am luat antibiotic fara sa stiu ca sunt insarcinata

04-09-2011
georgiana enc
Nu este medic/terapeut
georgiana enc
Buna ziua,
Ultima data cand am avut ciclu a fost la sf. lunii iulie, in august am observat intarzierea ciclului, acesta nefiind unul regulat...am zis ca poate e o intarziere, simptomele dinaintea menstruatiei existau.
Pe data de 25 august mi-am facut un test de sarcina, ce-i drept-dupa masa(test Barza care se poate efectua in orice moment al zilei), rezultatul fiind negativ.In aceeasi zi am mers la medicul ginecolog pt un control de rutina si un test endovaginal, in urma depistarii unei infectii urinare acute mi s-a prescris Tavanic, No-spa, Flamexin, Indometacin si Polygynax.
Am luat antibioticul tot, un plic de Flamexin, No spa si ovule doar 3, dar ciclul intarzia sa apara si o durere puternica la sani m-a pus pe ganduri...am mai facut un test de sarcina care a iesit de data asta pozitiv.
Intrebarea mea este : poate afecta evolutia bebelusului faptul ca am luat Tavanic? si de ce nu s-a vazut la testul endovaginal?


Va multumesc
3 comentarii
0
05-09-2011, ora 01:47
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Probabil ca in perioada in care ati luat Tavanic (celelalte nu au legatura cu sarcina) era vorba de o sarcina foarte precoce, de sub 3 săptămâni, fiindcă în caz contrar testul de sarcină iniţial ar fi ieşit pozitiv.

Din acest motiv, utilizarea Tavanic în cazul dv nu creşte riscul de malformaţii: până la trei săptămâni embrionul, sub acţiunea unui factor care induce malformaţii precum Tavanic:
- fie se regenerează complet
-fie, dacă au apărut modificări prea mari, este avortat spontan.

Testul endovaginal nu poate depista sarcini de sub trei săptămâni.
0
28-12-2012, ora 22:37
dhalia950
Nu este medic/terapeut
dhalia950
Buna ziua, in saptamna 3 am luat tavanic pentru o infectie la ureche nestiind ca sunt insaecinata, acum am 5 saptamani am fost la medic si à zis ca este totul bine la ecograf
Nu stiu cat de mult afecteaza copilul. si ce se poate intampla??? exista si alte analize care se pot face pentru à afla Daca là afectat Pe bebe?????sunt tare speriata.Va multumesc
0
02-04-2015, ora 11:45
smekeryta_iulia@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
smekeryta_iulia@yahoo.com
Buna ziua am nevie de un sfat de la dumneavoastra.pe 27 februarie am avut ultima menstruatuAtie.am mers la ginecolog si mi a gasit o infectie cu un enterococ.mi sa prescris unasyn si tavanic 10 zile.astazi am aflat ca sunt gravida si sunt foarte speriata.dupa calcul am ramas gravida in jur de 9 martie si eu am inceput tratamentul pe 17 martie.va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul