează oboseala pacienților cu cancer
  • De ce apare greața în sarcină?
  • Oboseala de după-amiază ar putea avea legătură cu sistemul de recompensă de la nivel cerebral
  • De ce mă simt obosit tot timpul?
  • De ce ameţeşti când te ridici în picioare?
  • Obosit tot timpul - cauze medicale frecvente
  • Amețeli frecvente - e normal să amețești zilnic? Despre cauzele amețelilor
  • Senzația de greață după masă - afecțiuni posibile
  •