am ramas intepenita

15-09-2009
bonibon
Nu este medic/terapeut
bonibon
buna ziua,

de 2 zile imi simt coloana blocata in regiunea sacrala pe o portiune de aprox 1 cm, imi limiteaza miscarile-nu ma mai pot apleca, ma ridic mai greu de pe scaun- si pe langa asta ieri mi s-au pus niste junghiuri in spate in zona omoplatilor care apoape ca nu-mi permiteau sa mai respir. mi-am facut un ceai cald ptr ca aveam mainile si picioarele reci si dupa ce m-a incalzit in tot corpul m-am simtit mai bine. aseara mi-am facut si un masaj cu fenilbutazona si vad ca acum nu mai simt junghiurile decat putin, insa coloana vertebrala o simt tot incordata in regiunea S. cred ca am transpirat si apoi m-a tras curentul, ptr ca asa mi se intampla cand ies si merg mai repede sa transpir pe spate si apoi simt cum mi se raceste tocmai in zona soldurilor.

va rog sa-mi dati un sfat ce as putea sa fac ca sa scap si de acea durere sacaitoare de la coloana, mentionez ca nu am fracturi sau probleme de genul acesta, eu cred ca este o inflamatie de la raceala.

va multumesc si astept raspunsurile dvs
6 comentarii
0
15-09-2009, ora 19:20
mihaibozesan
Nu este medic/terapeut
mihaibozesan
Auzi io cred ca este reumatismul iar tu eshti intr-o faza cam grava. Am si io cunostinte care au avut simptomele astea iar acum arata intocmai ca si cocosatul de la Notre-Dame. Ar fi bine sa te duci la un doctor cat mai curand. Posteaza orasu din care esti si iti recomand un doctor.
0
15-09-2009, ora 19:29
mihaibozesan
Nu este medic/terapeut
mihaibozesan
A si nu te speria ca la faza cu cocosatu nu ajungi dacat daca ridici ceva greu. Ai grija cu ceea ce ridici. Asta nu te afecteaza daca faci sport. Evita doar exercitiile care necesita indoirea masiva a spatelui cum ar fi abdomenele sau rotirile de trunchi, deci intelegi tu exercitiile de genul asta ca altfel te indoiesti si nu te mai poti indrepta niciodata. Asta e o masura de siguranta pana consulti un doctor.

Mai am o ipoteza mult mai probabila. S-ar putea sa ai discompatie lombara, asta inseamna inceput de hernie de disc. Oricum pentru un diagnostic mai clar consulta un medic.
0
15-09-2009, ora 22:19
bonibon
Nu este medic/terapeut
bonibon
merci ptr raspuns, insa eu cred ca exagerezi, am doar 22 de ani si nu am avut niciodata probleme cu coloana sau cu spatele in general; sunt convinsa ca este de la raceala, ptr ca a aparut brusc si nu intrebam pe acest forum ca sa aflu un diagnostic ptr ca stiu ca acesta este sigur numai daca este pus de catre medic, ci doream niste sfaturi ptr a-mi reveni cat mai repede; de exemplu, astazi m-am protejat mai bine de curent si deja ma simt mai bine.

daca ma poate sfatui cineva ce unguent ar fi mai bun-un antiinflamator sau ceva naturist, astept raspunsuri in continuare.
0
09-11-2009, ora 20:57
Anailulaby
Nu este medic/terapeut
Anailulaby
Buna, bonibon! Sunt Giulia si am 22 de ani. In martie anul acesta, a inceput brusc o durere de spate, intre lombara si sacrala, pe o portiune mica asa cum descrii si tu, bonibon. Am fost la medic abia acum 2 luni, mi-am facut radiografie. Am rectitudine antalgica profil, asta inseamna ca colana mea vertebrala este normala, doar ca ma doare. Am facut un tratament scurt de 5 zile, mi-a dat medicul de familie. Mi-a trecut atunci, dar acum iar m-a luat. Ar trebui sa fac fizioterapie, pentru ca sa nu am probleme mai tarziu. Durerea in martie mi-am ameliorat-o cu un unguent de la Artiglio, pe baza de gheara-diavolului. Costa in jur de 25 de lei. Sanatate !
0
10-11-2009, ora 12:05
bonibon
Nu este medic/terapeut
bonibon
buna! merci Giulia ptr sfat, eu stiam de "gheara-dracului" un unguent rosu si mentolat si de "puterea ursului" cu efect de incalzire...
mie acum mi-a trecut, m-am protejat de frig cat am putut ptr ca am vazut ca are legatura cu asta, adica aveam probleme atunci cand stateam cu picioarele reci sau cu spatele transpirat.
mai tinem legatura; iti doresc si eu multa sanatate!
0
30-11-2009, ora 17:31
ciocanmagda
Nu este medic/terapeut
ciocanmagda
Pentru bonibon: Cand mai apar astfel de situatii, poti sa folosesti supozitoare Tratul, de 120mg, unul seara, chiar inainte de culcare. Bineinteles ca si consultul de specialitate se impune, avand in vedere ca esti foarte tanara. Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Te doare spatele? Nu este din cauza vremii!
  • Dispozitivul care te ajută să îți corectezi postura
  • Dispozitivul care poate ajuta la diminuarea durerilor de spate
  • Tratamentul ce poate reduce afectarea coloanei vertebrale după un traumatism
  • Cauze mai puțin evidente pentru durerea de spate
  • Durere de spate - ce este important să știi
  • De ce am mâinile și picioarele reci tot timpul?
  • Fizioterapia durerii de spate - proceduri posibile și eficiența lor
  • Boala mâinilor și picioarelor reci (Sindromul Raynaud)
  •