am miros rau de la coronite

07-08-2009
Liliana_05
Nu este medic/terapeut
Liliana_05
Am trei lucrari de acest fel, o lucrare insemnand 3 coronite legate; acum, dupa 4si 5 ani, descopar un miros greu daca strang intre degete gingia din zona respectiva, si implicit am mereu in gura acest miros, chiar daca e mai putin pronuntat in anumite momente; coronitele nu ma deranjeaza; ce tratament as putea sa fac sa scap de miros? am totusi 41 de ani si nu ma impac cu chestia asta, nici acum si nici pe viitor; chiar nu pot face nimic sa nu-mi miroase gura? Am observat si medici stomatologi la care se intampla asta!!!!! chiar nu e nimic de facut? trebuie sa recunosc ca de cand fac si igena zilnica (pe langa periaj) cu ulei si apoi faina de porumb in fiecare dimineata, simt putin mai scazut acest "gust" rau, dar, la gingie tot miroase, deci.nu am facut prea mare lucru; astept raspunsul unui medic; multumesc frumos.
3 comentarii
0
08-08-2009, ora 09:35
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Din ce material sunt coronitele ?
0
08-08-2009, ora 20:23
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
igiena dentara zilnica corecta cuprinde, in afara de periaj cu pasta, si mijloace auxiliare de tipul: apa de gura cu care clatiti de 2 ori pe zi dupa periaj si ata interdentara. cel mai frecvent am constatat ca pacientii purtatori de restaurari dentare de tipul puntilor dentare nu curata sub corpul de punte ( adica pe sub lucrare acolo unde sunt dintii lipsa) pentru ca medicii nu ii informeaza ca exista metode speciale pentru a curata si acea zona, unde inevitabil intra alimente care fermenteaza
.
aceste mijoace sunt

--periute speciale interdentare, pe care le gasiti in supermarketuri sau farmacii si care au forma spiralata atasandu-se unui maner. exista rezerve cu capete de periute ca sa le schimbati periodic atunci cand se deterioreaza. acest gen de periute se folosesc pentru a igieniza pe sub punti, sau pentru aparate ortodontice. ( http://oralhygiene.ro/interdentare.html )
--super floss, care este o ata interdentara speciala pentru punti. se gaseste nu sub forma de rola, ca flossul obisnuit, ci sub forma unor fire separate cam de 30 cm lungime. un asemenea fir are o prima potiune mai rigida, ca un betisor cu care se patrunde pe sub punte, si o portiunemai lunga si mai groasa, flexibila, cu care se curata efectiv pe sub lucrare.

va trebuie de asemenea rabdare si putina indemanare. succes!

ps: bineinteles conteaza si materialele din care sunt facute lucrarile. gaudentul si acrilatul pot da miros neplacut dupa un timp chiar daca sunt perfect igienizate.
0
08-08-2009, ora 23:15
Liliana_05
Nu este medic/terapeut
Liliana_05
Multumesc frumos; am sa incerc sa gasesc acest tip de periuta; materialul este pe exterior alb, iar in rest auriu; da este gaudent; nu s-a putut pune altceva, pentru ca deja aveam gaudent in gura si se forma acea... "pila electrica" ; nu prea am inteles cum m-ar ajuta acea ata dentara; ea poate fi folosita, cred, doar intre lucrare si dintele vecin, dar pe partile laterale., am sa vad despre ce e vorba, si sa intru si pe adresele indicate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Miroși urât deși ai o igienă corectă? Câteva motive surprinzatoare
  • Un mic dispozitiv care elimină rapid respirația urât mirositoare
  • Combaterea respirației urât mirositoare
  • Miros urât lucrare dentară - cauze, explicații și sfaturi
  • O combinație de bacterii este responsabilă pentru mirosul foarte urât al respirației
  •