am fibrom uterin urias | Forumul Medical ROmedic

am fibrom uterin urias

06-06-2008
anairda888
Nu este medic/terapeut
anairda888
Am 51 de ani si posed un fibrom urias de 16 cm / 10 cm.
Doresc sa aflu la ce mare specialist chirurg-ginecolog ma pot adresa, ca sa fie si competent din punct de vedere profesional si atent, cu vocatie medicala, performant si foarte precis in tehnica operatiei si mai ales a histerectomiei totale.
Eu doresc din suflet sa nu fac operatie, ci sa existe alternative complementare, naturiste, de alte feluri, nu cutitul chirurgului. Cum e posibil?
Daca aveti sugestii, sfaturi, propuneri, va rog mult sa imi scrieti -
Va multumesc din suflet si astept cu nerabdare raspuns urgent.
5 comentarii
0
06-06-2008, ora 00:00
danacv
Nu este medic/terapeut
danacv
Si eu am avut un fibrom care mi-a fost extirpat, dar fiind endocavitar nu a fost necesara operatia propriu-zisa, a fost scos histeroscopic.
Interventia a avut loc la maternitatea Giulesti din Bucuresti, la dr. Ion Ionut, pe care vi-l recomand cu incredere.
Mentionez ca datorita fibromului aveam hemoragii ffff abundente si de lunga durata (ultima data 2 luni...), hemoglobina ajunsese la 4.2 ( minim fiind 12)
Doctorul Ion Ionut a fost singurul care a avut curajul sa intervina (pe ultima suta de metri ) si datorita caruia azi traiesc.
0
08-08-2008, ora 00:00
valia
Nu este medic/terapeut
valia
Exista posibiliati de a evita operatia:
- pe plan mondial cea mai mare firma din lume (nu cred ca am voie sa-i spun numele) a creat un dispozitiv care "topeste" fibromul. In martei 2007 erau peste 1000 de paciente rezolvate dupa aceasta metoda;
- exista si la noi un cabinet de medicina integrativa care combina electroterapia, terapia ortomoleculara, fitoterapia, dietoterapia etc pt. a scuti femeile de operatia traumatizanta.
Important este sa intelegeti urmatoarele; fibromul este expresia unui dezechilibru endocrin, operatia va scapa de fibrom, dar NU de dezechilibru (din pacate), care se poate manifesta in alta parte (de ex. la sani). Chiar daca faceti operatia, aveti nevoie ulterior de un tratament natural de echilibrare hormonala !
0
31-10-2008, ora 16:13
c.cris
Nu este medic/terapeut
c.cris
pt valia :
si eu am un fibrom uterin, si am facut in urma cu o luna si ceva interventia de embolizare uterina.apoi am tot mers pe la medici endocrinologi in speranta ca o sa gasesc cauza producerii lui.insa absolut toti (au fost 3 la numar) mi-au spus ca nu dezechilibrul hormonal/edocrin este problema...are alte cauze inca nedescoperite.Am facut toate analizele de dosaje hormonale si toate sunt in limite normale, deci nici un dezechilibru.
as vrea sa aflu mai multe despre acest "dispozitiv"despre care spui tu.poate ne poti lasa un site unde putem citi cate ceva.
iti multumesc!
0
28-07-2010, ora 19:05
Pisoias85
Nu este medic/terapeut
Pisoias85
Pentru doamna anairda888. Si mama si bunica mea au avut un fibrom la fel de mare ca al dvs. Amandoua sau operat dupa varsta de 40 de ani si vreau sa va spun ca acum sunt foarte bine. Mama nu a mai avut probleme dupa operatie, singurul regret a fost ca nu s-a dus mai devreme si a stat atatia ani sa se echinuie. Dupa operatie nu i s-a mai dat niciun tratament acum este foarte bine si fibromul nu a mai reaparut. Din pacate find foarte mare si la dvs. trebuie sa se faca operatia clasica si nu laparoscop. Nu mai stati, mai ales ca aveti hemoglobina atat de mica. Pierdeti sange si va anemiati. Si eu am avut aceiasi problema, ajunsese hemoglobina la 6. M-am operat laparoscop dar am in continuare probleme pt ca mai sunt multi pe care nu ia scos si e posibil sa creasca si ei. Dar eu am nevoie de uter intreg pt un copil. La dvs. probabil ca nu mai este cazul. Puteti merge la spitalul universitar, cineva mi-a recomandat-o pe dr. Carstea Monica. Orice ati face nu va da inapoi cu ceaiuri sau tincturi pt ca este prea mare. La asemenea dimensiune medicii spun ca embolizarea nu are efect. Deci singura solutie ar fi operatia clasica. Nu e chiar asa de rau sa stiti, sunteti tanara si va veti reveni repede important e sa faceti ceva. Mult succes!
0
21-02-2023, ora 23:30
Mikkaela
Nu este medic/terapeut
Mikkaela
Sa va spun povestea mea...un guguloi cat un pepene galben, 20cm..sub buric..ce o fi ce o fi..echo tac..verdict:tumoare ovariana, ovar drept distrus..bla, bla..soluția..scoatem tot uter, ovare..daca este întinsă tumoarea scoatem și din intestin, îți punem anus contra naturii, posibil să tăiem din vezică...ok.am cerut conservare dacă găsesc ceva bun înăuntru.
31feb 23 operația:era un fibrom uterin, mi-au cusut uterul am rămas cu ovarele, doar o trompă nu a putut fi salvată.Dupa operatie o zi nu m-am dat jos din pat pt că aveam sondele și mă enervau.Adoua zi după ce m-au eliberat de cabluri zburdam pe coridoare.acasa nu am mai luat medicamente, doar fier și acid folic pt că pierdusem sânge.Cateva zile mai sângerezi, e normal.
Vreau sa spun că eu am avut toate analizele bune, fără sângerări, fara dureri, doar că urinam des și aveam pepenele.Fibromul meu a avut 1800 g.Operata in Cuneo Italia.norocul meu.Peste 6 luni merg la control.
Operația, nu doare, nu simți nimic, se doarme bine la reanimare, la mine a durat 4 ore să îmi scoată monstrul și am mai stat încă 4 ore.Prima zi după operație este mai grea, recomand dacă treceți prin asta, stați o zi in pat, aveți timp.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Uter fibromatos - explicaÈ›ii pe înÈ›elesul tuturor
  • SubstanÈ›e chimice regăsite în produse comune de consum pot creÈ™te riscul de fibrom uterin
  • Un compus din ceaiul verde a avut rezultate promițătoare în tratarea fibroamelor uterine
  • Femeile care stau pe scaun 6 ore zilnic au un risc dublu de fibrom uterin
  •