am momente cand simt ca nu pot respira... trec f usor de la o stare la alta

12-09-2011
Nicoleta Simona
Nu este medic/terapeut
Nicoleta Simona
Buna ziua, numele meu este Nicoleta, cred ca am o problema;ma simt f ciudat, am momente cand simt ca nu pot respira, sau ca ma apasa ceva in piept, trec f usor de la o stare la alta, vreau sa-mi spuna cineva ce se intampla cu mine, va rog, multumesc.
11 comentarii
0
12-09-2011, ora 13:44
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Buna ziua. Probabil ca faceti atacuri de panica, prezentati-va la un medic psihiatru sau faceti chiar niste sedinte de psihoterapie. Stiti cumva ce anume cauzeaza aceste atacuri de panica, in ce imprejurari le faceti? Si faceti si un consult la inima (la cardiologie), sa fiti sigura ca este totul in regula.

Sanatate!
0
12-09-2011, ora 13:47
Nicoleta Simona
Nu este medic/terapeut
Nicoleta Simona
Nu se intampla in momente de suparare sau mai stiu eu, se intampla dintr-o data, acum de exemplu am o stare de indispozitie, de tristete asa pur si simplu, multumesc pentru raspuns.
0
12-09-2011, ora 13:50
Nicoleta Simona
Nu este medic/terapeut
Nicoleta Simona
I-mi este teama de ce mi s-ar putea spune, dar tre sa-mi iau inima in dinti si sa merg la doctor, o sa merg la un medic cardiolog, apoi la un psihiatru cred.
0
12-09-2011, ora 13:59
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Nu trebuie sa va fie frica de psihiatru, nu va face nimic. Cel mai probabil o sa va prescrie un anxiolitic pentru ameliorarea starilor de anxietate si poate si un antidepresiv, pe care va trebuie sa le luati o perioada, pana va reveniti.
0
12-09-2011, ora 14:06
Nicoleta Simona
Nu este medic/terapeut
Nicoleta Simona
In urma cu 4 ani am fost la un consilier psihologic si mi-a prescris un tratament "lexotanil", trebuia sa urmez tratamentul 1 luna si apoi sa revin la control, am urmat tratamentul dar la control nu am mai fost.In perioada de o luna cat am urmat tratamentul totul a fost ok apoi au revenit starile dar mai nou de vreo 15 zile am aceasta stare de sufocare, din cat am citit eu am inteles ca este vorba de o depresie, in concluzie trebuie sa merg la un psihiatru.
0
12-09-2011, ora 15:59
Dr. Adina Petrica
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Adina Petrica
Este intr-adevar indicat sa consultati un psihiatru. Pe de alta parte, orice simptome fizice vor fi puse pe seama starilor psihice doar dupa ce au fost excluse eventualele probleme somatice care ar putea fi responsabile de senzatia dvs. de sufocare. Prin urmare, puteti face un drum si numai la medicul de familie daca nu va e accesibil un medic internist sau cardiolog, oricare dintre acestia oricum va recomanda o electrocardiograma de rutina (pe care oricine e bine sa o faca anual).
Mentionez ca medicamentele din categoria lexotanil rezolva anxietatea doar atata timp cat se administreaza, nu va protejeaza si dupa ce ati intrerupt tratamentul. De aceea, tratamentul pe termen lung se face cu antidepresive, de obicei 6 luni sau chiar un an tocmai pentru a restabili echilibrul neurochimic si a va proteja de recaderi ulterioare.

Cu respect,
Dr. Adina Petrica
Medic specialist psihiatru
0
12-09-2011, ora 16:40
Nicoleta Simona
Nu este medic/terapeut
Nicoleta Simona
Va multumesc!
0
12-09-2011, ora 17:20
adrian2011
Nu este medic/terapeut
adrian2011
@adiora clinic
as dori daca se poate un sfat!!iau mirzaten 30 mg jumatate de pastila seara inainte de culcare de circa 1 luna!!insa nu simt mari ameliorari!!!simpomele mele sunt iritabilitate in unele momente foarte mare, nimic nu imi convine, de asemenea am tot felul de ganduri legate de viitor, legate de prietena mea, cateodata sunt mai retras, vreau doar sa fiu lasat in pace, iar uneori tot imi rasuna in minte o melodie!!ar fi timpul sa merg din nou la medic, sau sa mai astept?
0
12-09-2011, ora 18:19
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
E bine sa va prezentati la controale lunare la medicul care v-a prescris tratamentul pana la rezolvarea problemelor dvs.
0
13-09-2011, ora 00:56
Dr. Adina Petrica
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Adina Petrica
Stimate dle Adrian,
Este indicat sa va prezentati la un control la medicul curant, o luna nu reprezinta nicidecum "prea curand". Nu trebuie sa ezitati in a va contacta medicul cand aveti nelamurir sau probleme, doar asa se poate stabili tratamentul cel mai potrivit pentru dvs.
Jumatate de tableta de 30 mg este posibil sa nu exercite efectul antidepresiv dorit care se atinge de obicei la 30 mg. Va rog sqa interpretati aceasta informatie cu rezervele de rigoare (nu cunosc cazul dvs, , eventuale probleme de sanatate, istoric, greutate corporala etc.). In mod cert insa, inainte de a stabili ca un medicament nu este eficient trebuie sa existe certitudinea ca s-a administrat doza corecta un timp suficient. Puteti citi recomandarile mele privind mirtazapina in alta sectiune a forumului:
http://forum.romedic.ro/arataprod.php?id_sub_cat=116id_cat=29id_prod=59709anc=263747

Cu respect,
Dr. Adina Petrica
Medic specialist psihiatru
0
13-09-2011, ora 01:01
Dr. Adina Petrica
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Adina Petrica
Daca link-ul furnizat nu functioneaza, sectiunea este "Boli- tulburari psihice - administrare medicament!"

Cu respect,
Dr. Adina Petrica
Medic specialist psihiatru
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Lipsa de aer - motive pentru care ai putea respira cu dificultate
  • Urgențele respiratorii (pulmonare) - cum să le recunoști și ce să faci
  • Ce faci când copilul nu respiră bine (nu poate să respire)?
  • Noi date despre mucus ar putea ajuta pacienții să respire mai ușor
  • Respirație dificilă? - cum îți dai seama că ai ceva la plămâni
  • Ce să faci când simți că nu ai suficient aer (probleme de respirație)
  • Dificultăţi la respirat? Cum îţi dai seama dacă respiri bine sau nu
  •