am alaninaminotransferaza (gpt-alat-alt) 41 u-l. hepatita?

14-08-2008
roxannicca
Nu este medic/terapeut
roxannicca
buna ziua.am 25 de ani.m-ati ajuta mult daca mi-ati putea spune despre rezultatul unor analize..alaninaminotransferaza 41 u/l <31.d-na doctor m-a panicat spunandu-mi ca pot avea hepatita.si pana primesc raspunsul celuilalt set de analize nu prea pot sa mai dorm..imi puteti spune daca poate fi ceva, hepatita daca am 41 u/l?sunt tare speriata ca nu inteleg de unde, ce cum?pana primesc raspunsul ar trebui sa evit vreun contact de orice fel cu iubitul meu? va multumesc
1 comentarii
0
14-08-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua.
Valoarea este chiar la limita, nu cred ca este cazul sa va faceti probleme. Multa lume are valori dublu fata de cele "normale", si nu au hepatita. Analizele care spun cu precizie daca este hepatita virala acuta sint IgM anti HAV pentru hepatita A, si AgHBs pentru hepatita B. Alte analize de ficat sint doar "indirecte". Oricum, este bine ca le-ati facut.

Ca sa acoperim toate posibilitatile, in cazul (improbabil) ca este hepatita, boala poate fi transmisa la altii si inainte de "ingalbenire".

De obicei o hepatita acuta incepe cu oboseala, lipsa poftei de mancare, sensibilitate la mirosuri, greata, cateodata febra, dureri de muschi si articulatii, apoi se ingalbenesc ochii si pielea. Daca nu ati avut asa ceva, ce sa zic, putin probabil sa fie hepatita.


Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.