am artrita reumatoida | Forumul Medical ROmedic

am artrita reumatoida

24-12-2010
elisa p
Nu este medic/terapeut
elisa p
Fac tratament cu salazopyrin EN. 500mg-gastrorezistente, yogaflex: glucozamina clorhidrat 750mg condroitin sulfat 600mg am voie sa consum alcool in catitati normale?
17 comentarii
0
24-12-2010, ora 22:27
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Problema de baza nu este nicidecum consumul de alcool, cat eficacitea tratamentului actual.
Ce varsta aveti, de cand evolueaza boala, mai aveti dureri articulare?
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
28-12-2010, ora 20:43
elisa p
Nu este medic/terapeut
elisa p
Buna seara.am artrita de la varsta de 8ani, acum am19ani.am dureri, la ambi genunchi.
Va multumesc!
0
28-12-2010, ora 20:48
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu inteleg:'
- sexul D-voastra, greutatea, profesia etc;
- ce fel de artrita aveti;
- ce tratamente ati efectuat pana acum, sub ce tratament sunteti in prezent;
- care este simptomatologia actuala, ce parere are reumatologul curant
- alte internari, tratamente efectuate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
03-01-2011, ora 23:56
ionela avram
Nu este medic/terapeut
ionela avram
buna seara.am aproape 22 ani si in urma cu un an am avut o pleurezie bazala dreapta.am urmat tratament timp de 6 luni iar dupa ce l-am terminat am inceput sa am dureri de picioare(in special la bazin si genunchi).in urma analizelor am descoperit k am aslo 880.in octombrie anul acesta m-am operat de amigdalita, iar acum fac moldamin de 3 luni.nu am repetat analiza aslo, nu stiu dak a scazut sau nu, dar durerile nu s-au ameliorat deloc.sunt disperata pt k de la varsta asta depind de alte persoane din jurul meu sa ma incalte...sper sa ma ajute cineva macar cu un sfat..va multumesc
0
04-01-2011, ora 09:52
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cazul D-voastra este 100% de competenta reumatologului si 0% de competenta chirurgului (ortopedului). Poate fi banalul reumatism articular acut post-streptococic sau poate fi o afectiune inflamatorie de tip autoimun.
Prin urmare, consultati un reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
26-01-2011, ora 15:23
ionela avram
Nu este medic/terapeut
ionela avram
buna ziua..am fost zilele trecute la un alt control si pe baza unei radiografii la bazin am fost diagnosticata in sfarsit cu necroza de cap femural..as dori si eu mai multe informatii in legatura cu aceasta boala.va multumesc
0
26-01-2011, ora 15:38
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Puteti urmari discutiile interesante de pe acest site
http://forum.romedic.ro/prod/necroza_cap_femural_037695.html
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
06-02-2011, ora 21:49
elisa p
Nu este medic/terapeut
elisa p
Buna seara! sex:feminin, greutate:51kg, sunt eleva.Intradeva nu asta e problema dar nu as vrea sa stric tratamentu dintr-o gresala.Fac acum tratament cu salazopyrin EN. 500mg-gastrorezistente si la dureri iau arcoxia90mg(de vreo2ori pe saptamana).Am fost internata in Cluj si Bucuresti si de acolo mi-au dat sa fac tratament cu prednison.Sunt din Sibiu si acuma merg doar aici la reumatolog care mi-a dat sa fac tratament cu salazopyrin EN. 500mg-gastrorezistente si la dureri iau arcoxia90mg.ma simt mai bine si nu mai am asa mari dureri, pot sa merg mai bine dar tot nu pot sa-mi indoi genunchii bine.
Va multumesc!
0
07-02-2011, ora 12:05
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Elisa P

Hello! Nu m-as fi bagat din nou in discutie pe aria asta, dar vad ca esti doar un copil si iei deja Prednison (un medicament distructiv prin definitie).
Cauta textul asta pe google + ce articole am mai pus pe topicul despre acelasi subiect deschis de Irina Toma.
Printeaza articolele astea si mergi cu ele la reumatolog. Daca incearca sa-ti dea cu flit, mergi la alt doctor, pana gasesti unul care trateaza si cauza, nu doar simptomele, folosind tot felul de pseudosolutii criminale.

Dependentele alimentare
[..
O altă sursă bogată de exorfine este laptele, deci nu este o surpriză să descoperi dependenţa de exorfine exprimîndu-se sub forma poftei pentru micul dejun cu lapte. Se întîmplă frecvent ca un copil să devină tot mai bizar în ce priveşte dieta, pînă cînd la vîrsta de 6 ani va mînca realmente nimic altceva decît pîine, biscuiţi şi prăjituri, plus bol după bol de cereale cu lapte pentru micul dejun. Este ca şi cum grîul şi laptele sunt geloşi pe competitori şi cer fidelitate totală. Aversiunea copilului către orice alte alimente ar putea deveni atît de puternică, încît va vomita orice ar consuma, iar singurul produs care i-ar linişti stomacul sunt cerealele (de obicei grîul) sau laptele. Şablonul este diagnosticarea intoleranţei la grîu sau lapte - tocmai alimentele ce par să-l stabilizeze şi să se simtă ceva mai bine, sunt aceleaşi ce-I dau simptomele de care se plîngea. Este foarte conştient de fenomenul dintîi fiindcă este si rapid, dar nu face corelaţia între aliment şi simptome întrucît apar după ore (sau săptămîni) mai tîrziu.***UNELE SIMPTOME (PRECUM REUMATISMUL), DUREAZĂ ANI PÎNĂ SĂ DEVINĂ DERANJANTE.****
..]
Regards !
0
07-02-2011, ora 13:34
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Buna Elisa,

Alcoolul nu interactioneaza cu salazopirina. Si eu iau salazopirin in aceleasi doze iar la inceputul bolii chiar imi facea bine sa beau putin alcool. Alcoolul are efect imunosupresor deci imunitatea scade - automat si atacul de poliartrita. Apoi are efect miorelaxant puternic, eu avand crampe musculare puternice ma ajuta foarte mult. E e si antidepresiv un pic, se stie. La varsta ta nu ar fi indivat totusi sa bei decat rarisim si ceva slab alcoolizat.
Eu beam adesea cate-o bere din aceea la sticla mica ( 330) sau coctail di acela cu max 5% alcool.

Doctorii reumatologi in general nu au cunostinte de nutritie mai mult decat orice om de rand. N-am vazut pe niciunul sa-si puna problema nutritiei in legatura cu artrita. Ba cand am adus vorba eraui sa ma trimita la psihiatrie. Medicii infectionisti insa DA !! De cum intri pe usa lor iti vor semnala aceste lucruri esentiale.
Eu am o fixatie deocamdata. Timpul va dovedi daca gresesc sau nu :
Ca poliartrita este cauzata de o infectie sistemica. Incearca sa ceri o trimitere de la doctor sa-ti faci analizele
de parazitologie si/sau analizele de anticorpi raspunzatoari de atacuri asupra articulatiilor.
Sunt un pic scumpe dar cred ca merita. Prednisonul te distruge !!
Incearca sa iei cat mai putin si numai in situatii extreme cand altfel nu se poate.
E parerea mea. Daca vrei sa ma asculti bine, daca nu, NU. Si eu ma lupt cu aceasta boala.
Doctorii reumatologi iti vor spune ca n-are rost sa faci acele analize dar tu sa insisti sa le faci.
Ai toata viata inainte si meriti o sansa. Eventual cere trimitere de la medicul de familie catre un infectionist.

Sanatate iti doresc. Sa ne mai scrii cum esti
0
07-02-2011, ora 21:42
elisa p
Nu este medic/terapeut
elisa p
Va multumesc pentru raspunsuri!

Prednison nu mai iau.am luat 2ani.si nu mai iau tot cam de 2ani.acum doar salazopirina iau.Am tot auzit de transplant de celule stem, am citit umpic despre asta si m-a cam pus pe ganduri, daca ar fi bine oare sa ma interesez mai amanuntit despre ce e vorba si pana la urma poate sa apelez la aceasta varianta!...
va multumesc si SANATATE!
0
08-02-2011, ora 11:39
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
Trebuie sa stii ca salazopirina este un medicament foarte toxic si afecteaza ficatul. E indicat asadar sa eliminam din alimentatia noastra tot ce poate ingreuna si mai mult ficatul cu toxine. Alcoolul foarte rar si putin, evita carnea si mezelurile, produsele conservate in general contin multe chimicale...

Daca intri cumva pe metothrexat sa sti ca atunci alcoolul e total interzis !!!

Pentru bolnavii de poliartrita se intrevede o speranta : marshall protocol http://mpkb.org/home/diseases/rheumatoid_arthritis
daca sti cat de cat engleza citeste acolo. Poate ai norocul sa dai de un doctor care sa stie despre asta.
La Sibiu am intalnit multi oameni destupati !

Poate viitorul ne va aduce noi sanse. Niciodata nu e prea tarziu sa oprim aceasta boala necrutatoare, sa stopam
distructiile produse de ea si sa scapam de tratamentul toxic care momentan e pe viata.

Succes si sanatate multa.
0
08-02-2011, ora 16:30
stadler monica
Nu este medic/terapeut
stadler monica
Buna Elisa, sa sti ca m-am interesat de transplantu de celule stemm si am primit un raspuns defavorabil., , Ne pare rau, poliartrita nu se trateaza acum astept sa vad ideea lui Irina, sper sa mearga.


Sanatate.
0
09-02-2011, ora 00:24
elisa p
Nu este medic/terapeut
elisa p
Buna Irina,
Am citit discutiile voastre si am vazut ca ai mentionat ceva de acupunctura !vreau sa-ti spun ca eu am facut acupunctura.Ma ajutat mult cand eram mica, am inceput sa fac de pe la9ani..merita incercat!rau nu face deloc!!
Medicul meu reumatolog m-a trimis la ORL, sa diminuam orice infectie daca este nu sa iau medicamente asa aiurea, sa nu-si faca efectu datorita unor infectii nedepistate pana acuma...astazi am fost la ORL si am dat peste un medic care pare foarte interesat de cazu meu si pornit sa ma ajute.la o prima vedere a zis ca am amigdalitele umplute cu puroi si ca asta e unu dintre motivele debutului artritei.mi-a dat o serie de analize amanuntite...maine ma duc sa le fac.cu rezultatatele ma intorc iara la ORL si acesta din urma imi va da un tratament care trebuie sa ma duc sa-l vada medicu reumatolog..sper sa fie binee!sunt asa demoralizata.
va multumesc!
0
09-02-2011, ora 12:02
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
draga Elisa,

Eu am facut multe din disperare. Acum daca privesc in urma vad mult mai limpede lucrurile si pot sa-ti spun ca acupunctura nu m-a ajutat cu nimic..
Incearca sa intelegi programul Marshall si discuta cu doctorii despre asta. Multi merg pe teoria ca poliartita s-ar fi putut declansa de la o infectie in gat. E foarte posibil dar mecanismul e deosebit de complex si putini il inteleg.
In orice caz... infectia s-a extins la nivel de sistem, asta e clar... si nu mai e de competenta ORL istului.
Trebuie sa ajungi la un medic specializat pe infectii sistemice.

Eu fac Marshall de abia o luna dar se vad rezultate promitatoare. Deocamdata nu pot sa ma pronunt ca inca iau si salazopirin. Am incercat sa le scot brusc si a fost rau asa ca o sa renunt treptat - cum se face : cate una pe saptamana.
Sunt obosita si epuizata. E o lupta grea dar sunt sigura ca merita !

Sanatate.

Monica, astept vesti de la tine in legatura cu fisura aceea nazala.
Ma gandesc adesea la asta.
0
02-12-2011, ora 10:15
Cuvant_bun
Nu este medic/terapeut
Cuvant_bun
Multi confunda boala reumatismala cu boala reumatoida. Sufixoidul - oid spune tot. Poliartrita reumatoida e un fals reumatism. Cauza nu este elucidata. E o boala autoimuna, iar tratamentele naturiste nu prea ajuta. Ele ajuta doar la bolile reumatismale. In ultimul timp s-a dezvoltat terapia biologica, bazata pe folosirea anticorpilor artificiali. Aceasta medicatie este fabulos de scumpa. Inconvenietul principal este ca scade imunitatea.
0
02-12-2011, ora 16:31
irina toma
Nu este medic/terapeut
irina toma
mda, ai dreptate. La tăţi ni-i greu! :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: