am mevoie de un raspuns din partea unui medic

23-09-2008
laura 1
Nu este medic/terapeut
laura 1
buna, am 20 de ani si de aproximativ 2 ani iau marvelon 21 asta sub indrumarea unui medic.Nu le iau neaparat pt protectie ci pt faptul ca inainte de a le lua aveam dureri foarte mari in timpul menstruatiei, o menstruatie foarte abundenta si de lunga durata(8 zile).Dupa administrarea lor, durerile s-au micsorat seminificativ, de la o menstruatie foarte abundenta de 8 zile s-a micsorat la 5 zile.Acum problema este ca in momentul in care am facut o pauza de 1 luna durerile au reaparul, totul era ca la inceput.Din cate stiu nu sunt de preferat administrarea lor pe o perioada indelungata, dar nu pot sa renunt la ele ca viata mea ar fi ca cea de inainte.Acum intrebarea mea este cat timp le pot lua fara intrerupere, sunt daunatoare? Este normal sa am aceste dureri menstruale puternice?Cand am facut control doctorul mi-a spus ca am un chist ovarian si mi-a prescrips aceste pastile.Multumesc mult pentru timpul acordat si astept raspunsuri.
2 comentarii
0
23-09-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Unele dintre reactiile adverse ale anticonceptionalelor sunt corelate cu durata totala (=numarul de luni) de utilizare a lor. Folosirea timp de mai mult de 5 ani implica riscuri suplimentare. In tratarea tulburarilor de ciclu, ele de fapt nu rezolva fondul problemei, dupa cum ati putut singura constata. E ca si cand ai face cureatenie, bagand gunoiul sub pres.
Un tratament homeopatic (sau homeopatie + acupunctura) ar fi de preferat in cazul dv.
0
23-09-2008, ora 00:00
laura 1
Nu este medic/terapeut
laura 1
Va multumesc mult pt raspuns momentan nu sunt in tara si nu am cum sa urmez acest tratament homeopatic, dar cu siguranta cand ma voi intoarce in tara am sa-l pun in practica.Intrebarea mea este daca cu acest tratament se vor rezolva problemele mele.Si ar trebui sa intrerup administrarea anticonceptionalelor marvelon 21, imi pot afecta mai mult?Multumesc inca o data.Astept in continuare raspunsuri
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul