am tot mai des ganduri de sinucidere.

18-02-2008
dollly
Nu este medic/terapeut
dollly
nu stiu dak sa imi fac griji ink nu stiu dak as fi in stare sa fac asa vceva...trec printr-o perioada grea, consider eu, am bacu si mie frik...eu stau cu bunik si ma preseaza e stresanta rau de tot, si ma cert si cu uibitul meu de multe ori...nu ma intelege ma oftik, dak ii zic sa nu faca un lucru se face ca nu aude, ma ingora uneori sunt multe nu le pot spune acum ca-s multe...si incep sa ma enervez rau de tot incep sa tzip in prima faza tare rau, asa simt ca ma descarc, apoi incep sa plang si simt durerea din suflet...si imediat si"gandurile rele"imi vin in kp tot felul de scenarii de sinucidere si unele ma ingrozesc si pe mine..MI-E TEAMA SA NU FAC VREO PROSTIE DIN CAUZA NERVILOR!!!!!!!!!!!!as vrea un sfat ceva sa ma calmez in astfel de situatzii ptk in acele momente nu vreau sa ma calmez... aste e mai rau ca nu accept sa ma impac nici eu pe mine...nush ce e cu mine...ajutati=ma va rog
8 comentarii
0
18-02-2008, ora 00:00
p_andra
Nu este medic/terapeut
p_andra
da-mi id-ul tau de mess pls. am fost si eu intr-o situatie asemanatoare. :)
0
18-02-2008, ora 00:00
bitzy
Nu este medic/terapeut
bitzy
cred ca majoritatea am avut ganduri de genu in momentele mai mult sau mai putin grele dar pe care tindem noi sa le agravam...NIMIC nu este prea grav pt a fi rezolvat.toate greutatile sunt pt ca viata nu are cum sa fie o linie simpla continua si sunt pentru a ne intari si pentru a sti sa le evitam..deseori avem si tendinta de a le agrava noi pt ca ne am plictisit de viata, , , uite ce e...nu ti pot zice "calmeaza-te "..si ai sa te calmezi total..nu ai cum..dar incearca sa vb cu pr tau..nu i vinovat ca tu esti stresat.gandeste-te la planurile de viata si la ce frumoasa o sa fie...si ca totul este normal sa se intample..gandeste-te ce ar fi viata fara probleme:o mare plictiseala!..si cand sunt mici avem tendinta sa le facem din tantar armasar.p_andra te a rugat sa i lasi id-ul..si eu as vrea sa mi l lasi ca mi place sa sfatuiesc pe cineva care trece prin ce am trecut si eu cu brio...te poop..FII OPTIMISTA!CINEVA ARE GRIJA DE TINE!
0
24-02-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Evita sa te mai gandesti la sinucidere, cat poti tu de mult, este cea mai mare greseala pe care o poate face un om: sa isi ia zielele. Eu am incercat acest lucru de trei ori, ultima data acum sase ani si ceva, adica stiu ce inseamna disperarea dar tot nu as mai face asa ceva.
Exista Dumnezeu care ne ajuta, eu simt acest lucru chiar daca nu am o credinta puternica.
Gandeste-te ca ai un inger pazitor si cand iti mai vin ganduri nerge, roaga-l pe Dumnezeu sa iti trimita acest ingeras care sa te calmeze.
Este bine ca ai un prieten si este bine chiar ca ai bunica. e mai rau sa stai singura.
Nu te mai speria de bac, tu esti mai imprtanta decat toate examnenele din lume. Este important sa fii sanatoasa.
Vorbeste si cu un psiholog bun sau chiar psihiatru care sa te ajute si ei mai bine ca asta este meseria lor. Spune-le exact ce ai scris pe net.
Trebuie sa existe un ajutor si pentru tine, ai nevoie sa te sjute cineva.
Iti doresc munta pace sufleteasca!
0
26-02-2008, ora 00:00
ramsesking
Nu este medic/terapeut
ramsesking
cred ca totul se datoreaza constiintei care e fffff incarcata, si aici ma refer la faptul ca o spovedanie curata te scapa de aceasta stare.e singurul ajutor care ne poate scoate din necazuri: Dumnezeu e cel care stie de ce avem nevoie, dar vrea sa ne dam singuri seama ca suntem neputinciosi, si sa cerem ajutorul Lui.E logic: e o boala de suflet, nu? iar sufletul e de la Dumnezeu, nu? pai atunci cum dragii mei sa apelam la oameni, daca Daruitorul sufletelor noastre e Dumnezeu?nu vreu aici sa spun ca eu as fi cel mai credincios, ci vreau sa ne vindecam repede si fara bani.trebuie sa avem vointa, si credinta.
0
27-02-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
A nu se confunda boala psihica cu o boala sufleteasca. In mare masura creierul este responsabil pentru o boala psihica.
Si inca ceva. Spovedania poate fi de folos dar si duhovnicii mai gresesc, sunt tot oameni. eu am patit-o cu un duhovnic de la care aveam pretentii pentru ca este doctor in teologie.
Este foarte bine sa iti pui nadejdea in Dumnezeu, sa ii ceri ajutorul.
Si eu ma mai spovedesc dar am mari rezerve. Unii preoti nu cunosc mare lucru despre bolile psihice. tot medicii m-au ajutat mai mult.
Te poti spovedi si in gand in fata unei icoane. Sigur, sfanta impartasanie este buna pentru sanatate si pentru suflet, dar inca o data, atentie cu duhovnicii ( am intalnit si preoti care inteleg cat de cat problemele mele, dar din pacate un ii m-am dezamagit. Am mers la mai multi)
Am spus ascestea pentru ca exista riscul ca un preot sa te sperie mai rau cand esti bolnav psihic sau de nervi cel putin.
Boala psihica este ceva foarte delicat, numai Dumnezeu stie ce este in capul fiecaruia si tot El ajuta oamenii sa isi regaseasca echilibrul.
Bineinteles ca tot El iti da minte ca sa alegi un medic bun sau un preot bun, cu har si inteligent.
Va doresc pace sufleteasca tuturor si sanatate multa!
0
08-03-2008, ora 00:00
ita
Nu este medic/terapeut
ita
calmeazate esti abia la inceputul vietii
crezi ca bacul este o piatra de hotar?
invata cat poti si ai sa vezi ce o sa fie, nu pune carul inaintea boilor
lucrurile rele vin mai tarziu, exanenele astea te pregatesc intr-un fel pentru frecusurile de mai tarziu
si inca ceva, nu toate tentativele de sinucidere reusesc si este mai rau dupa atat pentru tine cat si pentru cei apropiati, am trecut prin astea
0
25-12-2009, ora 02:18
cobra5998
Nu este medic/terapeut
cobra5998
Si eu am aceeasi problema.eu am incercat de 2 ori sa ma sinucid dar nu am reusit, o data prin spanzurare dar s-a rupt sfoara ca nu era de buna calitate( a trebuit sa gasesc o scuza buna pt urmele de pe gat ramase) si a doua oara cu masina am vrut sa-mi provoc un accident.De ceva vreme planuiesc si o a treia.Totul a pornit de cand eram mic din cauza tatalui meu care a inselat-o pe mama si ne-a lasat balta.De atunci am inceput sa ma inchid in mine si sa nu mai am contact cu persoane decat la nevoie.Nu am multi prieteni si prietenii care ii am nu sunt apropiati.De vreo 4 ani am intrat intr-o depresie care nu mai scap.In astia 4 ani am devenit obsedat de 2 persoane de sex opus si asta m-a bagat in belele cu politia care mi-au dat cateva amenzi.Mai sunt obsedat si de nr 14 care este nr meu ghinionist si care ma urmareste peste tot si nu-mi da pace.Anul trecut intr-o zi dupa ce am plans vreo 2 ore am luat un cutit si am inceput sa ma tai dar dupa cateva taieturi am incetat ca ma umplusem de sange, dar nu mi-am taiat venele ci pielea in general.Am terminat scoala si imi caut de munca dar fac fata greu situatiei pt ca imi este si frica de societate, de oameni si de aceea incerc sa stau cat mai mult timp singur.Sunt o persoana timida si de aceea nu am vorbit cu nici un menbru al familiei despre mine si mai ales sa ma duc la un psiholog.Nici nu vreau sa ma gandesc ce o sa zica parintii mei daca o sa afle.As vrea sa-mi dati un sfat sa-mi fac curaj sa vorbesc cu famila mea pt ca asta o sa se termine ori prin sinuciderea mea, ori prin vizita la psiholog si eu ma inclin spre prima varianta.
P.S.Va rog sa ma scuzati daca am facut greseli de ortografie.
0
05-01-2010, ora 19:24
ita
Nu este medic/terapeut
ita
salut cobra5998
nu stiu cum sa iti zic dar tu pana acum te-ai cam jucat.
dupa ce o sa ajungi in coma la spital si aia nu stiu daca scapi decat dupa ceva ore bune atunci inseamna ca ai vrut sa mori
tu doar testezi dar ai grija ca pot exista si accidente in cazurile astea
daca chiar vrei sa ai o sansa in viata ( si faptul ca ai terminat scoala, nu ai servici dar ai masina asta inseamna o situatie materiala buna) singurul lucru care te sfatuiesc este sa te adresezi unui psihiatru sau psiholog
cu familia nu ai nici o sansa, daca nu au vazut nimic pana acum ca ai o probleme inseamna ca sunt ca ai mei cu capul in nisip si poti sa mori si ei nu o sa recunoasca ca de fapt ei sunt cauza problemei tale si ca ar fi putut sa te asculte si sa te ajute
te sfatuiesc sa iti iei inima in dinti si sa te duci la un psihiatru( la municupal, la obregia-spitalul 9 sau ori unde vrei tu) si incearca sa ii spui ce poti tu in acel moment
de obicei daca ai noroc medicul o sa se prinda ce este cu tine si o sa te indrume in continuare
iti dau un sfat : daca ai senzatia ca cel din fata ta nu te asculta sau incepe sa iti faca teorie pleaca si incearca la altul. Daca te asculta si te indeamna sa ii spui ce simti, fara sa te preseze insa, stai si ascultal
si inca ceva nu te duce de prima oara la un particular
parerea mea este ca poti sa incerci sa iti schimbi viata si singur. Daca ai un prieten bun apeleaza la el ca sa mearga cu tine.Chiar ar fi bine daca ai avea pe cineva care la o adica sa te traga de maneca si sa iti zica : bai acesta te-ai dus la psihiatru cum ai zis?
si inca ceva nu mai juca teatru, sa dai impresia ca esti sigur pe situatie si stii ce faci pentru ca ceilalti nu o sa te creada ca ai probleme ba din contra o sa te bombardeze cu problemele lor. Sau lasa masca doar fata de cineva care crezi ca te-ar putea ajuta.
nu stiu daca o sa te ajute cu ceva cea ce ti-am spus. Tot ce pot eu sa iti zic este ca eu am cam pierdut startul la rezolvarea problemelor pe care le am si sunt in echilibru instabil.
bafta si du-te la un specialist pana nu e pre tarziu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: