am impresia ca nu o sa pot sa o uit niciodata

31-03-2011
dragos123
Nu este medic/terapeut
dragos123
buna ziua sunt un baiat de 21 de ani si recent m-am despartit de prietena mea dupa o relatie de 3 ani in care eu l-a inceput nu m-am comportat chiar exemplar dar ea m-a iubit multd dar de vreun an jumatate am inceput sa realizez ca si eu o iubesc enorm de mult si m-am linistit am incercat sa fac orce ca sa ne fie bine impreuna dar ea se schimbase cum se spune se intoarce roata.in fine ne-am despartit acum o luna de zile stateam impreuna dai dupa despartire am fost nevoit sa ma mut ca nu mai vroia sa stea cu mine iar acuma nu stiu ce sa fac simt nevoia sa o sun incontinuu si nu pot sa ma abtin daca nu imi raspunde la telefon imi creez tot felul de scenarii care ma macina nespus de rau.ne-am mai intalnit am mai stat impreuna dar nimic mai mult, ea spune ca doreste sa fim prieteni dar mi-e imi este foarte greu nu stiu ce sa fac cum sa procedez daca nu se mai poate sa fiu cu ea macar sa trec peste sa nu o mai sun sa reusesc sa ma abtin, ca acum in stare in care sunt poate sa faca orce din mine de fiecare data cand ma suna si are nevoie de mine sar sa o ajut fara sa stau sa ma gandesc ca ar putea sa ma foloseaca.nush ce sa spun despre ea ea mereu dupa ce ne-am despartit iese cu fetele cu baietii si cand o sun nu pot sa ma abtin sa nu o intreb daca are pe cineva chestii de genu.chiar aseara am sunat-o sa mai vb cu ea mi-a raspuns am apucat sa o intreb ce face dupa care mi-a sus ca nu poate vb ca e cu o prietena etc.m-a sunat dupa vreo ora si am intrebat-o de ce nu putea vb cu mine si mi-a spus sa ma multumesc ca imi raspunde.chestia asta m-a daramat total.nush ce sa fac am nevoie de un sfat din partea specialistului va rog frumos.multumesc mult.
2 comentarii
0
31-03-2011, ora 17:30
useranonim
Nu este medic/terapeut
useranonim
Dragă Dragoş,
Va trebui să te conformezi situaţiei şi să încerci măcar mergi mai departe. Temperează-te! sunt sigură că poţi. Gândeşte-te că tu, raţional fiind, nu-ţi poţi dori o femeie lângă tine care nu te iubeşte la fel cum o faci tu. Lucrurile se schimbă de-a lungul timpului, la fel şi oamenii sau sentimentele lor, deci aşa s-a petrecut şi cu fosta prietenă a ta.
Oare tu chiar ţi-ai dori-o înapoi ştiind că nu mai are sentimente faţă de tine!? cum să dormi lângă ea astfel, cum să o săruţi astfel sau să o îmbrăţişezi când ştii că în suflet nu are ceva pentru tine, nu are nimic să-ţi ofere. Ori noi suntem destul de egoişti în dragoste, dăm, dar aşteptăm şi ceva în schimb, aşa-i?

Implică-te în alte activităţi, să fie cât mai solicitante. Măcar o perioadă de timp ţine-te în permanenţă ocupat ca să nu ai tendinţa de a o suna mereu, dar mai întâi află ce s-a petrecut, ce a determinat-o să te părăsească, iar după ce aţi purtat o discuţie serioasă, împacă-te cu situaţia şi deschide un nou capitol al vieţii tale. E greu de pus în practică, dar singurl lucru sănătos pe care-l poţi face, spre binele tău.

Faptul că o stresezi cu telefoane e rău de tot, pentru tine sau pentru singura speranţă că ar mai putea fi loc de "voi". Trateaz-o ca pe "fosta prietenă" şi îţi vei da seama astfel dacă ea e hotărâtă să o rupă de tot cu tine., iar pe tine te va ajuta să te împaci cu situaţia.

Numai bine şi curaj!
0
01-04-2011, ora 12:27
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Dragos,

La 21 de ani, ce inseamna niciodata ?! Vrei, nu vrei, cata vreme sistemul nervos detine si capacitatea de a "uita", aceasta nu opereaza selectiv, ci se adreseaza fara exceptie tuturor evenimentelor traite. E adevarat ca, cu cat unui eveniment ii este asociata o semnificatie mai importanta, cu atat amintirea lui va persista mai mult in prim-planul constiintei. Insa, inevitabil, tot se va estompa. Tot ce ai de facut este... sa nu faci nimic. Intelege ca este nevoie de timp, insa timp activ, si nu unul inghetat. In acest sens, recomandarile lui useranonim de a te mentine ocupat sunt cat se poate de bune.
Ceea ce simti, gandesti si faci acum reprezinta modul in care tu faci fata pierderii. Poate nu este cel mai bun (nici nu exista asa ceva), dar este al tau, prin urmare, inceteaza sa te mai culpabilizezi. O vreme vei mai fi, probabil, in acest fel. Apoi, cum spuneam la inceput, odata ce amintirile palesc, acest comportament va avea din ce in ce mai putin sens pentru tine. Cauta sa-ti pastrezi respectul fata de tine chiar si acum si intelege ca nu tot timpul putem fi la inaltime.

Toate cele bune!

Psiholog clinician,
Simina Munteanu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul