cosuri pe fata si pe spate...

29-03-2008
kid
Nu este medic/terapeut
kid
In ultima perioada, adica 3 luni, imi tot apar cosuri pe fata si pe spate. Problema este ca dupa ce se usuca, nu se vindeca bine, in sensul ca in unele zone reapar sau, mai ales pe spate, imi raman ca pete maronii si tot spatele meu e o "harta"urata. Cele de pe fata raman rosii, ca niste pete sau produc iar puroi. Pielea o am aproape tot timpul uscata, doar in zona "T"e mai grasa. Nu ma mai spal cu nimic pe fata in afara de apa. Inainte foloseam Protex, dar imi usca tare fata, dupa care am incercat Dove dar nu mi-a facut bine deloc.
Care poate fi cauza? Lipsa vitaminei A, E pot provoca asa ceva? Sau care poate fi cauza? Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns.

Va multumesc.
3 comentarii
0
29-03-2008, ora 00:00
arten
Nu este medic/terapeut
arten
Stiu ca sebunul in exces este stimulat de hormonul masculin(testosteronul) prezenta in exces a sebumului, mai ales in zona T favorizeaza inmultirea bacteriilor care dau cosurile.E absolut necesar sa-ti cureti fata cu un sapun ceva si asta de 2-3 ori pe zi, pt a dezinfecta zona.Sapunurile folosite de mine foarte bune in acest sens(si eu am tenul seboreic) sunt sapunurile naturale, sau alea pt copii(johnson), la fel si uleiul de masline e bun pt tenul gras.
0
30-03-2008, ora 00:00
Maryuss
Nu este medic/terapeut
Maryuss
Foloseste Sebium Gel Moussant pentru curatirea tenului, din gama Bioderma, 3 spalari pe zi dupa care aplica Zineryt (eritromicina, solutie cutanata) dupa fiecare spalare. Oricum, e necesar consultul dermatologic.
0
06-05-2008, ora 00:00
deliia
Nu este medic/terapeut
deliia
Buna! pentru cosurile tale, eu zic sa mergi la un consult dermatologic..cu siguranta iti va recomanda Zineryt si Skinoren(nu stiu daca am scris bine:)dar ceva de genul asta), care am auzit ca e foarte bun!Prietena mea foloseste si ei i-a trecut..insa trebuie sa ai grija si sa le folosesti regulat, exact cum iti spune medicul..daca sari peste nu vei avea rezultate, nu vei mai avea voie sa folosesti solarul in timpul acestui tratament(asta in caz ca ai acest obicei, va trebui sa te abtii)..si cu siguranta vei avea rezultate.
Tot de cosurile de pe fata vroiam sa-ti mai spun..ca asha ceva imi mai apar si mie..insa n-am avut curaj sa incep un tratament cu zynerit pentru ca nu le-am considerat drept acnee..si pot spune ca am scapat de ele..dupa mai multe sedinte la cosmetica..si spalandu-ma pe fata cu un sapun cumparat de la salon pe baza de ihtiol pot spune ca nu mai am pobleme cu fata deja de 2 ani:)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •