am facut operatie de apendicita si nu ma simt deloc bine! | Forumul Medical ROmedic

am facut operatie de apendicita si nu ma simt deloc bine!

24-10-2005
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
am facut operatie de apendicita acum o luna de zile si nici acum nu stiu bine ce regim alimentar si de odihna/efort trebuie sa am.
-doctorul care m-a operat mi-a spus ca pot sa mananc "si lemne". asistentele altceva: sa evit fasolea, mazarea, varza si orice aliment care baloneaza.
-aceeasi confuzie persista in privinta regimului de efort pe care ar trebui sa-l am. la o zi dupa operatie mi s-a spus imperativ sa ma plimb, sa fac miscare cat mai multa. altcineva mi-a spus ca o saptamana n-am voie sa ma ridic din pat sau sa ridic greutati.
acum, la o luna, inca am usturimi in zona operatiei si va pot spune ca fac miscare zilnic cam 10 - 15 minute (plimbari).
va rog sa-mi spuneti ce nu este bine sa mananc si cat efort ar fi potrivit sa fac.
-o alta problema de sanatate: la o saptamana dupa ce am facut operatia au inceput durerile de inima si chiar nu gasesc nici o explicatie si nu stiu daca sa fac legatura intre ele si faptul ca m-am operat de apendicita.
precizez ca inainte de operatie nu am avut niciodata probleme de nici un fel cu inima si nici nu sunt supraponderal. durerile sunt zilnice dar nu sunt continue.
o sa merg si la consult, insa v-as ruga sa-mi spuneti o parere, de unde ar putea proveni durerea asta ca o tzeapa in inima si cum as putea sa scap de aceasta durere.

va multumesc anticipat pentru raspuns!
2 comentarii
0
24-10-2005, ora 00:00
ForumVechi
Nu este medic/terapeut
ForumVechi
In privinta regimului alimentar, acum la o luna de la operatie cred ca poti sa mananci "ce-ti prieste". Intr-adevar efort fizic persistent nu se face timp de cel putin 6 luni-un an.
Daca apar probleme locale du-te la consult la medicul care te-a operat.
Iar in ceea ce priveste durerea de inima pe care o descrii, ea poate avea diverse cauze, si nu neaparat cardiace. Cel mai bine este sa te prezinti la medicul de familie care iti va da, daca este cazul, trimitere pt. un cardiolog.
0
19-03-2010, ora 13:22
Utilizator_54569
Nu este medic/terapeut
Utilizator_54569
Buna ziua, pe 4 ianuarie m-am operat de apendicita, m-am recuperat repejor, dupa 1 saptamana am mers kiar si la scoala, problema este k de o saptamana incoace ma km doare operatia.Este si tare, taietura este umflata si tare, asa a fost de knd m-am operat, este normal sa nu se retraga umflatura avand in vedere k a trecut atata timp?
Aseara m-a durut din ce in ce mai rau si aveam ameteli, varsaturi. Eu din luna februarie am inceput sa beau ceai chinezesc antiadipos, iar de 1 saptamana incoace am luat si pastile din ceai verde cate una pe zi.M-am cam speriat, oare sa imi fii facut rau ceaiul la operatie????Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti ce sa fac!Eu am oroare de spitale cu greu am ajuns la spital de m-am operat, , nu as vrea sa trec din nou prin aceasta experienta.
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antibioticele pot înlocui operaÈ›ia chirurgicală, în cazurile necomplicate de apendicită acută
  • Administrarea antibioticelor în ambulatoriu la pacienÈ›ii cu apendicită este sigură È™i reduce necesitatea intervenÈ›iei chirurgicale
  •