va rog sa ma ajutati - prebleme dupa operatie de astrocitom pilocitic de grad 1(benign)

13-02-2009
anca-claudia
Nu este medic/terapeut
anca-claudia
in urma cu mai bine de un an am fost operata de astrocitom pilocitic de grad 1(benign) rezectie totala. in urma cu maxim o luna am depus mult efort psihic deoarece sunt studenta si am avut multe examene, asa ca neurologul mi-a dat piracetam ptr intarirea nervilor si milgamma. Ma tot durea urechea stanga si tiuia cand era liniste si aveam unele mancarimi, asa ca dr de familie mia dat 5 zile antibiotic oxacilina si antiinflamatoare si picaturi de ureche, spunand ca m-am si iritat de la betisoarele de urechi. tot am mai simtit durere la ureche dar nu multa doar rareori si mai mult simt ca pogneste cand inghit uneori si seara tiuie usor cand e liniste. am fost la orl si nu mai era nici itritata urechea, nu se pune problema de otita a zis ca ma mai doare si urechea cand trag la cap curent ptr ca tumoarea mea a fost in trunkiul cerebral si mai trebuie timp sa se refaca locul operatiei. bine bine, dar cum ramane cu pognitul pe care il am in ureche parca ar fi infundata atunci cand inghit uneori? si mai ales ca aud cu ea, dar cateodata nu suport sa se vorbeasca tare langa mine deoarece aud ca se vb la mine in ureche, asa am eu senzatia. doctorul orlist a spun ca sunt alegica, mereu imi curge nasul dimineata si stranut si a zis sa iau antialergice ptr ca in urma controlului a spus ca am rinita. acest pognit poate fi si din cauza presiunii sau a secretiei nazale care este multa acum iarna sau de la alergia mea?.ptr ca este enervant sa aud cum imi pogneste urechea cand inghit.de la neurolog iau acum tratament in continuare cateva zile cu piracetam si cu stugeron ptr tiuitul din urechi care poate fii si din cauza circulatiei periferice ingreunate de cresterea mea in greutate postoperatorie.va rog mult sa imi raspundeti daca credeti ca este altceva.sau va rao sa imi spuneti parerea.
12 comentarii
0
13-02-2009, ora 20:30
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Parerea mea si sfatull este Sa nu mai ei antibiotice.. fara sa te vada un specialis.. in cazul tau.. ORL.
Ficatul are suficienta treaba si fara sa.i mai dai antibiotice inutil.
Intradevar o interventie chirurgicala.. la asa nivel.. deregleaza circulatia sangvina locala/.
Iti recomand sa ai rabdare si sa faci tratament cu Sermion.. in loc de Stugeron..
incepi cu 2 tab pe zi. una dimineta si una lan pranz... peste 2-3 saptamani ramai la 1 past dimineata si tratamentul dureaza minim 3 luni.
medicul de familie sau ORL ar putea sa iti scrie gratuit.!
0
14-02-2009, ora 10:06
anca-claudia
Nu este medic/terapeut
anca-claudia
multumesc mult pentru raspuns:)
0
29-03-2010, ora 23:02
radius
Nu este medic/terapeut
radius
Consider ca a fost o greseala sa iei antibiotice pt. ca urechea externa era iritata. Consulta un medic de urechi specialist (nu un ORL-ist care se ocupa si cu nasul sau gatul, ci un doctor specializat in urechi) in legatura cu tiuitul. Eu cred ca tiuitul e de la operatie si o sa treaca cu timpul, dar poate fi si ceva mai grav. Redu incet si piracetamul daca simti ca nu are efect. Hiperacuzia (faptul ca auzi lumea ca vorbeste f. tare) poate fi cauzata si de piracetam dar poate fi si un semn ca ceva mai grav se intampla in ureche sau la nervul auditiv.
Mergi la un doctor alergolog inainte sa iei orice medicament de alergie - trebuie facute teste sa stii exact la ce esti alergic.
0
30-03-2010, ora 07:32
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
RADIUS
Ar fi bine sa stii ca specialitatea ORL se ocupa de nas, gat, laringe si Urechi !
NU exista decat 2 spitale in toata romania ( bucuresti si Iasi, Sp. de Recuperare ) care au toate dotarile necesare pentru investigatia completa a urechii. Acolo ajung cazurile cele mai grave din tara, inrest Tot medicii ORL se ocupa de problemele urechii !
0
12-04-2011, ora 22:37
Alb07
Nu este medic/terapeut
Alb07
buna ziua domnule doctor
eu iau nootropil, betaserc, ginko prim ptr tiuit si alte sindroame neurologice si mi s-a mai recomandat stugeron.
in urma unei ischemii am ramas cu o neuronita vestibulara/sindrom meniere.
care este diferenta dintre cele 2?ptr ca unii spun ca as avea neuronita altii sindrom meniere, altii sindrom vestibular, altii ca este urmarea infractului cohlear sau a ishcemiei cerebrale suferite.
Am facut o ischemie cerebrala, un AVC mai ciudat, datorita hipertensiunii arteriala severe 22-23/13, si mi-a afectat urechea interna.
simptomele sunt:-surditate brusc instalata la o ureche care a inceput s ase remita dupa cateva luni
-tinitus permanent si extrem de deranjant
-ameteli-greata
-palpitataii
-senzatia de sufocare -se intampla foarte des
-o senzatie ca si cum as avea un nod in gat
senzatia de prabusire
senzatia de oboseala
uneori voma, greata,
-pierderea echilibrului
0
12-04-2011, ora 22:48
Alb07
Nu este medic/terapeut
Alb07
vertij, sufocare, tinitus foarte inalt, oboseala, palpitatii, great, oboseala, pierederea echilibrului
0
12-04-2011, ora 22:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ma intereseaza varsta, inlatime, kg,
tensiune arteriala, Examen Fund de ochi, radiografii coloana vertebrala cervicala, probleme hepatice si renale
audiograma.
toate trimise pe mail sau venit la pascani dupa 18.04. acum sunt in concediu
0
19-04-2011, ora 17:16
NataGabi
Nu este medic/terapeut
NataGabi
buna ziua, am si eu o problema cu baiatul meu de 3 ani si am nevoie de un sfat.
cind este racit - are puseuri de tuse cu suieraturi in expiratie care incep cu transpiratie abundenta si se termina cu icneli scurte scuipand ori mucus ori suc gastric si se calmeaza doar in pozitia sezut, din nasuc ii curge un lichid apos care rareori se transforma in mucus alb sau galben; si cind e racit si cind e sanatos - transpira foarte tare in special la somn (il schimb si de 10 ori pe noapte), gaura din cosul sternului se adinceste tare la efort, respiratia e anormala adica inspiratia e lunga iar expiratia e cu intreruperi, ii miroase gurita desi se spala si dimineata si seara pe dinti, si vara si iarna trebuie sa poarte sosete in picioare la somn, altfel ii este frig, face foarte usor eczeme pe piele de la insecte, zgarieturi, intepaturi care trec foarte greu, tuseste cind e transpirat oricit de putin, tuseste cind nu-i place vreun miros, tuseste cind are nasul infundat, tuseste dupa ce alearga cu gurita deschisa, ii amortesc extremitatile daca sta in aceeasi pozitie mai mult de 2 min... nu face temperatura.
am fost la medicul de fam cu aceste simptome mi-a zis ca are viroza respiratorie, mi-a dat euresapal, mucosolvan si amoxicilina, nu i-a trecut.., am fost la pediatru a zis ca are bronsita i-a dat augumentin si inca un antitusiv, nu i-a trecut.., am fost la un pediatru homeopat a zis ca are bronsiolita mi-a dat pilule homeopate si plantute nu i-a trecut.. ce credeti ca ar putea avea ? la ce specialist ma pot duce ca sa-i treaca ??
0
19-04-2011, ora 19:35
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
creda ca copilul are paraziti intestinali ( sau..si) este intoxicat cu unele produse alimentare care nu le tolereaza ( produc mucus), de aici toate celelalte probleme gastrice si respiratorii.
cititi te net tot despre alimentele care produc mucus, le excludeti din alimentatie.
excludeti dulciurile, ciocolata, galdenusul de ou(alergenii). sucurile, citricile..s.a produse acre care irita mucoasa faringiana si gatrica.
cititi tot despre tratamentul naturist a parazitilor intestinali si faceti tratamente de durata
trebuie sa aveti acxasa aparat de aerosoli si batista bebelusului, aparat salin.
Tineti mibnte ca organizmul are mare putere de autovindecare.. iar toxinele de baza care nu ii permit sa se autovindece vin prin alimente.. mare grija cu ce il alimnetati si cum il hidratati
0
26-04-2011, ora 18:14
NataGabi
Nu este medic/terapeut
NataGabi
in primul rind MULTUMIM
avem o saptamina de cand am urmat sfaturile dumneavoastra, pot spune ca simptomele s-au ameliorat, episoadele de tuse s-au rarit dar acea parte cu respiratia persista., mai ales cind il pun la somn... ca sa poate dormi bine facem exercitii de respiratie, incepem cu inspiratia pe nas si expiratia pe gura si incet, incet isi regleaza si inspiratia. altfel inclusiv in timpul zilei are aceeasi problema.. inspira bine dar expira scadat de parca ar avea ceva pe traseu si nu i-ar da voie sa dea aerul afara.
Multumim inca o data.ne-ati fost de mare ajutor...
0
03-10-2011, ora 07:43
mihaelal
Nu este medic/terapeut
mihaelal
D-nul Dr. In ultimii ani a devenit obisnuinta suflatul nasului zilnic., dar dupa operatia estetica pe care am avut-o la nas cu un an in urma lucrurile sau schimbat foarte mult si am decis sa caut un raspuns si un tratament pentru indepartarea simptomelor foarte neplacute pe care le am zilnic. Imi simt nasul infundat mereu, nevoia de a folosi batista este deasa, uneori am cruste moi albicioase, dureri de cap moderate, dureri de ceafa si git zinice, simt ca nu mai aud ca inainte, uneori simt ceva in git ca si cum ar fi mucus care sta acolo fara sa pot face ceva sa dispara, asociat cu o tuse uscata iritanta si buze uscate, tulburari la vedere, dureri de timple si in jurul sinusurilor la atingere Uneori simt ca atunci cind vorbesc mai mult incep sa fiu ragusita si ceva parca ma tine strins de git.Cind ma intind mi se infunda nasul pe o parte si ca sa elimin acea senzatie trebuie sa ma intorc pe cealta parte, a sa ca toata noaptea ma intorc de pe o parte pe alta iar cind se desfunda nasul aud ceva mici pocnete la nara la care se desfunda. Simt ca am mereu nasul infundat si umed cu nevoie de a folosi batista nenumarate ori pe zi. Cind ma uit in oglinda vad cind inspir aer ca narile aproape se inchid complet si nu mai am loc pt aer. Nu mai pot suporta acest fel de a ma simti si va rog mult sa-mi spuneti ce ttebuie sa fac si ce tratament sa incep.
Va multumesc, anticipat, Mihaela
0
03-10-2011, ora 14:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. trebuie sa mergi la medicul care a facut operatia estetica, sa nu se formeze in nas ceva sinechii
2 sa faci o radiografie SAF sa vezi daca nu e o sinuzita
3un consult la Neurologie.. fiindca multe din simptome nu tin de ORL
monitorizeaza si tensiunea arteriala
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Australia. Unul din patru adulți suferă de tinitus, o tulburare ce determină un „țiuit în urechi”
  • Efectele indirecte ale COVID-19 asupra tinitusului, o condiție comună manifestată prin „țiuit” în urechi, discutate de cercetători
  • Un potențial tratament pentru tinitus, dezvoltat după două decenii de cercetare
  • Tinitusul sau țiuitul în urechi ar putea duce la pierderea auzului? (studiu)
  •