am devenit paranoica?

08-08-2009
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Am inceput sa am stari de anxietate, ma tem de unii oameni, sa nu imi faca rau, mai ales de necunoscuti.
Ma tem ca nu ma descurc singura. Ma tem rau de cainii vagabonzi!
Nu cred ca doctoriile imi pot rezolva problema. Ca iau tratament incontinuu, nu am renuntat la el!
Uneori ma scol cu frica fara motiv, dar de cele mai multe ori ma tem de cate ceva!
Sper sa nu raman asa!
Ce este mai nostim e ca sunt consitenta ca am unele trasaturi de paranoia, fara insa a putea sa le elimin!
Voi merge la doctor dar e deocamdata in concediu.
Oare sa fie ceva chimic, sau sunt slabita, sau am iar fenomene psihotice( imi mai apar din cand in cand iar pseudohalucinatiile mele vechi, dar mult mai rar decat inainte).
Astept parari, multumesc!
7 comentarii
0
08-08-2009, ora 20:37
genesis
Nu este medic/terapeut
genesis
buna! daca ai posibilitatea mergi la un psihoterapeut bun, sanatate!
0
08-08-2009, ora 21:16
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Cred si eu ca este nevoie de o persoana competenta(psiholog specialist in psihologia clinica), cu care sa vorbiti si sa va sfatuiti in intervalele dintre consultatiile lunare la medicul psihiatru.Poate ca este nevoie si de o ajustare a dozelor de medicamnte de catre medicul psihiatru.Eu stiu o prietena, psiholog, care se teme groaznic de cainii vagabonzi, deci poate avea si ceva intemeiat lucrul asta.Resimtiti si anxietate, si mie mi se intampla, sufar de dpresie majora recurenta, initial cu elemente psihotice.Mai tarziu, elementele psihotice au disparut, dar inca mai iau un antipsihotic atipic.Nu renuntati sub nici o forma la tratament, chiar daca unii vor spune ca nu e util.NBici eu nu renunt, nu se poate.Va doresc tot binele din lume!Sunt de acord cu Nick, comentariile dumneavoastra au fost intotdeauna pertinente si de folos!
0
08-08-2009, ora 21:31
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
multumesc pentru raspunsuri! Nu, nu renunt la tratament, nici nu pot ca nu dorm fara neuroleptic!
Numai bine
0
08-08-2009, ora 22:51
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Heiiiiiiiiiii, va rog sa ganditi pozitiv. Va veti face bine! Din punctul meu de vedere NU exista om contemporan cu dvs. care sa nu fie paranoic, macar putin. Factorii de mediu si problemele de zi cu zi impun o astfel de actiune a organismul, actiune care se concretizeaza in stari de anxietate pana la suspiciozitate si frica. In conditiile in care dvs. va uitati la televizor si vedeti cat de agresivi sunt cainii maidanezi este normal sa fiti timorata cand ii intalniti...din punctul meu de vedere (nu va cunosc personal) NU sunteti iar paranoica, sunteti o femeie supusa multor factori stresori care se acumuleaza si-si pun amprenta pe comportamentul dvs.

Recomandarea mea este sa continuati tratamentul pe care-l luati, sa interactionati cu cat mai multe persoana, sa vb, sa radeti, sa povestiti, sa impartasiti aspecte NUMAI pozitive din viata dvs., sa ascultati muzica (melomania este foarte destresanta; decelereaza gandurile negative si incetineste producerea emotiilor negative cu efecte nu tocmai placute asupra sistemului nervos; muzica clasica este f eficace, ca de altfel si cea bizantina meditativa; v-as trimite eu niste muzica terapeutica foarte frumoasa, inclusiv cu sunete din natura, dar nu va cunosc adresa postala si nici mailul, daca doriti...) sa comentati creatii literare...in concluzie, sa aveti o viata interactiva reala, nu virtuala si daca nu va este suficient, puteti sa apelati si la un psihanalist/psihoterapeut!
Sacroterapia este foarte buna, cea mai buna, nu mai este cazul sa detaliez (daca doriti mai multe detalii/info. accesati link-ul de mai jos; in cadrul topicului veti gasi multe aspecte pozitive) pt. ca deja v-ati dat seama ca am ce am cu DUMNEZEU, IL iubesc, si nu mi-e rusine, din contra, sunt foarte bucuros si va sfatuiesc si pe dumneavoastra sa mergeti saptamanal la biserica la Sf Liturghie, Sf Maslu etc.

In incheiere, continuati tratamentul pt ca este indispensabil, socializati, ganditi pozitiv, rugati-va si cu credinta si vointa puteti sa va schimbati radical viata, in timp, bineinteles!

Si da, tot ce am citit pana acum legat de ce ati scris dvs. pe acest forum, nimic nu a fost lipsit de pertinism...continuati sa ajutati oamenii cu fortele si cunostinele proprii si ceea ce ati semanat si veti semana, va rasariiiiiiiiiiiiiii!
Intentia de a ajuta este "pamantul", trecerea la actiune (scrierea mesajului) este "samanta", postarea mesajului este ploaia si germinarea este fapta buna. ;)))

Toate cele bune, multa sanatate si forta fizico-psiho-afectiva!
0
09-08-2009, ora 13:15
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
multumesc, Nick, pentru raspuns! eu ascult muzica clasica multa, mai ales cea preclasica ma linisteste.
Si la Sfanta biserica merg!
In ceea ce priveste lumea, sunt cam izolata din pacate.
Dar mi-e si frica de necunoscuti.
doamne ajuta!
0
09-12-2009, ora 03:05
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Sa-ti fie frica de necunoscuti mi se pare perfect normal in ziua de astazi. Traim intr-o societate de tip jungla, unde regula de baza este "ucide sau vei fi ucis". Stai linistita, nu esti paranoica, esti doar mai sensibila si mai evoluata mintal decit celelalte "primate" care ne inconjoara. In general oamenii inteligenti sint mai anxiosi...
0
09-06-2010, ora 17:03
kevels
Nu este medic/terapeut
kevels
multumesc Daniel N. am primit un raspuns foartte bun de la tine. paranoia si deja vu-urile nu lispesc din viata mea si pot s dau vine pe societate (marea majoritate) in ziua de azi am uitat de unde am plecat si ce suntem de fapt
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: