am suferit un soc psihic?

02-07-2010
culturanu
Nu este medic/terapeut
culturanu
sunt mihai si de 6 saptamani m-am despartit de fosta iubita... in urma faptului ca am aflat ca m-a inselat mai apoi dupa despartire mi-a si confirmat ea personal... dupa acest incident am insomnii si ma gandesc mai tot timpul la ce s-a intamplat, la ea mai exact la faptul ca m-a inselat chiar si dupa 6 saptamani nu am somn si imi vin in gand aceleasi "imagini"... si inclin sa cred ca am suferit un soc psihit deoarece nu am alta explicatie...sunt constient ca nu e capat de lume nu e ceva total neobisnuit...insa nu pot accepta ideea asta ma face sa nu mai fiu eficient la serviciu parca scap lucrurile de sub control. mereu am avut un psihic puternic insa de data asta parca nu mai pot lupta ar trebui sa-mi fac griji? de ce aceasta obsesie am iesit cu alte fete am fost in concediu o saptamana si tot degeaba, ma obsedeaza doar imaginile cu ea inselandu-ma sau culcandu-se cu alti barbati.parca sunt nebun numai la asta ma gandesc. e normal?
5 comentarii
0
02-07-2010, ora 08:38
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Stii ce zice maica Tereza? Ca "...totul este intre Dumnezeu si tine " si, da, oamenii dezamagesc si nu ar trebui sa te supere asta." Cine te iubeste, nu te raneste". Daca s-a intamplat asa, sa-ti vezi de drumul tau... Este important sa ai conceptii sanatoase despre Dumnezeu, viata, despre oameni ; asta este temelia care te ajuta sa treci peste toate, sa intelegi, sa accepti si sa cauti oamenii ca tine. Si intotdeauna exista oameni care au trecut prin situatii mai urate...
0
03-07-2010, ora 14:22
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate domn,

Despărţirea v-a traumatizat psihic, iar ce v-a spus şi iubita după despărţire + ce vă "spune" imaginaţia dvs. - confirmarea că v-a înşelat + imaginile cu iubita dvs. în ipostazele pe care vi le produce imaginaţia - reprezintă atributele care pot confima o patologie precum tulburarea de stres postraumatic.
Evenimentul traumatic - despărţirea - este retrăit cu persistenţă de către dvs. Nu numai că îl retrăiţi, dar, din păcate, aveţi şi înclinaţia permanentă de a vă imagina fosta iubită în ipostazele pe care numai dvs. le ştiţi, ceea ce vă agravează clar starea.
Suferinţa dvs. psihologică are nevoie de tratament psihologic. Consultaţi un psiholog! Urmaţi sfaturile acestuia şi veţi putea să depăşiţi psihotrauma. O puteţi depăşi chiar dvs., singur, dar aveţi nevoie de mult determinism psihic şi nu ştiu dacă îl aveţi. Psihologul vi-l poate insufla!
Trebuie să faceţi efortul de a o ierta pe iubita dvs., de a accepta faptul că nu o mai aveţi alături şi de a merge mai departe.

.
Ţineţi cont de sfatul d-nei Elina!


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
03-07-2010, ora 20:39
utilizator_76553
Nu este medic/terapeut
utilizator_76553
Eu zic ca este posibil sa fii asa afectat si pt ca ti-a dat peste cap ceva in care chiar credeai si nu poti percepe a fi altfel- ca aveati o relatie frumoasa si sincera, in plus ti-a ranit ego-ul si nu poti intelege ce anume a determinat-o sa te insele. Poate asta tot cauti in mintea ta, un motiv solid pt ce a facut, sau cauti sa te asiguri ca nu este vina ta si te indoiesti de acest lucru. Trebuie sa treci peste lucrurile astea, sa le impingi din gand, sa spui NU atunci cand incepi sa te gandesti din nou. Daca erati de mult timp impreuna, 6 saptamani nu inseamna ca ai innebunit...unele rani se vindeca mai greu. Ideea este sa INCERCI sa uiti totul si sa treci mai departe.

Mult succes
0
31-08-2010, ora 23:45
calusu
Nu este medic/terapeut
calusu
salut am si eo o problema si mi-as dori sa o inpart cu voi, pt niste sfaturi, in urma cu un an si jumatate mi-sau taiat picoarele, si am avut o stare de am crezut ca o sa mor, transpiratie tremur nu dormeam mai mult de 2 ore pe noapte, si ma trezeam direct speriat,
in starile alea de nervi mi-a venit in cap sa sar de pe ceva, de atunci acel gind ma macina intruna, o perioada de citeva luni am continuat sa tremur in truna zi de zi, incet sa orit dim tremurat dar gindurile au ramas, nu ma pot apropria de un gram sau de ceva obiecte ascutite, imi transmit o agitatie cudata, doar prin faptul ca as putea sa fac ceva rau cuiva sau mie insumi, am fost la 3 doctori in rominia, unul dintre ei ma trimis sa ma plimb prin padure, ceielanti di-au dat diferite pastile, care nu au avut nici un efect, am o fria care nu o pot justifia, ca am sa mor si asa mai departe, daca cineva a avut aceleasi simptome si sa tratat al rog sa imi raspunda
Doamne ajuta
0
09-12-2010, ora 04:06
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Calusu,

Simptomatologia dvs. denotă prezenţa unei tulburări de anxietate generalizată.
_

Vă recomand să mergeţi la un consult la d-a Ana Maria Iliescu.

Prof. dr. ANA-MARIA ILIESCU
Cabinetul ANASAN
str. Valea Furcii nr. 8, sector 6, Bucureşti,
Tel. fix: 021/ 777.71.96
Tel. mobil: 0722.552.992 (tel. personal)
_



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Sărbători fericite.
Cu respect,
Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: