am niste pete pe corp

16-06-2007
Cezar
Nu este medic/terapeut
Cezar
Salut, am luat de la strand acu 3-4 ani niste pete care la inceput nu mi se parea ceva rau.erau numai cateva pete albe pe corp..dar acuma sau extins...iarna se retrag adika nu se mai observa..si vara imi apar dar in nr mai mare am incercat cu nizoral ca asa mia spus doctorul dar fara succes...as vrea sa imi spuneti cum sa procedez multumes anticipat
12 comentarii
0
17-06-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Probabil ai un pitiriazis versicolor. Aplica 10 seri la rand Lomexim crema pe zona afectata, apoi expune-te la soare.
0
02-06-2010, ora 09:53
Andreea_b22
Nu este medic/terapeut
Andreea_b22
Aceeasi problema o am si eu...de vara trecuta, insa se cunosc si iarna.mentionez ca initial, in unele locuri in care am acum pete albe, am avut pete maronii. eu am urmat tratament cu selegel, dar petele nu mi-au trecut, si acum mi-e cam frica sa ma expun la soare.
0
03-06-2010, ora 08:11
pafnutie
Nu este medic/terapeut
pafnutie
si eu am o problema.de cateva luni mi-au aparut pete maronii pe brat, axila, coapsa, de dimensiuni de la cativa mm pana la 2 cm, pete bine conturate, nepruriginoase, una din ele avand si o usoara descuamare. examenul ptr verificarea unei micoze a iesit negativ, diagnosticul prezumtiv de lichen plan pigmentar asteapta o confirmare sau infirmare in urma biopsiei ce mi s-a facut azi. sunt foarte ingrijorata, datorita faptului ca am citit ce fel de variante pot fi posibile.va rog frumos, daca puteti si timpul va permite, sa-mi dati o cat de mica explicatie, a ceea ce ar putea fi. si inca ceva, pana la aflarea unor date mai exacte, pot sa ma expun la soare ?(cum de altfel am si facut-o deja). mentionez ca am tenul creol.
inca o data va multumesc !
0
14-06-2010, ora 21:23
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Pentru Andreea_b22:
Incercati si sfatul dat lui Cezar!
0
15-06-2010, ora 09:23
Madytza17
Nu este medic/terapeut
Madytza17
Buna ziua. Miau aparut niste bubite albe in zonele unde am aplicat o crema de autobronz, in zonele unde am aplicat crema.p maini si p un obraz. P fata miau trecat d tot, in schimb p maini nu prea, iar intr-o zii dp ce am vazut k sau vindekt d tot mam gandit sa testez o crema d protectie solara langa glezna, dar din pakte dupa 2 zile miau aparurt bubite. Am fost l dr si mia zis k e o alergie. Dvm c credeti?
0
15-06-2010, ora 09:30
Madytza17
Nu este medic/terapeut
Madytza17
app, dr mia dat niste pastile calciu lactic si claritine
0
16-06-2010, ora 20:45
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Si eu cred acelasi lucru.
0
19-02-2011, ora 13:22
loana25
Nu este medic/terapeut
loana25
Buna ziua,
Am gasit acest site cautand rezolvarea unei probleme de ale mele si m-am gandit ca pot intreba aici.
Cu multi ani in urma mi-au aparut niste pete pe corp. Am fost la dermatolog si mi s-a prescris un tratament (un unguent cu sulf - era ceva si pentru scabie, cu benzoat de benzil daca nu ma insel si o tableta cu pastile - nu mai stiu daca cutia sau pastilutele erau roz). OK, toate bune am tinut tratamentul pana mi-au disparut petele - si nu in totalitate cum ar fi trebuit, din pacate cu timpul au reaparut. Acum, mi s-au extins zonele in care apar petele albe, apar-dispar, parca ar fi in functie de vreme.
Stiu ca pare o intrebare stupida, dar mi-ati putea raspunde despre ce medicamente am scris mai sus?
Multumesc anticipat.
O zi buna,
Ioana
0
08-12-2011, ora 13:21
jula
Nu este medic/terapeut
jula
am avut si eu aceaiasi problema pete alpe pe corp vara iar in sezonu de toamna se roseau iarna aproape dispareau dar primavara reapareau mai extins, am fost la dermatolog si am folosit mai multe creme samponuri, dar nici poveste sa dispara.si nu o sa va vina sa credeti cu ce au disparut! cu otet, otet alimentar de preferabil esenta ca e mai puternica, jur in 3 saptamani au disparut complect si nu au mai aparut :) o femeie mai invarsta mi-a sugerat sa incerc si a functionat ;) succes
0
15-09-2012, ora 13:42
Cristina Adriana
Nu este medic/terapeut
Cristina Adriana
Si eu am niste pete albe, s-au extins din cauza soarelui, si am citit ca pot aparea ca o cauza a unei dereglari interne, de exemplu digestie proasta, in cazul meu. Intai trebuie rezolvata problema interna, dar cu petele ce fac ? astea cand trec ? Vreau si eu sa stau la plaja si nu pot. O sa incerc si eu metoda babeasca cu otetul alimentar, daca celalalte creme n-au efect.
0
16-09-2012, ora 15:12
ana maria palamariu
Nu este medic/terapeut
ana maria palamariu
buna ziua.de cand am fost insarcinata mi-a aparut niste pete pe fata, am avut doar cateva pete dar acum s-au extins pe obraji, pe frunte.multumesc
0
01-11-2012, ora 12:17
Cristina Adriana
Nu este medic/terapeut
Cristina Adriana
E posibil ca problema cu petele albe sa se fi rezolvat, e frig afara si nu s-au m extins, dar am fost plecata in concediu la mare unde era vreme de plaja, asa ca am stat la soare, m-am dat si cu crema impotriva razelor solare, ba o zi chiar am sarit-o, si am avut surpriza placuta sa vad ca nu mi-a aparut nicio pata in plus, ba m mult s-au bronzat cele existente. Am luat si Esential Forte pentru protejarea ficatului si niste fier in caz de anemie.m-am dat si cu otet cum a zis Jula m sus, dar mai mult mi se inrosea pielea, de parca aveam alergie, asa ca am renuntat sa ma m chinuiesc. Nu intrati in panica, nu toate petele albe sunt de neoprit.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pete rosii pe piele - primul ajutor
  • Vergeturile
  • Foliculita în urma epilării
  • Funcţia de „barieră” a pielii - cum o susținem?
  • Uleiul de măsline sau floarea-soarelui poate afecta sistemul de apărare al pielii la bebeluși
  • „Pielea electronică” pentru monitorizarea sănătății
  • Microbiomul pielii rămâne stabil în timp, în ciuda unor variații externe
  • Pielea inteligentă care reduce ridurile și cearcănele
  •