am fost operata de un chist ovarian stang eclatat

11-08-2013
butterfly25
Nu este medic/terapeut
butterfly25
Buna seara,

In aprilie 2012 am fost operata de un chist ovarian stang eclatat. La doua luni mi-a fost descoperit un chist pe ovarul stang de 2cm. Am inceput sa iau mercilon insa pana in luna septembrie si le-am intrerupt. In ianuarie 2013 mi-a fost gasit la acelasi ovar un chist de 5, 5 cm.In aprilie urmand sa aiba 4, 21 iar in august 3, 13. Dr la care am fost in aprilie mi-a sugerat sa iau mycrogynon pe motiv ca nu ma ajuta insa am continuat cu mercilon iar in august am fost la un alt dr care mi-a sugerat sa iau Melleva 35. Acum chistul fiind de 3, 13 sa merg tot pe mercilon isi face efectul dar mai greu. Sa le schimb? In cat timp de la tratamentul cu anticonceptionale ar trebui sa se trateze un chist? Iau de 7 luni si inca il am de 3, 13. Nu stiu ce anticonceptionale sa iau. Care sunt mai bune? Vreau sa specific ca acum incerc sa scap de chistul ovarian urmand ca apoi dupa ce nu-l mai am sa fac pauza o luna de zile pentru a vedea exact la analize ce hormon am nevoie.Deocamdata nu pot intrerupe pentru ca mie teama sa nu sara iar la 5 cm. Va rog mult un sfat daca se poate. MUltumesc!
1 comentarii
0
12-08-2013, ora 10:24
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Un chist este considerat problema doar daca are peste 3 cm, ce este sub 3 cm face parte din activitatea ovarului lunara.
Orice anticonceptionale sunt benefice impotriva chisturilor, toate au acelasi efect si implicit trateaza chisturile.. E ciudat ca in cazul tau nu dau rezultate. oricum trebuie sa stii ca un chist poate sa creasca pana la 6 cm si sa fie rezolvat de organism fara niciun tratament hormonal, asa ca acel chist al tau de 3 cm nu reprezinta o problema.
Ca sa iti raspund la intrebare, chisturile dispar sub efectul anticonceptionalelor intr-un interval de o luna pana la 3 luni. Daca nu dispar atunci sunt indepartate chirurgical.
Te sfatuiesc sa bei ceai de coada sorielului si galbenele, poate te vor ajuta in combinatie cu anticonceptionalele dar ma repet, acel chist de 3 cm nu reprezinta o problema inca, cel mai probabil o sa dispara.
Ramane la aprecierea ta daca schimbi anticonceptionalele, de regula insa nu conteaza ce ac iei, toate au acelasi efect.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: