am oare sindromul ovarelor polichistice sau e altceva?.

01-11-2010
Adriancic
Nu este medic/terapeut
Adriancic
Buna ziua.

ma framinta mult o intrebare..

In urma cu -3 ani mi s-a descoperit un chist la sin. Am facut un tratament, chistul parca putin s-a micsorat si mamologul m-a sfatuit sa nu ai fac nimic decit sa il monotorizez ca sa vad cum evouluiaza. Un an mai tirziu am avut un stres foarte puternic, apoi mi-am revenit, dar am uitat de chistul ala.
Acum citeva luni in urma am simtit ca poeptul din nou ma deranjeaza, acelasi sin, stingul. Am mers la USG, era o fibroadenoma, nu chist de data asta. Plus, glanda tiroida putin marita. Iar la mamomolog, analize la hormoni. In fine, era prolactina ridicata. Iar tratament, am primit si iod, si mastodynon si progestogel, Dupa doua luni, merg la USG, care chipurile e cel mai puternic din clinica aia, si imi descopera 3! fibroadenoame in sin, plus un chist in glanda tiroida.
Intre timp, am mers la ginecolog pt controlul de la jumate de an. Vorbind cu ea despre aceste 3 fibroadenoame si totul, ea ma trimite iar sa fac analiza la hormon unde se descopera ca am testosternul 2 (iar limita normei era 1).
Doamna imi spune ca el e cauza la toate relele de la mine din organism, fibroadenoame, chisturi, etc. si imi prescrie sa iau contraceptiv Janine pentru 6 luni si metfogamma.
Acum, eu m-am mai documentat si nu prezint nici un simptom vizibil cum ca as avea testosteronul marit: nu am extra-pilozitate, ciclul vine la timp, fara intirzieri. in plus, si la ecografia transvaginala nu mi-a iesit nimic rau, slava Domnului.
ce credeti ca e? sa fie sindromul ovarelor polichistice? e bun tratamentul? voi putea dupa tratament sa ramin insarcinata in mod normal?
va rog mult sa imi raspundeti pentru ca chiar retraiesc mult.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.